Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος
  • [02] Αμασία: Η νέα σούπερ-ήπειρος
  • [03] Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Συρία
  • [04] Άνοδος 1,83% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.

    "Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη Διεθνή-Ευρωπαϊκή συγκυρία και το ρόλο των αγορών, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι' αυτήν την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και εγώ αναλαμβάνω αυτή που μου αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εργασίας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουτσούκος.

    Διαβάστε επίσης:

    Παραιτήθηκε ο Γ. Μανώλης απότο συνδικαλιστικό της Νέας Δημοκρατίας

    [02] Αμασία: Η νέα σούπερ-ήπειρος

    Μέσα στα επόμενα 50 έως 200 εκατομμύρια χρόνια η Ευρασία θα ενωθεί με την Αμερική στον Βόρειο Πόλο, δημιουργώντας μια νέα σούπερ-ήπειρο, την Αμασία, που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βορείου ημισφαιρίου, αφού προηγουμένως ο Αρκτικός Ωκεανός και η Καραϊβική θα έχουν εξαφανισθεί. Σε αυτή την εντυπωσιακή πρόβλεψη κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες που μελέτησαν διαχρονικά γεωλογικά δεδομένα από όλο τον κόσμο.

    Προβλέπουν ακόμα ότι η Ευρώπη (που αποτελεί μέρος της Ευρασίας), η Αφρική και η Αυστραλία θα ενωθούν σταδιακά και αυτές με την Αμασία, η οποία έτσι θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη, ενώ στη γεωλογική «μοναξιά» της θα μείνει μάλλον μόνο η απομονωμένη Ανταρκτική. Το σενάριο αυτό αποτελεί επανάληψη της ύπαρξης της Παγγαίας, όταν πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια όλοι οι ήπειροι της Γης ήταν ξανά ενωμένες σε μια ενιαία χερσαία μάζα, με επίκεντρο τη σημερινή Δυτική Αφρική. Πριν την Παγγαία, οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι ανάλογη συγχώνευση των χερσαίων μαζών είχε συμβεί πριν από 1,8 - 2 δισεκατομμύρια χρόνια με τη δημιουργία της σούπερ-ηπείρου Νούνα και πριν από ένα δισεκατομμύριο χρόνια με τη δημιουργία της Ροντίνια. Η διαρκής τεκτονική δραστηριότητα αναδιατάσσει συνεχώς τις ηπείρους, πότε ωθώντας τη μια να πέσει πάνω στην άλλη και πότε απομακρύνοντάς τις. Κάθε σούπερ-ήπειρος διαρκεί για περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια, προτού διασπαστεί ξανά.

    [03] Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Συρία

    Τουλάχιστον 60 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία, οι περισσότεροι από τον βομβαρδισμό της πόλης Χομς, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Πενήντα επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από τον σφοδρό βομβαρδισμό της Χομς, οι 36 από τους οποίους στη συνοικία Μπάμπα Αμρ και 11 άμαχοι έχασαν στη ζωή τους από τον βομβαρδισμό των σπιτιών τους στη συνοικία Ινσάατ", επεσήμανε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

    Τέσσερις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν στη γειτονική πόλη Ραστάν.

    Σήμερα είναι η έκτη ημέρα που οι συριακές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Χομς.

    Μεταξύ του Σαββάτου και της Τετάρτης, περισσότεροι από 400 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Χομς, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

    [04] Άνοδος 1,83% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Με σημαντική άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση στον απόηχο της τελικής συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 823,96 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,83%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 106,221 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 February 2012 - 17:28:52 UTC