Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενταση των προσπαθειών για εξυγίανση των ΔΕΚΟ ζήτησε ο Κ.Σημίτης.
- Με θυσίες θα επιβιώσει η Ολυμπιακή Αεροπορία.
- Μέχρι τις 24 Μαρτίου οι παλιές ισοτιμίες για δασμούς αυτοκινήτων.
- Ημερίδα για το αγροτικό εν όψει της "Ατζέντας 2000".
- Τον τρόπο επιλογής υποψηφίων δημάρχων εξετάζει η ΝΔ.
- Ανατοκισμό τόκων ανα 6μηνο προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε.
- Συνομιλίες Πάγκαλου - Ολμπράϊτ αύριο στην Ουάσιγκτον.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 2-1 ηττήθηκε στη Μόσχα η ΑΕΚ απο τη Λοκομοτίβ. - Στο στάδιο ''Νίκος Γκούμας'' θα διεξαχθεί εκτός σοβαρού απροόπτου ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.
- Ο αγώνας Παπάγου-Σπόρτιγκ θα διεξαχθεί τελικά την Κυριακή 21 Μαρτίου, στη θέση του παιχνιδιού Δάφνη-ΑΕΚ το οποίο θα γίνει σήμερα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενταση των προσπαθειών για εξυγίανση των ΔΕΚΟ ζήτησε ο Κ.Σημίτης.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατέστησε σαφές οτι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα προς εξεύρεση πρόσθετων εσόδων και ζήτησε αυστηρή και πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Ο κ. Σημίτης μιλώντας στην κυβερνητική επιτροπή ζήτησε την ένταση των προσπαθειών για εξυγίανση των ΔΕΚΟ, με βασικό στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων τους. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αναληθή και ανακριβή τον ισχυρισμό ότι η επίπτωση από την υποτίμηση στο εισόδημα των εργαζομένων θα είναι 14%. Η επιβάρυνση, διευκρίνισε θα είναι όση και ο πληθωρισμός.

Με θυσίες θα επιβιώσει η Ολυμπιακή Αεροπορία.

Η μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 50 δις ετησίως τα προσεχή πέντε χρόνια και η διάθεση του 10% των μετοχών στους εργαζόμενους, αποτελούν τα βασικά στοιχεία του πακέτου των προτάσεων για την εξυγίανση της Ολυμπιακής, που ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή. Ο αρμόδιος υπουργός, Τάσος Μαντέλης, δήλωσε οτι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά κάλεσε διοίκηση και εργαζόμενους να κάνουν θυσίες για να επιβιώσει ο εθνικός αερομεταφορέας. Μετά την Ολυμπιακή σειρά έχουν ο ΟΑΣΑ, ο ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ.

Μέχρι τις 24 Μαρτίου οι παλιές ισοτιμίες για δασμούς αυτοκινήτων.

Με τις παλιές ισοτιμίες της δραχμής για τον υπολογισμό δασμών και φόρων θα εκτελωνίζονται τα αυτοκίνητα μέχρι και τις 24 Μαρτίου. Αυτό προβλέπει τροπολογία, που κατέθεσαν στη Βουλή τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Στάση αναμονής φαίνεται να τηρεί η αγορά τις τελευταίες ημέρες μετά την αλλαγή της ισοτιμίας της δραχμής, ενω σε μερικά είδη παρουσιάζονται κάποιες ανατιμήσεις στις τιμές τους, που μπορούν να θεωρηθούν ως φυσιολογικές.

Ημερίδα για το αγροτικό εν όψει της "Ατζέντας 2000".

Οι μεταβολές οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν καθοριστικά τον ευρωπαϊκό και τον ελληνικό αγροτικό τομέα στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος δράσης "Ατζέντα 2000" θα απασχολήσουν τη σημερινή ημερίδα, την οποία διοργανώνουν ο τομέας συνεταιριστικού και αγροτικού κινήματος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο. Την έναρξη θα κηρύξει ο κ. Σημίτης, ενώ θα συμμετάσχουν κομματικά και κυβερνητικά στελέχη και περίπου 500 αγροτικά στελέχη και ειδικοί επιστήμονες.

