Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-10-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΕΜΕΣΟΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
  • [02] ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • [03] ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
  • [04] ΑΝΗΛΙΚΟΙ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΝΕΟ
  • [06] ΔΗΣΥ ΣΗΜΕΡΑ
  • [07] ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ TΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΛΕΜΕΣΟΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

    Η Αστυνομία συνέλαβε δεκαεπτάχρονη μαθήτρια και αναζητεί άλλες τρεις σχετικά με το πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα κρούσμα βίας από μαθήτριες σε βάρος συμμαθητριών τους που συνέβη χθες το απόγευμα στη Λεμεσό για την καρδιά νεαρού. Η δεκαεπτάχρονη μαθήτρια και τρεις φίλες της, απήγαγαν τρεις δεκαπεντάχρονες συμμαθήτριες τους και αφού έβαλαν διά της βίας τις δύο στο μπροστινό μέρος του αυτοκίνητο της πρώτης, και τη μία στο χώρο αποσκευών, τις μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία κοντά στη Βιομηχανική περιοχή Υψωνα, όπου, με την απειλή μαχαιριού έδεσαν τις δυό σε πασσάλους της Αρχής Ηλεκτρισμού και τις κακοποίησαν βάναυσα. Στη συνέχεια τις εγκατέλειψαν αφού έκλεψαν ένα φορητό τηλέφωνο και τα χρήματά τους. Η τρίτη δεκαπεντάχρονη, εγκαταλείφθηκε στο Ζακάκι, ενώ οι άλλες δυο, αφού κατόρθωσαν τελικά να λυθούν, πήγαν με τη βοήθεια περαστικού στη Λεμεσό, όπου βρήκαν την τρίτη μαθήτρια να περιπλανάται στην οδό Πάφου. Ακολούθως, μαζί με τους γονείς τους κατήγγειλαν την υπόθεση στην Αστυνομία. Τις δύο μαθήτριες που κακοποιήθηκαν εξέτασε ο Ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους ο οποίος διαπίστωσε ότι φέρουν εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός τους. Η δεκαεπτάχρονη συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Ο Αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού Θεόδωρος Στυλιανού δήλωσε στο ΡΙΚ ότι τα κίνητρα της υπόθεσης είναι ερωτικά, δηλαδή πρόκειται για νεαρό μαθητή τον οποίο πήρε η μια μαθήτρια και η άλλη τον αναζητούσε.

    [02] ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Ο κύριος Στυλιανού ανέφερε ότι η αστυνομία ανησυχεί ιδιαίτερα για την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας. Πρόσθεσε ότι τα φαινόμενα αυτά πρέπει να ανησυχήσουν επίσης τους γονείς, τα σχολεία και τους ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς. Ερωτηθείς αν η Λεμεσός έχει μεγαλύτερη εγκληματικότητα από άλλες πόλεις ο κύριος Στυλιανού είπε ότι οι στατιστικές δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Αντίθετα, τόνισε, από τον περσινό χρόνο, φέτος το έγκλημα στη Λεμεσό παρουσιάζει δεκαπέντε τοις εκατό μείωση.

    [03] ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

    Φοιτητής από την Μπαγκλαντές, ο οποίος παράλληλα με τη φοίτηση του εργαζόταν σε οικοδομές, καταπλακώθηκε το πρωί από τοίχο πλινθόκτιστης οικίας στην Λεμεσό, στην οποία εργαζόταν. Στην οικία εργαζόταν επίσης ομοεθνής του, ο οποίος έσπευσε αμέσως και με τη βοήθεια περαστικών απομάκρυναν τα μπάζα και του έσωσαν τη ζωή. Ο νεαρός, ηλικίας εικοσιενός ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου. Στο χώρο του ατυχήματος έφθασε κλιμάκιο του υπουργείου εργασίας, το οποίο διερευνά κατά πόσον ο εργολάβος πήρε τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους.

