Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ελιωσε" την Καζάν στους -13
  • [02] Επίσκεψη Α. Σαμαρά στους τραυματίες αστυνομικούς
  • [03] Αποσύρει η Ρώμη την υποψηφιότητά της για την Ολυμπιάδα του 2020
  • [04] Στη Βουλή το πόρισμα της Black Rock για τις τράπεζες, ζητούν 44 βουλευτές ΠΑΣΟΚ
  • [05] Απεργούν αύριο οι έκτακτοι αρχαιολόγοι - Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι
  • [06] Ο Ισπανός Μαγένκο θα «σφυρίξει» τον αγώνα Ουντινέζε - ΠΑΟΚ

  • [01] "Ελιωσε" την Καζάν στους -13

    Με γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός "απέδρασε" με 1-0 από την παγωμένη Μόσχα και τοστάδιο "Λουζνίκι", στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "32" του Europa League.

    Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησαν αρκετές καλές φάσεις για γκολκαι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

    Ωστόσο, οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 73ο λεπτό όταν ο Μέγιερι ανέτρεψε τον Καραντενίζ. Ο διαιτητής έδειξε την "άσπρη βούλα" και απέβαλε τον Ούγγρο τερματοφύλακα, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες.

    Ο Ρόι Κάρολπήρε τη θέση του σκόρερ Φουστέρ και την... μπουκιά από το στόμα του Νάτσοαποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε στηναριστερή του γωνία ο Ισραηλινός μέσος και κρατώντας την πολύτιμη νίκη για τους Πειραιώτες.

    Η ρεβάνς θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίουστο «Γ.Καραϊσκάκης».

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

    ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 72' Μέγιερι

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καραντενίζ, Νάτσο - Μαρκάνο, Παπάζογλου, Μιραλάς

    ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπερντίγεφ): Αρλάουσκις, Κούζμιν, Σέζαρ Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Ριαζάντσεφ (83' Κασάεφ), Νάτσο, Καραντενίζ, Ντιάντιουν (46' Ανσάλντι), Βαλντές (81' Μάρτινς).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ (33' Παπάζογλου), Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φουστέρ (74' Φουστέρ), Τζιμπούρ (81' Μοντέστο), Μιραλάς.

    Η ιστορία επαναλαμβάνεται40 χρόνια μετά...

    Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τη Μόσχα, όπως είχε φύγει και τη μοναδική φορά στην ιστορία του που αγωνίστηκε εκεί.

    Ηταν το μακρινό1971, όταν με γκολ των Γκαϊτατζή και Τριαντάφυλλου είχε νικήσει τη 2-1 τη Ντιναμό Μόσχας για τον Α'γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

    Η μόνη διαφορά είναι πως τότε ήταν ο επαναληπτικός αγώνας και είχε αποκλειστεί, καθώς είχε ηττηθεί 2-0 στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης".

    [02] Επίσκεψη Α. Σαμαρά στους τραυματίες αστυνομικούς

    Τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας, επισκέπτεται το μεσημέρι, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    [03] Αποσύρει η Ρώμη την υποψηφιότητά της για την Ολυμπιάδα του 2020

    Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι «απέσυρε» την υποψηφιότητα της Ρώμης για την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2020, όπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Tg5.

    Η ιταλική πρωτεύουσα δεν πρόκειται να καταθέσει επίσημη αίτηση για την διοργάνωση των Αγώνων. Η σχετική διορία όπως έχει ανακοινωθεί λήγει αύριο.

    Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η απόφαση επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση αλλά και από την αρνητική εξέλιξη της σχέσης κόστους-εσόδων στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

    Το συνολικό προβλεπόμενο κόστος, σύμφωνα με την επιτροπή διεκδίκησης «Ρώμη 2020», ήταν της τάξης των 4,7 δισ. ευρώ.

