Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-10-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΙΚΟΛΟΔΗΜΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  • [02] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΧΑΝΕΙ
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΑΝΕΙ
  • [04] ΡΩΣΙΑ ΟΜΗΡΙΑ
  • [05] ΡΩΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • [06] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΟΜΗΡΟΙ
  • [07] ΕΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [08] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
  • [09] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΠΡΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΝΙΚΟΛΟΔΗΜΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

    Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος, δήλωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οτιδήποτε για αναβολή της άσκησης" Νικηφόρος Τοξότης". Εμείς είπε ο αρχηγός ΓΕΕΦ προχωρούμε κανονικά για τη διεξαγωγή της άσκησης και έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες και οι σχεδιασμοί. Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, μιλούσε σε διάσκεψη Τύπου στο ΓΕΕΦ, το πρωϊ, κατά την οποία δόθηκαν λεπτομέρειες στα μέσα ενημέρωσης για την άσκηση. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι η άσκηση "Τοξότης" δεν έχει αναβληθεί και ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι θα γίνει. Σε ερώτηση αν στην άσκηση θα υπάρχει και συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων από την Ελλάδα, ο αντιστράτηγος Νικολοδήμος είπε ότι η άσκηση σχεδιάζεται με όλες τις δραστηριότητες της. Ο αντιστράτηγος Νικολοδήμος ρωτήθηκε αν θα χρησιμοποιηθούν στην άσκηση και τα νέα ελικόπτερα Μι-35 και απάντησε ότι θα πάρουν μέρος όλα τα σύγχρονα οπλικά συστήματα.

    [02] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΧΑΝΕΙ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η επίσκεψη του ειδικού αντιπροσώπου της Βρετανίας για το Κυπριακό Λόρδου Ντέϊβιντ Χάνεϊ στην Κύπρο γίνεται την καταλληλότερη στιγμή, αφού τώρα διεξάγονται διαβουλεύσεις προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία, με στόχο την κατάθεση συνολικού σχεδίου λύσης του Κυπριακού. Ο κύριος Κασουλίδης, ο οποίος μιλούσε ύστερα από συνάντηση με τον Βρετανό αξιωματούχο, είπε επίσης ότι κατά τις επαφές που διεξάγει σε αυτή την φάση ο Λόρδος Χάνεϊ, ακούει περισσότερο τους συνομιλητές του, αναφορικά με τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς για κάποια ζητήματα, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που εκείνος έφερνε απόψεις.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΑΝΕΙ

    Ο Λόρδος Χάνεϊ παρακάθησε νωρίτερα σε πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος Κληρίδης στη διάρκεια του οποίου συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις περαιτέρω ενέργειες. Στις δέκα και τριάντα ο Ντέϊβιντ Χάνεϊ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ενώ κατά την παραμονή του στο νησί θα πραγματοποιήσει επαφές με ελληνονοκύπριους και τουρκοκύπριους πολιτικούς καθώς και με το σύμβουλο του Ραούφ Ντενκτάς, Μουμτάζ Σοϊζάλ.

    [04] ΡΩΣΙΑ ΟΜΗΡΙΑ

    Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες από τη Μόσχα σχετικά με την απελευθέρωση των εβδομηνταπέντε ξένων ομήρων που κρατούνται, μαζί με εκατοντάδες Ρώσους, από Τσετσένους αντάρτες, σε θέατρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με αμερικανό διπλωμάτη η απελευθέρωση των ξένων ομήρων θα άρχιζε στις δέκα το πρωί αλλά Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτός ο χρόνος αναφερόταν στην έναρξη των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφάλειας δήλωσε στο Ιτάρ Τάςς ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη αρχίσει, ενώ όπως μεταδίδουν άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αντιπροσωπεία του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού μπήκε το πρωί στο θέατρο για να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ξένων ομήρων.

    [05] ΡΩΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

    Πριν από λίγο μεταδόθηκε ότι οι Τσετσένοι αντάρτες άφησαν ελεύθερα οκτώ παιδιά, τα οποία κρατούσαν ομήρους στο θέατρο της Μόσχας. Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης κρίσης στη Μόσχα τα παιδιά μεταφέρθηκαν έξω από το κτίριο από μέλη της διεθνούς επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, τα οποία νωρίτερα μπήκαν στο κτίριο για να διαπραγματευθούν. Υπολογίζεται ότι στο θέατρο βρίσκονται άλλα τόσα παιδιά, ηλικίας κάτω των δεκατεσσάρων ετών. Σύμφωνα με το γιατρό Λεονίντ Ροσάλ, ο οποίος μπαινοβγαίνει στο κτίριο, τρία από τα παιδιά είναι άρρωστα. Το ένα υπέστη κρίση επιληψίας και τα άλλα δύο υποφέρουν από βρογχίτιδα και πνευμονία.

    [06] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΟΜΗΡΟΙ

    Στη Λευκωσία ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την αγωνία, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για την τρομοκρατική ενέργεια και την ομηρία αθώων πολιτών στη Ρωσία. Η Κύπρος, είπε, εκφράζει συμπαράσταση και συμπάθεια προς το Ρωσικό λαό και εύχεται αίσια κατάληξη.

    [07] ΕΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Οι δεκαπέντε ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναμένεται ότι θα εξουσιοδοτήσουν σήμερα την έναρξη της τελικής φάσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δέκα υποψήφιες για ένταξη χώρες, περιλαμβανομένης και της Κύπρου. Αυτό συμβαίνει ύστερα από την καθοριστικής σημασίας συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για τις απευθείας χρηματοδοτήσεις στον τομέα της Γεωργίας στις υπό ένταξη χώρες στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ωστόσο, σε προσχέδιο συμφωνίας των Δεκαπέντε ηγετών που κυκλοφόρησε δεν ικανοποιείται το αίτημα της Τουρκίας όπως στη σύνοδο της Κοπεγχάγης τον ερχόμενο Δεκέμβριο καθορισθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    [08] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί ο επίτιμος πρόξενος της Κύπρου στη Σλοβακία, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες. Η Κυβέρνηση, είπε ο κύριος Κασουλίδης, αναμένει στοιχεία για την υπόθεση και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ανάκλησης του διορισμού του.

    [09] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΠΡΟΣ

    Εικοσιοκτώ τοις εκατόν των ατόμων που έχουν προσφερθεί να εργασθούν ως εθελοντές στους Ολυμπιακούς του 2004, προέρχονται από την Κύπρο. Αυτό ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε χθες στο Λονδίνο η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, σημειώνοντας ότι η Κύπρος έχει δώσει πρώτη το παράδειγμα του εθελοντισμού.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 28 στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, στους 26 στα δυτικά και βόρεια και στους 23 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 25 October 2002 - 13:00:41 UTC