Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακοκαιρία πλήττει Πελοπόννησο,Κυκλάδες, Κρήτη.
  • [02] Πολυζωγόπουλος:Αρχισε ο διάλογος για το ασφαλιστικό.
  • [03] Επιστρέφουν στα δικαστήρια οι δικηγόροι από τη Δευτέρα.
  • [04] Συνεχίζεται η αναταραχή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [05] Ομιλία Τσοχατζόπουλου στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.
  • [06] Τρία τρισ. δρχ για την ανεργία από ΕΕ την προσεχή δεκαετία.

  • [01] Κακοκαιρία πλήττει Πελοπόννησο,Κυκλάδες, Κρήτη.

    12/05/2001 21:28:34

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο,

    τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπει για τις επόμενες ώρες η Μετεωρολογική Υπηρεσία και προαναγγέλει ότι το βράδυ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στα Δωδεκάνησα και θα συνοδεύονται κατά τόπους από θυελλώδεις ανέμους. Για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει άστατο καιρό με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

    [02] Πολυζωγόπουλος:Αρχισε ο διάλογος για το ασφαλιστικό.

    12/05/2001 21:28:27

    Την εκτίμηση ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό στην ουσία έχει ξεκινήσει, μετά την προσωπική δέσμευση του πρωθυπυργού για κρατική οικονομική στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, διατύπωσε, εμμέσως πλήν σαφώς ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, κατά την προσέλευσή του στο συνέδριο νεολαίας που διοργανώνει η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τη Δευτέρα η ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει τις θέσεις της για το ασφαλιστικό και θα ζητήσει δέσμευση για «τριμερή χρηματοδότηση.

    [03] Επιστρέφουν στα δικαστήρια οι δικηγόροι από τη Δευτέρα.

    12/05/2001 21:28:21

    Στα δικαστήρια επιστρέφουν από τη Δευτέρα οι δικηγόροι, καθώς η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου, μετά την ικανοποίηση του αιτήματός τους από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Πάντως οι δικηγορικοί Σύλλογοι ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους θα συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, την προσεχή Πέμπτη.

    [04] Συνεχίζεται η αναταραχή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    12/05/2001 21:28:14

    Συνεχίζεται η αναταρραχή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Τα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας ανέστειλαν τη λειτουργία τους έως την ερχόμενη Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας τους. Χθες, υπέβαλε την παραίτησή του το σύνολο των μελών της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ακολουθώντας τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος. Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου χαρακτήρισε βαρύ λάθος τις παραιτήσεις των Πρυτάνεων και θα εξαντλήσει, όπως είπε, κάθε νομική δυνατότητα ώστε οι παραιτήσεις να μην γίνουν δεκτές. Μεθαύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων, προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Εξάλλου στην Ηγουμενίτσα συνεδριάζουν σήμερα οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

    [05] Ομιλία Τσοχατζόπουλου στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

    12/05/2001 21:28:08

    Ισότητα, δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη, ήταν οι λέξεις κλειδιά που χρησιμοποίησε κατά κόρο, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Σε μία έντονη παρέμβαση, που παρέσυρε σε θερμά χειροκροτήματα τη νεολαία, ο υπουργός Άμυνας μίλησε για τη Δημοκρατία του αύριο, την Δημοκρατία της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογίας με ανθρώπινο πρόσωπο. Μια Δημοκρατία κοινωνική και οικονομική, την Δημοκρατία της ανάπτυξης. Κατά τον κ. Τσοχατζόπουλο η Δημοκρατία δεν είναι ένα σχήμα που κατοχυρώνεται κάθε τέσσερα χρόνια αλλά αυτή των φτωχών που αντιτίθεται στην ολιγαρχία.

    [06] Τρία τρισ. δρχ για την ανεργία από ΕΕ την προσεχή δεκαετία.

    12/05/2001 21:28:02

    Κονδύλι συνολικού ύψους τριών τρισεκατομμυρίων δραχμών θα διατεθεί την προσεχή δεκαετία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η Ελληνίδα επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσιάζοντας στο Ρέθυμνο τις δράσεις της ΕΕ για τη μείωση της ανεργίας, προέβλεψε ότι μέσα στην επόμενη τριετία η ανεργία στην Ελλάδα θα περιοριστεί δραστικά, αρκεί να μην υπάρξουν απρόσμενες εξελίξεις στο χώρο της απασχόλησης και να εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις που θέτει η ΕΈ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 May 2001 - 20:30:16 UTC