    [04] ΑΝΗΛΙΚΟΙ

    Αλλο κρούσμα νεανικής παραβατικότητας σημειώθηκε επίσης χθες στη Λεμεσό. Η Αστυνομία βρήκε στην κατοχή δύο ανήλικων, ηλικίας δεκάεξι και δεκαεπτά ετών, ογδόντα-έξι χάπια τύπου έκσταση και ποσότητα κάνναβης. Ο ένας από αυτούς παραδέχθηκε επίσης ότι διέπραξε δέκα διαρρήξεις και κλοπές και κατονόμασε ως συνεργό του τον άλλο ανήλικο.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΝΕΟ

    Ο στενός σύμβουλος του Ραούφ Ντενκτάς, Εργκιούν Ολγκιούν δήλωσε ότι οι δύο ειδικές επιτροπές για το Κυπριακό θα λειτουργήσουν όταν ο Ραούφ Ντενκτάς αναρρώσει από τη δεύτερη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και θα είναι σε θέση τουλάχιστον να συζητήσει την προκαταρκτική σύνθεση των επιτροπών και την πολιτική που θα ακολουθήσουν. Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων στη Νέα Υόρκη ο Ολγκιούν διευκρίνισε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς, με υπόδειξη των ιατρών του, δεν ενημερώνεται για τις πολιτικές εξελίξεις, και ούτε δέχεται τηλεφωνήματα. Ανέφερε επίσης ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης, μετά την πρώτη εγχείρηση, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο οποίος του είχε τηλεφωνήσει για να του ευχηθεί για την υγεία του.

    [06] ΔΗΣΥ ΣΗΜΕΡΑ

    Το Ανώτατο Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνέρχεται νωρίς σήμερα το απόγευμα για να πάρει την τελική του απόφαση κατά πόσον το κόμμα θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιαννάκη Ομήρου στις προεδρικές εκλογές στο πλαίσιο της πολιτικής της υπέρβασης. Η συνεδρία θα αρχίσει στις έξι το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίων της Διεθνούς Εκθεσης στη Μακεδονίτισσα. Στη συνεδρία θα γίνει επίσης ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Εθνικό Θέμα. Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι στη συνεδρία τα μέλη θα είναι ελεύθερα να διατυπώσουν οποιαδήποτε άλλη εισήγηση επιθυμούν. Τόνισε, ωστόσο, ότι μετά τη λήψη απόφασης θα πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων, όπως έγινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

    [07] ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ

    Τον τρόμο και τον Πανικό σκόρπισε στα περίχωρα της Ουάσιγκτον ο μανιακός ελεύθερος σκοπευτής που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής δέκα ανθρώπους και απείλησε ότι τα παιδιά δεν είναι πλέον ασφαλή στην πόλη. Τα σχολεία στην Ουάσιγκτον έχουν ματαιώσει όλες τις δραστηριότητες σε υπαίθριους χώρους, ενώ ορισμένα από αυτά έχουν κλείσει. Με επιστολή τους προς την αστυνομία ο μανιακός δολοφόνος προειδοποίησε πως τα παιδιά δεν είναι ασφαλή από το όπλο του σε οποιοδήποτε μέρος της Ουάσιγκτον και αν ευρίσκονται. Τα παιδιά σας δεν θα είναι ποτέ και πουθενά ασφαλή, αναφέρει σε σημείωμα που άφησε ο δράστης, ο οποίος λέγεται ότι ζήτησε να του καταβληθούν εκατομμύρια δολάρια. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον Τσαρλς Μουζ απηύθυνε δραματική έκκληση στον ελεύθερο σκοπευτή που έχει σπείρει τον τρόμο, να σταματήσει την φονική του δράση. Τελευταίο θύμα του μανιακού δολοφόνου, που σκότωσε δέκα ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις είναι ένας οδηγός λεωφορείου, τον οποίο πυροβόλησε στο Σίλβερ Σπριγκ του Μέριλαντ.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες τοπικές, αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι θαλάσσιοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 28 στα δυτικά και στους 20 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 23 October 2002 - 15:39:05 UTC