Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφαίρες σε φακέλους με παραλήπτες Μόντι, Μπερλουσκόνι
  • [02] Νέες διαγνωστικές δίνουν λύση στο πρόβλημα της υπογονιμότητας
  • [03] Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις, αύριο στην Ελλάδα
  • [04] Το Λονδίνο θα συμμετάσχει πλήρως στις συνομιλίες για τη δημοσιονομική συμφωνία της ΕΕ
  • [05] Η κυβέρνηση Μόντι έλαβε ξανά ψήφο εμπιστοσύνης
  • [06] Η Ρωσία έγινε το 154ο μέλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου

  • [01] Σφαίρες σε φακέλους με παραλήπτες Μόντι, Μπερλουσκόνι

    Ρώμη, Ιταλία 16/12/2011 13:14 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη - Συγγελάκη)

    Ιταλία:10 σφαίρες σε φακέλους με παραλήπτες τον Μόντι, τον Μπερλουσκόνι, πολιτικούς και εφημερίδες, εντόπισε η ιταλική αστυνομία

    Τα ιταλικά ταχυδρομεία εντόπισαν δέκα φακέλους με σφαίρες που απευθύνονταν στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, στην υπουργό Εργασίας Έλσα Φορνέρο, όπως και στις κυριότερες εφημερίδες της χώρας.

    Οι σφαίρες είχαν τοποθετηθεί μέσα σε φακέλους που περιείχαν και ανάληψη ευθύνης της οργάνωσης Κίνημα Ένοπλων Προλετάριων (Μοvimento Armati Proletari). "Θα την πληρώσετε όλοι, θα σας πλήξουμε και θα είναι ένας πόλεμος μέχρι τελικής πτώσης. Πρόκειται να πληρώσετε τα οικονομικά μέτρα με αίμα", αναφέρεται στην προκήρυξη.

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι το τελευταίο αυτό γεγονός αυξάνει ακόμη περισσότερο την κοινωνική ένταση, μετά την έκρηξη πακέτου που είχε παραδοθεί σε διευθυντή της υπηρεσίας για την συλλογή των φόρων Equitalia και τον εντοπισμό, χθες, νέου εκρηκτικού πακέτου, σε άλλα γραφεία της ίδιας, πάντα, εταιρίας.

    Την ευθύνη για την αποστολή των πακέτων ανέλαβε η άτυπη αναρχική ομοσπονδία Fai.

    [02] Νέες διαγνωστικές δίνουν λύση στο πρόβλημα της υπογονιμότητας

    Τέσσερα στα πέντε ζευγάρια που έχουν πρόβλημα υπογονιμότητας μπορούν να αποκτήσουν παιδιά με την κατάλληλη αντιμετώπιση. Νέες διαγνωστικές μέθοδοι μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθεί το ζευγάρι στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Μια απλή αιματολογική εξέταση για τη γυναίκα , με την οποία μετρώνται τα επίπεδα της αντιμυλλεριανής ορμόνης και μία εξέταση σπέρματος του άντρα , με την οποία ανιχνεύονται τα σπερματοζωάρια των οποίων τo γενετικό υλικό είναι κατακερματισμένο, συμπεριλαμβάνονται στις νέες διαγνωστικές μεθόδους με τις οποίες ο εξειδικευμένος γιατρός θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

    Η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν είναι η μοναδική λύση για την απόκτηση παιδιού αλλά η τελευταία. «Στόχος της ιατρικής είναι να μην οδηγεί η υπογονιμότητα το ζευγάρι απευθείας στην εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά στη διάγνωση των αιτίων του προβλήματος και, εφόσον είναι δυνατόν, σε σύλληψη με φυσιολογικές μεθόδους, ανάλογα με την περίπτωση. Σημαντικό είναι να γίνεται πρώτα η διάγνωση και μετά η θεραπεία. Δηλαδή όταν τα αίτια είναι ήπια το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με ήπιες μεθόδους αν τα αίτια είναι σοβαρά επιλέγουμε άλλες μεθόδους» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής ενδροκρινολογίας στο, ΑΠΘ Δημήτρης Γουλής, με αφορμή την επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας και διέγερση των ωοθηκών» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις, αύριο στην Ελλάδα

    Για καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και χιονοπτώσεις στα ορεινά, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για αύριο, Σάββατο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση τη νύχτα.

    Ειδικότερα, για:

  • Αύριο Σάββατο, 17/12/2011, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου αναμένεται ύφεση των φαινομένων τη νύκτα. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη στα 9 Μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα Δυτικά.

  • Την Κυριακή, 18/12/2011, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα με εξασθένηση από το βράδυ.

  • Τη Δευτέρα 19/12/2011, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

    Β· Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

    Β· Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

    Β· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

    Β· Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

    Β· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

    [04] Το Λονδίνο θα συμμετάσχει πλήρως στις συνομιλίες για τη δημοσιονομική συμφωνία της ΕΕ

    Η Βρετανία, η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που απέρριψε τη νέα συνθήκη για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα συμμετάσχει, ωστόσο, πλήρως στις συνομιλίες για τη δημοσιονομική συμφωνία που θα έχει ως στόχο τη διάσωση του ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο.

    "Εχετε ανάγκη από τις 27 χώρες (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για να προσδιορίσετε πώς θα εφαρμοσθεί" η δημοσιονομική συμφωνία, επί της οποίας συμφώνησαν οι 26 χώρες της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

    [05] Η κυβέρνηση Μόντι έλαβε ξανά ψήφο εμπιστοσύνης

    Η βουλή της Ρώμης, με 495 ψήφους υπέρ και 88 κατά, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.

    Σήμερα το βράδυ οι βουλευτές πρόκειται να δώσουν οριστικά πράσινο φως στο σύνολο των οικονομικών μέτρων ύψους είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ αύριο τα μέτρα πρόκειται να εγκριθούν και από την γερουσία της Ρώμης.

    [06] Η Ρωσία έγινε το 154ο μέλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου

    Η Ρωσία εντάχθηκε και τυπικά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σήμερα, ως το 154ο μέλος του, έπειτα από 18 χρόνια διαπραγματεύσεων.

    Σε συνάντηση του ΠΟΕ στη Γενεύη, εκπρόσωποι κυβερνήσεων από διάφορες χώρες χαιρέτισαν την είσοδο της χώρας, η οποία προσελκύει ξένες επενδύσεις λόγω των φυσικών της πόρων και της ενεργειακής της βιομηχανίας.

    Η Ρωσία είναι η τελευταία σημαντική οικονομία σε διεθνές επίπεδο που γίνεται μέλος του οργανισμού, 10 χρόνια αφότου η Κίνα εντάχθηκε στον ΠΟΕ.

    Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς δήλωσε ότι η ένταξη της χώρας αποτελεί μια από τις λιγοστές καλές ειδήσεις εν μέσω της σημερινής διεθνούς οικονομικής αστάθειας.

    "Εντάσσοντας στους κόλπους του το μόνο μεγάλο κράτος που παρέμενε εκτός του πολυμερούς συστήματος εμπορίου επί μακρόν, ο οργανισμός θα βελτιώσει το καθεστώς του ως μια πραγματικά παγκόσμια πλατφόρμα συνεργασίας", είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 December 2011 - 13:29:30 UTC