Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου για την οικονομία
  • [02] Η Ελλάδα στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου για την οικονομία

    Διαδοχικές συναντήσεις έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τις 10.00 το πρωί, στο πλαίσιο των συνομιλιών του με παραγωγικούς φορείς, ενόψει της ΔΕΘ.

    Το πρωί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συζήτησε με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Στη συνέχεια, (12.00) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Στη 1.30 μ.μ., θα έχει συνομιλίες με το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος (ΓΕΣΑΣΕ). Τέλος, στις 3.00 μ.μ., θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Ανωτάτης Διοικούσας Επιτροπής Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

    "Το κυριότερο πρόβλημα είναι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος και το 2004 και το 2005 και αυτό που ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως και στην επόμενη συναντήσή μας με τον πρωθυπουργό είναι ένα ισχυρό κοινωνικό πακέτο ιδιαίτερα για τους χαμηλοεισοδηματίες αγρότες, αλλά κυρίως για τους συνταξιούχους (ώστε) να φθάσει η σύνταξη του ΟΓΑ στα 500 ευρώ το άτομο. Και αυτό βεβαίως όχι σε βάθος χρόνου τεσσάρων ή έξι ετών, (αλλά) αυτό θα πρέπει να είναι μια πολιτική που θα πρέπει να υλοποιηθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια γιατί αν πάμε σε βάθος χρόνου, πολλοί δεν θα προλάβουν να την πάρουν", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας.

    Ο κ. Καραμίχας απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι "από την στιγμή που ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει λόγο για σύνταξη 800 ευρώ ανά ζευγάρι αγροτών, είναι αυτοδεσμευμένος", ανέφερε ότι η πρόταση αυτή είναι "καλύτερη απο την σημερινή πρόταση που υλοποιεί η κυβέρνηση", πρόσθεσε, όμως ότι "ούτε και αυτή (η πρόταση του κ. Παπανδρέου) φθάνει για να έχει μια ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση ο έλληνας συνταξιούχος που θα είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι του αγροτικού πληθυσμού τα επόμενα χρόνια".

    Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και οι επιπτώσεις της στο εισόδημα των πολιτών και στην οικονομική πορεία της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης των Συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    "Το ΠΑΣΟΚ ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, αναδεικνύει την κακή πορεία της χώρας, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, αναδεικνύει την αναξιοπιστία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης και, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να αντιπαραθέσει στην πολιτική της ΝΔ την πολιτική των δικών του Κυβερνήσεων", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Πρόσθεσε επίσης, οτι κόμμα του έχει σταθερή πολιτική, ενώ σε ό,τι αφορά στη συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, είπε πως όταν η κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσκολίες, τότε θυμάται τη συναίνεση.

    [02] Η Ελλάδα στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ

    Η παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2005 στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου είναι γεγονός... Η Εθνική μας ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να συνεχίσει τη θετική παράδοση επί της Γαλλίας και με το τελικό 73-56, σε αγώνα για τους προημιτελικούς του Μουντομπάσκετ, ο οποίος διεξήχθη στη Σαϊτάμα, προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς. Στους «4» της διοργάνωσης το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ-Γερμανία. Πρώτοι σκόρερ της Εθνικής μας αναδείχθηκαν οι Φώτσης και Παπαδόπουλος με 14 πόντους ο καθένας, ενώ από τους «τρικολόρ», οι οποίοι θα συνεχίσουν στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, ξεχώρισε ο Μικαέλ Ζελαμπάλ με 12.

    Τα δεκάλεπτα: 12-8, 34-24, 53-43, 73-56.

    Η άμυνα είχε την τιμητική της στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να υστερούν σε θέαμα και αποτελεσματικότητα. Τόσο η Εθνική μας, όσο και η Γαλλία μπήκαν νωχελικά στο παιχνίδι και τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν με πίεση σε όλο το γήπεδο και... εκνευριστική αστοχία και από τις δύο πλευρές. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε επικεντρωθεί σε περιφερειακά σουτ, τα οποία, όμως, δεν έβρισκαν στόχο. Ωστόσο, το πέρασμα της μπάλας στον Παπαδόπουλο αποδείχθηκε «σωτήριο», καθώς ο σέντερ της Ντιναμό Μόσχας κέρδισε τις «μάχες» με τον Βάις, έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μας και την οδήγησε στο δεύτερο δεκάλεπτο στο +4 (12-8).