Τον τρόπο επιλογής υποψηφίων δημάρχων εξετάζει η ΝΔ.

Συνέρχεται πριν το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος υπό τον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να κρίνει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων δημάρχων, που θα υποστηρίξει το κόμμα στις προσεχείς εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η απόφαση προβλέπει οτι οι υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες, που θα υποστηρίξει η ΝΔ, θα εκλεγούν από διευρυμένα πολιτικά και κοινωνικά συμβούλια μετά από μυστική ψηφοφορία στην έδρα κάθε δήμου.

Ανατοκισμό τόκων ανα 6μηνο προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε.

Με 138 ψήφους υπέρ, 105 κατά και ένα παρών, ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα λεγόμενα πανωτόκια, που προβλέπει ανατοκισμό των τόκων των δανείων ανά έξάμηνο. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας έχει δώσει εντολή στις κρατικές τράπεζες να προχωρήσουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών που έχουν προέλθει από τον ανατοκισμό. Με άλλη τροπολογία που ψηφίστηκε, παρατείνεται μέχρι τις 26 Απριλίου η περίοδος χορήγησης φτηνού πετρελαίου θέρμανσης.

Συνομιλίες Πάγκαλου - Ολμπράϊτ αύριο στην Ουάσιγκτον.

Δεκαήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ αρχίζει από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, που θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μάντλιν Ολμπράιτ, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Σάββατο. Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, θα συζητηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο όποιος μεσολαβητικός ρόλος μπορούν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 2-1 ηττήθηκε στη Μόσχα η ΑΕΚ απο τη Λοκομοτίβ.

Αδικη ήττα με 2-1 γνώρισε στην Μόσχα η ΑΕΚ από την Λοκομοτίβ στην επαναληπτική συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες γιά τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης, αφού ο πρώτος αγώνας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Στο στάδιο ''Νίκος Γκούμας'' θα διεξαχθεί εκτός σοβαρού απροόπτου ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο στάδιο ''Νίκος Γκούμας'' θα διεξαχθεί εκτός σοβαρού απροόπτου ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο. Οπως προβλέπει ο ΚΑΠ, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος διεξάγεται στο μεγαλύτερης χωρητικότητας ουδέτερο στάδιο του Λεκανοπεδίου και αυτό είναι της Νέας Φιλαδέλφειας, που χωράει 33.398 θεατές.

Ο αγώνας Παπάγου-Σπόρτιγκ θα διεξαχθεί τελικά την Κυριακή 21 Μαρτίου, στη θέση του παιχνιδιού Δάφνη-ΑΕΚ το οποίο θα γίνει σήμερα.

Ο αγώνας Παπάγου-Σπόρτιγκ θα διεξαχθεί τελικά την Κυριακή 21 Μαρτίου, στη θέση του παιχνιδιού Δάφνη-ΑΕΚ το οποίο θα γίνει σήμερα. Την απόφαση αυτή πήρε η ΕΣΑΚΕ ύστερα από αίτημα της διοίκησης της ΑΕΚ λόγω των υποχρεώσεών της στην Ευρωλίγκα την προσεχή Τρίτη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 179,55, γαλλικό φράγκο προς 53,56, λίρα Αγγλίας προς 547,73, ελβετικό φράγκο προς 220,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,32, τη λίρα Κύπρου προς 615,59 και την ECU προς 356,87 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις, χιονόνερο ή χιόνι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, αλλά με βελτίωση από το απόγευμα. Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 0 εως 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 2 εως 13 και στο Αιγαίο απο 5 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με χιονόπτωση στα ορεινά μετά το μεσημέρι, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 3 εως 13 και απο 2 εως 8 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 20 March 1998 - 8:00:25 UTC