Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Δεκαετή στήριξη προτίθεται να παράσχει το ΔΝΤ στην Ελλάδα
  • [03] Ρωσία και Κίνα τάσσονται κατά της ξένης επέμβασης στη Συρία
  • [04] Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012

  • [01] Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

    Οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα, απασχόλησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη που είχε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου με στελέχη του Κινήματος.

    Επίσης, στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα τεχνικά ζητήματα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η προετοιμασία της ενόψει της εκλογής νέου προέδρου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα οδεύσει προς τις διαδικασίες που έχει αποφασίσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει με την Εθνική Συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαρτίου, να μετατρέπεται την δεύτερη ημέρα (4 Μαρτίου) σε Εθνικό Συμβούλιο όπου θα υποβληθούν και θα ανακηρυχθούν υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ η εκλογή θα γίνει στις 18 Μαρτίου.

    Το ΠΑΣΟΚ προτάσσει, όπως έχει αποφασίσει, σε κάθε περίπτωση έναντι των εσωτερικών του διαδικασιών τις όποιες εξελίξεις αφορούν την χώρα.

    Σύμφωνα με άλλες πηγές, ενδέχεται η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιηθεί αργότερα από τις 3 και 4 Μαρτίου, δεδομένου ότι την 1η και 2α Μαρτίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτή η χρονική μετάθεση είναι πιθανή όχι μόνο λόγω της Συνόδου Κορυφής, αλλά και προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος ώστε το ΠΑΣΟΚ να συζητήσει τα "κείμενα βάσης" για τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας τουκαι τον καθορισμό των αξόνων του προγράμματος με το οποίο θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.

    Επίσης αυτά τα δύο κείμενα θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάσει την Τρίτη.

    Τέλος, σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ θα οδεύσει στην εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος στις 18 Μαρτίου.

    [02] Δεκαετή στήριξη προτίθεται να παράσχει το ΔΝΤ στην Ελλάδα

    «Θα δώσουμε στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει και χρόνο να ανακτήσει τη δυναμική της» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, χωρίς να τοποθετηθεί για το χρηματικό ποσό με το οποίο θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στη δανειακή σύμβαση του 2ου πακέτου στήριξης της χώρας μας.

    Ο κ. Ράις εξέφρασε την πρόθεση του ΔΝΤ να προσφέρει στην Ελλάδα δεκαετή στήριξη, ώστε να έχει τις χρονικές δυνατότητες να προχωρήσει στην ανάπτυξη, ανακτώντας τη δυναμική της.

    Οι αποφάσεις από μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ αναμένεται να ληφθούν στα μέσα Μαρτίου, όπως είπε, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επαναλαμβάνοντας ως προϋπόθεση ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι «προαπαιτούμενες ενέργειες», για τις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα.

    [03] Ρωσία και Κίνα τάσσονται κατά της ξένης επέμβασης στη Συρία

    Η Ρωσία και η Κίνα επανέλαβαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη Συρία και κάλεσαν εκ νέου σε διάλογο τη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον κινέζο ομόλογό του Γιανγκ Τζιεσί "οι δύο πλευρές επανέλαβαν την κοινή τους θέση που προϋποθέτειτην έναρξη συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και αποκλείει οποιαδήποτε επέμβαση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

    Η Μόσχα και το Πεκίνο, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έκαναν επίσης εκ νέου έκκληση να "τερματιστεί άμεσα οποιαδήποτε μορφή βίας στη Συρία", προσθέτει η ανακοίνωση.

    Το βέτο που είχαν ασκήσει οι δύο χώρες στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που καταδίκαζε τη βίαιη καταστολή στη Συρία είχε προκαλέσει πολλές επικρίσεις από αραβικές και δυτικές χώρες, ενώ χαρακτηρίστηκε "άδεια για δολοφονίες" από τη συριακή αντιπολίτευση.

    Στο μεταξύ ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί διπλωματικός σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ "δεν θα ανατραπεί" παρά τις προβλέψεις των Δυτικών και την υποστήριξη που παρέχουν οι Αμερικανοί και ο αραβικός κόσμος στην εξέγερση στη Συρία.

    "Οι προσπάθειες να ανατραπεί η συριακή κυβέρνηση δεν θα επιτύχουν και η γραμμή του μετώπου (Συρία, Ιράν, Χεζμπολάχ) απέναντι στο σιωνιστικό καθεστώς δεν θα εξαλειφθεί", σημείωσε ο Βελαγιατί, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, στο πρακτορείο Fars.

    Στο μεταξύ,η Γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίτ Μπουβιέ, η οποία τραυματίστηκε χθες στη Χομς, στην κεντρική Συρία, δήλωσε σήμερα ότι χρειάζεται "να εγχειριστεί το συντομότερο δυνατόν" και ζήτησε να κηρυχθεί "όσο πιο γρήγορα γίνεται" κατάπαυση του πυρός ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί στο Λίβανο.

    Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις σε διάφορα μέρη της Συρίας, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οι δυτικές και οι αραβικές χώρες που θα συναντηθούν αύριο στην Τύνιδα στο πλαίσιο της διάσκεψης της ομάδας "Φίλων της Συρίας" θα καλέσουν τη χώρα να κηρύξει άμεση κατάπαυση πυρός και να επιτρέψει στις ομάδες αρωγής να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις συγκρούσεις, σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης που έχει στην κατοχή του το Ρόιτερς.

    Το προσχέδιο της απόφασης της διάσκεψης των "Φίλων της Συρίας" επίσης "αναγνωρίζει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ως νόμιμο εκπρόσωπο των Σύρων που ζητούν ειρηνική, δημοκρατική αλλαγή", μία φράση που απέχει λίγο από το να παρέχει πλήρη υποστήριξη στη σημαντικότερη οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης.

    Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    [04] Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012

    Αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 πρέπει να υποβάλουν ως τις 28 Φεβρουαρίου όλοι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η αίτηση υποβάλλεται στο λύκειο όπου φοιτούν και η προθεσμία, όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

    Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά την ίδια περίοδο, δηλαδή έως 28 Φεβρουαρίου, όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο), με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

    Μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, οι μαθητές που κατά το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν στην τελευταία τάξη των εσπερινών ΓΕΛ ή εσπερινών ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄ και είχαν κάνει μετεγγραφή στη Γ΄ τάξη του εσπερινού Λυκείου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012.

    Επίσης, μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄ το 2010 ή το 2011, θα μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για εισαγωγή με το ποσοστό 10% του αριθμού εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για : Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ΤΕΦΑΑ. Όσοι από τους αποφοίτους αυτούς έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 (για το 90% των θέσεων εισακτέων) και τελικά επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 να προσέλθουν στο Λύκειο που υπέβαλαν την αρχική Αίτηση-Δήλωση για να την ανακαλέσουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 February 2012 - 19:30:26 UTC