    Η Εθνική μπήκε δυναμικά στη δεύτερη περίοδο, αλλά δύο διαδοχικές λάθος επιλογές του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, ο οποίος μπήκε... κρύος στον αγωνιστικό χώρο, έδωσαν την ευκαιρία στους «τρικολόρ» να πλησιάσουν και πάλι στο σκορ, μετά από 5 σερί πόντους του Ζανό, μειώνοντας σε 18-17. Ωστόσο, η ψυχραιμία, η υπομονή των διεθνών μας και η δύναμη του Σχορτσιανίτη, ο οποίος κάλυψε -προσωρινά- το κενό του Παπαδόπουλου, συνέβαλαν ώστε η διαφορά να εκτοξευτεί στο +10 (31-21 στο 18΄ και 34-24 στο ημίχρονο). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης δείχνει να «σεληνιάζεται» στους αγώνες με τη Γαλλία, καθώς ο γκαρντ του Παναθηναϊκού 5΄΄ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου πέτυχε τρίποντο-καρμπόν με αυτό του ημιτελικού του Βελιγραδίου, διαμορφώνοντας το 34-24. Χαρακτηριστικό, πάντως, του πρώτου μέρους ήταν ότι η Εθνική μας δε χρειάστηκε να ανεβάσει... στροφές και «στο ρελαντί» διατηρούσε τη Γαλλία σε απόσταση ασφαλείας.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο η Γαλλία επιστράτευσε πάλι την πίεση σε όλο το γήπεδο και την άμυνα ζώνης, αλλά η Εθνική μας ανέβασε -επιτέλους- ταχύτητα. Με κορυφαίους για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τους Διαμαντίδη και Σχορτισανίτη, οι «τρικολόρ» δέχονταν το ένα... χαστούκι μετά το άλλο. Ο «πράσινος» γκαρντ ηγήθηκε των συμπαικτών του στη επίθεση (13 πόντους), αποτέλεσε αξιόπιστη λύση στο «μάζεμα» των ριμπάουντ (πρώτος με 7), ενώ χρησιμοποίησε και το ταλέντο του στα... κλεψίματα. Στο μεταξύ, ο σέντερ του Ολυμπιακού έδωσε λύσεις κάτω από το καλάθι, ενώ στο 26΄ κέρδισε και το 4ο φάουλ του Βάις. Η Εθνική μας με γρήγορο ρυθμό, «ασφυκτική» άμυνα και έχοντας κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι της γρήγορα «οικοδόμησε» τη μεγαλύτερη -μέχρι εκείνη τη στιγμή- διαφορά της στο παιχνίδι, καθώς ο Διαμαντίδης με τρίποντο στο 27΄ «έγραψε» το 48-33 (+15). Μία αγωνιστική... κοιλιά των διεθνών μας στο τελευταίο δίλεπτο έδωσε την ευκαιρία στη Γαλλία για ένα «ξέσπασμα», αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με εύστοχο σουτ δύο πόντων του Φώτση στην εκπνοή (53-43).

    Ο... επίλογος του αγώνα άνηκε ολοκληρωτικά στην Εθνική μας ομάδα. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Γάλλους και η υπόθεση-νίκη απέκτησε τυπικό χαρακτήρα. Μοναδικός στόχος της Εθνικής μας στα τελευταία λεπτά ήταν μόνο η «εκτόξευση» της διαφοράς και το πέτυχε. Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Σχορτσιανίτης, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στην αντίπαλη ρακέτα, «έγραψε» το 73-53 (73-56 τελικό) και έδωσε στην Εθνική «αέρα» 20 πόντων. Χαρακτηριστική ήταν η... μεγαλοψυχία των διεθνών μας, οι οποίοι δεν έκαναν σουτ στην τελευταία επίθεσή τους στο παιχνίδι.

    Οι συνθέσεις:

    ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Σχορτσιανίτης 10, Σπανούλης 11 (1), Βασιλόπουλος, Φώτσης 14 (2), Χατζηβρέττας 5 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 13 (3), Παπαδόπουλος 14, Κακιούζης.

    ΓΑΛΛΙΑ (Κλοντ Μπερζό): Γκομίς 3, Ζελαμπάλ 12 (2), Ζανό 8 (2), Φουαρέ, Μ. Πιετρούς 5 (1), Ντιαρά, Μποκολό 7 (1), Φλ. Πιετρούς 6, Πετρό, Ντιό 9 (1), Τουριάφ 4, Βάις 2.

    Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό

    Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Με την πρόκρισή της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ έκανε, για μια ακόμα φορά, όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

    Στους διεθνείς μας, στον προπονητή και τους συνεργάτες του, σε όλους όσοι με τη σκληρή και συστηματική δουλειά τους κρατούν, χρόνια τώρα, το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου, εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για νέες επιτυχίες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 August 2006 - 10:30:21 UTC