Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,23/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την εκλογή νέας κεντρικής επιτροπής, ολοκληρώνονται το απόγευμα οι εργασίες του Συνεδρίου της Ν.Δ.

Τη συστράτευση όλων των δυνάμεων για να βγεί το κόμμα απο την εσωστρέφεια και τι διακρίσεις, ζήτησε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Κώστας Καραμανλής.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τον κ. Καραμανλή απέστειλαν ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.

Oι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει εντός και εκτός του κόμματος ο Κώστας Καραμανλής, συνθέτουν τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις του επιτελείου του.

Την παραίτηση του προέδρου Μπερίσα και την αποζημίωση των καταθετών, ζήτησαν οι εξεγερμένοι του νότου απο τον πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο.

Διαφωνεί η ΟΛΜΕ με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν, λόγω της απεργίας των καθηγητών.

Ποινική δίωξη άσκησε χθες ο Εισαγγελέας σε βάρος του ζεύγους που κακοποίησε το 3χρονο αγοράκι τους.

Μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου θα ψαλεί στις 11 το πρωί,στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Απο σήμερα και για 15 ημέρες θα δεσπόζει στον ουρανό, ο μακρινός κομήτης, ΧΑΛΕ ΜΠΟΜΠ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με την εκλογή νέας κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνονται το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι εργασίες του Συνεδρίου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Υποψηφιότητα έχουν υποβάλλει 414 στελέχη για 120 θέσεις, ενώ 52 βουλευτές διεκδικούν 35 απ'αυτές. Στον κ. Καραμανλή πρόσκεινται 23 βουλευτές, στον κ. Εβερτ 15 και στον κ. Σουφλιά 14. Η ψηφοφορία θα αρχίσει το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Χθες ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, Κώστας Καραμανλής, ζήτησε τη συστράτευση όλων των δυνάμεων, μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα, ώστε να βγει το κόμμα, όπως είπε, απο την εσωστρέφεια και τις διακρίσεις. Οι κύριοι Εβερτ, Σουφλιάς και Πολύδωρας τόνισαν ότι θα στηρίξουν τη νέα προσπάθεια, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα πράξει, όπως πάντα, το καθήκον του. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τον κ. Καραμανλή απέστειλαν ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.

Στο μεταξύ διαβουλεύσεις, συζητήσεις αλλά και προβληματισμός είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το τοπίο στο επιτελείο του κ. Καραμανλή. Εξετάζονται οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει εντός και εκτός του κόμματος ο νέος πρόεδρος, ούτως ώστε να γίνουν πράξεις οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις του, προς το συνέδριο για νέα σελίδα και συλλογικότητα. Ο κ. Καραμανλής διερευνά με ποιό τρόπο θα μπορέσει να αξιοποιήσει τον κ. Εβερτ και την κ. Μπακογιάννη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άνοιγμα προς τους κυρίους Ανδριανόπουλο και Παπακωνσταντίνου και προς τα στελέχη της Πολιτικής Ανοιξης.

Την παραίτηση του προέδρου Μπερίσα και την αποζημίωση των καταθετών που έχασαν τα χρήματα τους απο την κατάρρευση των παρατραπεζών, ζήτησαν οι εξεγερμένοι του νότου σε συνάντηση που είχαν χθές με τον πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο.Αναφορικά με την κατάρρευση των πυραμίδων,ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η κυβέρνηση ζήτησε την βοήθεια απο τις ΗΠΑ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Χθές ο Σοσιαλιστής ηγέτης, Φάτος Νάνο, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Εθνική Αμυνας Ακη Τζοχατζόπουλο.Στο μεταξύ εικοσί τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ώρο, απο πυροβολισμούς στη νότια αλβανία,ενω συνεχίζεται η έξοδος των προσφύγων προς την Ιταλία. Η Ιταλία πρόκειται να ζητήσει αύριο από την Ευρωπαική Ενωση την άμεση συγκρότηση ειδικής πολιτικής αποστολής για την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία.

Διαφωνεί η ΟΛΜΕ με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν, λόγω της απεργίας των καθηγητών. Καλεί δε τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα, ενώ προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις με τρίωρες στάσεις εργασίας και τη διοργάνωση τοπικών συλλαλητηρίων. Αύριο το βράδυ θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Ποινική δίωξη για κακοποίηση ανηλίκου άσκησε χθες ο Εισαγγελέας σε βάρος του Γιώργου Αλαφούζου, 39 χρόνων και της φίλης του, Σμαράγδας Θαλασσινού, 29 χρόνων. Το ζεύγος, μετά απο έντονο οικογενειακό επεισόδιο, ξέσπασε στο 3χρονο αγοράκι της Θαλασσινού, το οποίο χτύπησαν στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του. Το άτυχο παιδί διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πολλαπλές κακώσεις. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές, ενώ τους αφαιρέθηκε η επιμέλεια του παιδιού.

Μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου θα ψαλεί στις 11 το πρωί, στον τάφο του, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, καθώς συμπληρώνονται 9 μήνες απο τον θάνατό του.

Σε υπερβολική χρήση ηρωίνης αποδίδεται ο θάνατος του Ανδρέα Καραμπάτσου 46 ετών που βρέθηκε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας και του Αναστάσιου Παπαδάκη 25 ετών που βρέθηκε νεκρός κοντά στην είσοδο των ΤΕΙ Αιγάλεω. Και οι δύο τον τελευταίο καιρό έκαναν προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Απο σήμερα και για 15 ημέρες θα δεσπόζει στον ουρανό, ο μακρινός κομήτης, ΧΑΛΕ ΜΠΟΜΠ. Ο κομήτης αυτός θα είναι ορατός νωρίς το βράδυ στα βορειοδυτικά, όταν ο ουρανός είναι ανέφελος. Αυτή τη στιγμή είναι το τρίτο λαμπρότερο αντικείμενο στον ουρανό, μετά τον ήλιο και τη σελήνη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ελληνική υδατοσφαίριση πανηγυρίζει. Η ομάδα ανδρών της Βουλιαγμένης, αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης, αφού νίκησε στον επαναληπτικό τελικό, που έγινε στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων 7-6 την ιταλική Ρόμα. Στον πρώτο αγώνα οι ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 9-9. Ετσι η Βουλιαγμένη έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Πέτρος Ραβούσης ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στον πάγκο της αθηναϊκής ΠΑΕ μέχρι το τέλος της περιόδου. Αυτό επέδρασε κατασταλτικά στους 4.000 οπαδούς της ΑΕΚ, που είχαν συγκεντρωθεί με απειλητικές διαθέσεις χθες στο γήπεδο της Ν.Φιλαδέλφειας, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του έκπτωτου προέδρου Μιχάλη Τροχανά. Πάντως ο Πέτρος Ραβούσης διευκρίνισε μετά το τέλος της προπόνησης ότι είχε αποφασίσει να παραιτηθεί αλλά μετά από την αντίδραση των παικτών, συνεργατών του, παραγόντων της ΑΕΚ και του κόσμου, αποφάσισε να μεταθέσει την παραίτηση του για το τέλος της σεζόν, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση του με την οποία επιτίθεται στον ιδιοκτήση της ΑΕΚ Μιχάλη Τροχανά. Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απόλυσης του Πέτρου Ραβούση, ο οποίος θα κωουτσάρει την ομάδα του ``δικεφάλου`` την Δευτέρα στην Εδεσσα με την τοπική ομάδα.

Ο Ιωνικός σε αγώνα της 26ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης, νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ. Ετσι τώρα ο Ιωνικός ανέβηκε στην 8η θέση με 36 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 5η με 44 και προηγείται ο Ολυμπιακός με 61 βαθμούς.

Στους αγώνες της 26ης και τελευταίας ημέρας για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός        58-62  ΑΕΚ - Απόλλων Πατρών    86-54
Ηρακλής - Παπάγου        70-74  Πειραϊκός - Αρης        69-61
Λάρισα - ΒΑΟ             74-55  Πανιώνιος - Σπόρτιγκ    73-88
Περιστέρι - Παναθηναϊκός 62-57

Η τελική βαθμολογία έχει ως εξής:

 1. Ολυμπιακός      47
 2. ΑΕΚ             47
 3. Παναθηναϊκός    44
 4. Περιστέρι       44
 5. Αρης            43
 6. ΠΑΟΚ            41
 7. Παπάγου         38
 8. Πανιώνιος       38
 9. Απόλλων Π.      37
10. Σπόρτιγκ        37
11. Ηρακλής         34
12. Λάρισα          34
13. Πειραϊκός       33
14. ΒΑΟ             29

- Υποβιβάζονται Πειραϊκός και ΒΑΟ, ενώ στην πρώτη φάση των πλέι οφ, που θ' αρχίσει 4 Απριλίου, θα παίξουν: Αρης - Λάρισα, ΠΑΟΚ - Ηρακλής, Παπάγου - Σπόρτιγκ, Πανιώνιος - Απόλλων Πατρών.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,26, λίρα Αγγλίας προς 430,24, ελβετικό φράγκο προς 184,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,94, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,44, τη λίρα Κύπρου προς 533,02 και την ECU προς 309,16 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στη δυτική Ελλάδα, ενω στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 14 και στις υπόλοιπες περιοχές από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Στην Αττική, υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει για λίγο στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 4 έως 10 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.Οι τοπικές βροχές στα ανατολικά και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 23 March 1997 - 8:20:48 UTC