    Ο Μάριο Μόντι πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του στην επιτροπή αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    «Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι σε μια τέτοια φάση ύφεσης, η χώρα δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό την πολυτέλεια να μπει στην διαδικασία [να διεκδικήσει] την διοργάνωση της Ολυμπιάδας», αναφέρει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

    [04] Στη Βουλή το πόρισμα της Black Rock για τις τράπεζες, ζητούν 44 βουλευτές ΠΑΣΟΚ

    Να ζητηθεί από τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και να διαβιβαστούν προς την Βουλή τα αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο οίκος Black Rock στα χαρτοφυλάκια δανείων των ελληνικών τραπεζών, ζητούν με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών 44 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Παράλληλα, ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ως προς την διεξαγωγή των αποτελεσμάτων, αλλά και κατά πόσο πραγματοποιήθηκε από την Black Rock έλεγχος για τις εκτός Ελλάδος θυγατρικές των τραπεζών, τις ανώνυμες ή offshore εταιρίες τους και αν ναι, το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

    Ακόμα, καλούν τον υπουργό να καταθέσει το πόρισμα του διαγνωστικού ελέγχου της Black Rock για κάθε τράπεζα και όμιλο χωριστά και τα στοιχεία για την ποιότητα των δανείων ανά κατηγορία.

    Το σχετικό κείμενο της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων υπογράφει πρώτος ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟK, βουλευτής Λασιθίου, Μιχάλης Καρχιμάκης και ακολουθούν οι: Γρηγόρης Νιώτης, Πάνος Μπεγλίτης, Αφροδίτη Παπαθανάση, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Ζήση Ροδούλα, Νικόλαος Ζωίδης, Κατερίνα Μπατζελή, Θανάσης Οικονόμου, Μιχάλης Παντούλας, Γιάννης Διαμαντίδης, Μανώλης Στρατάκης, Βασίλης Γιουματζίδης, Άννα Νταλάρα, Ευτύχης Δαμιανάκης, Μαρία Θεοχάρη, Δημήτρης Τσιρώνης, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Ευστάθιος Κουτμερίδης, Γεώργιος Φραγγίδης, Ηλίας Καρανίκας, Αθανάσιος Χαντάβας, Γεώργιος Αρβανίτης, Νικόλας Τσώνης, Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη, Άγγελος Τόλκας, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Ελένη Τσιαούση, Φραγκίσκος Παρασύρης, Σπυρίδων Μοσχόπουλος, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Αριάδνη Αγάτσα, Βασιλική Τσόνογλου, Βασιλική Αλεξανδρίδου, Γιάννης Βούρος, Άγγελος Μανωλάκης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος, Ιωάννης Βλατής, Χρήστος Αηδόνης, Δημήτρης Παπουτσής, Σάββας Εμινίδης, Χρήστος Γκόγκας και Σήφης Βαλυράκης.

    [05] Απεργούν αύριο οι έκτακτοι αρχαιολόγοι - Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

    Κανονικά θα λειτουργούν αύριο τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, αναστέλλονται όμως οι εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλα δημόσια έργα στα οποία απασχολούνται έκτακτοι αρχαιολόγοι, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε ο ΣΕΚΑ.

    Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων αντιτίθεται στο άρθρο 42 του νομοσχεδίου «Για την αντιμετώπιση της Βίας στα Γήπεδα», το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή επί της αρχής και αύριο, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, κατ' άρθρο.

    Σύμφωνα με το άρθρο, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι δεν θα μπορούν να εργαστούν μετά τη συμπλήρωση πέντε ετών απασχόλησης, στερώντας τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα ο Σύλλογος, ακόμα και τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση στις όποιες θέσεις προκηρυχθούν. Μέχρι τώρα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι αποκλείονταν από τις προκηρύξεις και από την εργασία μόλις συμπλήρωναν 24 μήνες εργασίας, ενώ η λύση που πρότεινε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ήταν η επέκταση του περιορισμού αυτού στους 60 μήνες.

    Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι αντιτάσσονται επίσης στην παράγραφο του πολυνομοσχεδίου για τη «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και προβλέπει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι οι αρχαιολόγοι που θα εργάζονται στις σωστικές ανασκαφές στα Μεγάλα Ιδιωτικά Έργα, δεν θα επιλέγονται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως γίνεται σήμερα, αλλά από τους ιδιώτες κατασκευαστές.

    Κατά την αυριανή απεργία, θα πραγματοποιηθούν στις 12:00 συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή στην Αθήνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

    [06] Ο Ισπανός Μαγένκο θα «σφυρίξει» τον αγώνα Ουντινέζε - ΠΑΟΚ

    Ο Ισπανός διαιτητής, Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την μεθαυριανή αναμέτρηση Ουντινέζε-ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων της φάσης των «32» του Γιουρόπα λιγκ.

    Ο συγκεκριμένος διαιτητής, κοινωνιολόγος στο επάγγελμα, θεωρείται από τους πλέον αξιόπιστους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 February 2012 - 13:28:52 UTC