Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνα ΣΔΟΕ για τον βουλευτή που έβγαλε το ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό
  • [02] Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία
  • [03] Βιονικό γόνατο, "ιδιαίτερα φθηνό" σχεδίασε ερευνητής στον Καναδά
  • [04] Στα 30 δισ. ευρώ το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ
  • [05] Η Nissan ανακαλεί 250.000 οχήματα εξαιτίας κατασκευαστικού λάθους
  • [06] «Έκρηξη» Θ. Γιαννακόπουλου σε σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ

  • [01] Έρευνα ΣΔΟΕ για τον βουλευτή που έβγαλε το ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό

    Κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ποσό του 1.000.000 ευρώ που εξήχθη στο εξωτερικό από τον βουλευτή, δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

    [02] Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, προκαλώντας κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι γιατροί αντιδρούν στη μείωση, κατά 17%, του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών, ενώ ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, έκανε λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».

    «Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων» ζητούν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που συμμετέχουν στην πανυγειονομική απεργία.

    Οι συγκεντρωμένοι, αφού φώναξαν συνθήματα έξω από τη Βουλή, και διαδήλωσαν την αντιθεσή τους στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, επιστρέφουν στο υπουργείο Υγείας, το οποίο εδώ και 15 μέρες τελεί υπό κατάληψη από τους εργαζομένους στην ψυχική υγεία, προκειμένου, όπως δήλωσε ο κ. Βαρνάβας, να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [03] Βιονικό γόνατο, "ιδιαίτερα φθηνό" σχεδίασε ερευνητής στον Καναδά

    Ένας ερευνητής στο Τορόντο σχεδίασε ένα βιονικό γόνατο το οποίο δήλωσε πως ελπίζει ότι θα βελτιώσει τις ζωές των ακρωτηριασμένων ανθρώπων στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

    Το σχέδιο αυτό του Γιαν Άντρισεκ είναι φθηνότερο και απλούστερο από τα ως σήμερα χρησιμοποιούμενα προσθετικά μέλη κι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί σε υγρά και αμμώδη κλίματα, όπως σημειώνει το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC News.

    Ο Άντρισεκ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι το νέο προσθετικό μέλος που έχει σχεδιάσει θα επιτρέψει στους ακρωτηριασμένους ανθρώπους που θα το αποκτήσουν «να κάνουν σχεδόν ό,τι θέλουν», εάν «η αποκατάσταση γίνει σωστά».

    Ο ερευνητής του Holland Bloorview Kids Rehabilitation Centre αναμένει ότι το προσθετικό μέλος --γόνατο και πόδι-- θα κοστίζει περίπου 200 δολάρια. Η συνηθισμένη τιμή των προσθετικών μελών ανέρχεται σε χιλιάδες δολάρια.

    Ο Άντρισεκ εργάζεται στο σχέδιο αυτό επί έξι χρόνια. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, του δόθηκε επιχορήγηση από το Grand Challenges Canada ώστε το βιονικό αυτό μέλος να είναι διαθέσιμο στον Καναδά και σε αναπτυσσόμενες χώρες σε περίπου πέντε χρόνια.

    Ο ερευνητής είπε ότι θέλει να δοθεί στα ακρωτηριασμένα παιδιά αλλά και στους ενήλικους στον αναπτυσσόμενο κόσμο η δυνατότητα να βαδίσουν ξανά, προσθέτει το CBC News.

    [04] Στα 30 δισ. ευρώ το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ

    Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διατηρηθεί πιθανότατα στο ύψος των 30 δισ. ευρώ που είχε καθορισθεί από το 2010, καθώς υπάρχουν πιέσεις από χώρες- μέλη του Ταμείου για να περιορισθεί η έκθεσή του στην Ευρώπη, αναφέρουν δημοσιεύματα του Ρόιτερ και του Bloomberg που επικαλούνται ανώνυμη πηγή του Ταμείου.

    Το ΔΝΤ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το ύψος των κεφαλαίων που θα διαθέσει για το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ενώ έχουν μείνει αδιάθετα περίπου 10 δισ. ευρώ από το πρώτο πακέτο στήριξης.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ρόιτερ, που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές και πηγές από το ΔΝΤ, το Ταμείο μπορεί να συμβάλει με νέα κεφάλαια 13 δισ. ευρώ για νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, που σημαίνει ότι η συμμετοχή του- μαζί με τα αδιάθετα από το προηγούμενο πρόγραμμα- θα φθάσει συνολικά περίπου στα 23 δισ. ευρώ (σ.σ.: η συνολική έκθεση θα διατηρηθεί στα 30 δις. ευρώ, καθώς η Ελλάδα θα εξοφλεί μέρος των δανείων που πήρε από το πρώτο πρόγραμμα).

    [05] Η Nissan ανακαλεί 250.000 οχήματα εξαιτίας κατασκευαστικού λάθους

    Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανακαλέσει περίπου 250.000 οχήματά της παγκοσμίως εξαιτίας ενός κατασκευαστικού ελαττώματος σε έναν αισθητήρα, το οποίο στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει διαρροή καυσίμου.

    Η ανάκληση των 249.522 οχημάτων αφορά επτά μοντέλα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

    Τα μοντέλα αυτά είναι το Juke, που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία και τη Βρετανία, τα ιαπωνικής κατασκευής Serena, Patrol, Infiniti M και Infiniti QX και τα Micra που κατασκευάστηκαν στην Ινδία, είπε ο εκπρόσωπος.

    Από το σύνολο, οι 92.679 ανακλήσεις σημειώθηκαν στην Ιαπωνία, είπε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν προκάλεσε ατυχήματα σε καμία χώρα.

    [06] «Έκρηξη» Θ. Γιαννακόπουλου σε σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ

    Η απουσία των αδερφών Αγγελόπουλων από τη σύσκεψη για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και η εμφάνιση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στα ημιτελικά του θεσμού, απέναντι στον ΠΑΟΚ, με το... περίφημο μπλουζάκι που έγραφε 18-2, πυροδότησε την «έκρηξη» του Θανάση Γιαννακόπουλου στη σημερινή συνάντηση.

    Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μάλιστα, δε δίστασε να τονίσει ότι αν τα εισιτήρια δε δοθούν σε υγιείς φιλάθλους, τότε δεν θα κατεβάσει την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. «Πέρυσι είχαμε πει να μη δοθούν εισιτήρια σε χούλιγκαν κι εκείνοι (σ.σ. ο Ολυμπιακός) δεν το τήρησαν. Αν θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν ...», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ επισήμανε ότι ο τελικός θα έπρεπε κανονικά να είναι γιορτή...


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 February 2012 - 13:30:26 UTC