Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Αγροτικά συλλαλητήρια σε Τρίκαλα και Λάρισα.
- Μείωση του επιτοκίου της θα ανακοινώσει η Τράπεζα Ελλάδος.
- Σήμερα η συνάντηση Σημίτη - Σρέντερ στη Βόνη.
- Επιστολή Σαντέρ για χρηματοδότηση της Τουρκίας απο ΕΕ.
- Δηλώσεις Κληρίδη και Ρέππα για S-300.
- Εθνική συνδιάσκεψη ΝΔ το Σαββατοκύριακο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Πανιωνίου επι του Παναθηναϊκού με σκορ 82-73.
- Αγωνιστική των εκπλήξεων η 12η της Α'εθνικής, στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Εκατοντάδες σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη, ενώ και σήμερα αναμένεται μαθητές να αποκλείσουν κεντρικές οδικές αρτηρίες στην Αττική. Μεθαύριο απεργούν οι εκπαιδευτικοί. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, θα μιλήσει σε σύσκεψη όλων των διευθυντών Λυκείων του νομού Αττικής. Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα δεχθεί διορθωτικές κινήσεις, αλλά όχι και αναστολή της μεταρρύθμισης.

Αγροτικά συλλαλητήρια σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θέτει όλα τα καυτά θέματα, που απασχολούν τους αγρότες ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, που τις προηγούμενες μέρες περιόδευσε σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Αν και δεν έγινε η συνάντηση με τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγροτών, ο κ. Ανωμερίτης απευθύνει νέα πρόσκληση για συνάντηση. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα και αύριο στη Λάρισα με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Μείωση του επιτοκίου της θα ανακοινώσει η Τράπεζα Ελλάδος.

Κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα, που αρχίζει σήμερα, για την πολιτική, που θα ακολουθήσουν οι Τράπεζες στο θέμα της μείωσης των επιτοκίων τους. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη σε μείωση των επιτοκίων, οπότε από την επομένη θα την ακολουθήσουν και οι εμπορικές τράπεζες.

Σήμερα η συνάντηση Σημίτη - Σρέντερ στη Βόνη.

Εφ' όλης της ύλης θα είναι οι σημερινές συνομιλίες στη Βόνη του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με το νέο Γερμανό καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Στο επίκεντρο θα ειναι η πολιτική, που θα ακολουθήσει η γερμανική προεδρία στην ΕΕ απο την αρχή του νέου έτους για τους πόρους και την τύχη των ταμείων συνοχής, την αγροτική πολιτική, οι σχέσεις ΕΕ με την Τουρκία και το Κυπριακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει και το θέμα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα.

Επιστολή Σαντέρ για χρηματοδότηση της Τουρκίας απο ΕΕ.

Την σαφή πρόθεση του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, ο οποίος προφανώς εκφράζει και τις θέσεις άλλων κρατών - μελών, να χρηματοδοτηθεί η Τουρκία στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Στρατηγικής, που έχει αποφασιστεί στις συνόδους κορυφής του Λουξεμβούργου και του Κάρντιφ, αποκαλύπτει απαντητική επιστολή, που έστειλε ο κ. Σαντέρ στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 1998, που δημοσίευσε χθες το ΒΗΜΑ.

Δηλώσεις Κληρίδη και Ρέππα για S-300.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, σε δηλώσεις του τόνισε οτι ισχύει η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για άφιξη των πυραύλων S-300, οπως ισχύουν και οι προϋποθέσεις για την αναβολή της άφιξης τους. Σύμφωνα και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Ρέππα, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, τίποτα δεν εχει αλλάξει στο θέμα των πυραύλων S-300. Επισήμανε, ωστόσο, οτι υπάρχει ένας προβληματισμός που είναι αναγκαίος για επαναδιάταξη της τακτικής.

Εθνική συνδιάσκεψη ΝΔ το Σαββατοκύριακο.

Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η 7η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ, όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του κόμματος. Στη συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν περίπου 2.500 στελέχη απο όλη τη χώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Πανιωνίου επι του Παναθηναϊκού με σκορ 82-73.

Το εξπρές του Παναθηναϊκού σταμάτησε τελικά στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος υποχρέωσε τους ``πράσινους`` στην πρώτη τους ήττα μετά από 18 συνεχείς νίκες σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε 82-73 σε αγώνα για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1. Κορυφαίος παίκτης των νικητών ήταν ο νεοαποκτηθείς Ντουέιν Κούπερ, που φόρεσε για πρώτη φορά την κυανέρυθρη φανέλα.

Αγωνιστική των εκπλήξεων η 12η της Α'εθνικής, στο ποδόσφαιρο.

Αγωνιστική των εκπλήξεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 12η της Α' εθνικής. Πρώτη και καλύτερη, το 2-1 της Καβάλας επί της ΑΕΚ που ``γκρέμισε`` τον ``Δικέφαλο`` από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου πλέον αναπαύεται ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτησή του με 4-2 στο ντέρμπι των ``αιωνίων``. Επίσης, μεγάλη νίκη πέτυχε η Προοδευτική που επιβλήθηκε στον Πύργο του Πανηλειακού με 2-1, ενώ ο Εθνικός Αστέρας εντυπωσίασε και πάλι αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ανετες νίκες πέτυχαν ο Αρης με 3-1 εκτός έδρας επί του Απόλλωνα και ο Ηρακλής με 2-0 επί του Πανιωνίου, στο Καυτατζόγλειο. Τέλος, Εθνικός και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 ενώ το Σάββατο ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη 2-1 από τη Βέροια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,88 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,72, γαλλικό φράγκο προς 50,92, λίρα Αγγλίας προς 476,30, ελβετικό φράγκο προς 208,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 335,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και χιονόνερο στα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ νύχτα θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 9, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 14 και στο Αιγαίο 14 με 17 βαθμούς. Από το απόγευμα θα σημειωθεί σταδιακή πτώση από τα βόρεια.Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 9 με 14 βαθμούς. Συννεφιά με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά, θα έχει στη Θεσσαλονίκη, με βόρειους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 7 με 9 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 7 December 1998 - 8:00:18 UTC