Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Β. Θάνου-Μπαν Κι Μουν για το προσφυγικό
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας εμένα λαϊκιστή
  • [03] Το περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην 80η ΔΕΘ επισκέφθηκε η Ζ. Κωνσταντοπούλου
  • [04] Από 10 έως και 17 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ
  • [05] Άφησε την μπάλα και πιάνει τo... πιστόλι του 007
  • [06] Ο Βασιλειάδης υπέγραψε στον ΠΑΟΚ
  • [07] Τιμήθηκαν οι «χρυσοί» έφηβοι του μπάσκετ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Β. Θάνου-Μπαν Κι Μουν για το προσφυγικό

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, και κατόπιν πρωτοβουλίας του ιδίου, προκειμένου να την ενημερώσει για τη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την προσφυγική κρίση, που συγκαλείται στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο γγ του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

    Η κ. Θάνου, από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τον γγ του ΟΗΕ ότι θα μεταφέρει στην νέα κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, την επισήμανσή του για την κρισιμότητα της Συνόδου στο πλαίσιο του ΟΗΕ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καταλληλότερο διεθνή φορέα για την ολιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας εμένα λαϊκιστή

    «Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων και είναι, όντως, πλουσιόπαιδο. Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο. Ξέρουμε τις διαδρομές του καθενός. Δεν θα δεχθώ επιθέσεις για την ηθική μου», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στη ΝΔ, σημειώνοντας: «Μίλησα ευθέως για τη ΝΔ. Είπα ότι είναι το κόμμα που δεν τόλμησε να βγάλει αρχηγό, θέλει να βγάλει κατευθείαν πρωθυπουργό. Καλώ τον Μεϊμαράκη να πει ποια από τις παλιές πολιτικές θα εφαρμόσει».

    Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε ένα κόμμα του 6% και βγαίνουμε και λέμε "με αυτούς θα κυβερνήσουμε". Βγάλαμε μία λίστα με ονόματα και προτάσεις. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν μπορούν να πουν με ποιους θα κυβερνήσουν;».

    Για τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών ανέφερε: «Πριν μιλήσουμε για τις συνεργασίες, πρέπει να δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης μετά τις εκλογές. Εμείς θα πάμε στη συζήτηση με μία λίστα με συγκεκριμένα πράγματα, με έναν κατάλογο δέκα προτεραιοτήτων».

    Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα περί θαλάσσιων συνόρων, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε: «Είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα; Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και η φύλαξή τους θα πρέπει να είναι ευθύνη της Ευρώπης».

    [03] Το περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην 80η ΔΕΘ επισκέφθηκε η Ζ. Κωνσταντοπούλου

    Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το έργο που επιτελεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στην Α΄ Αθήνας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    «Η ενημέρωση είναι πολύ σημαντικό αγαθό και το έργο που επιτελεί το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι επίσης πολύ σημαντικό, σας χρειαζόμαστε» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το σταντ του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περίπτερο 15 της 80ης ΔΕΘ.

    Την κ. Κωνσταντοπούλου συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμανατίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη και Τάσος Κανταράς.

    [04] Από 10 έως και 17 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

    Από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    Σημειώνεται ότι, φέτος πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας. Έτσι, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση της διαδικασίας.

    [05] Άφησε την μπάλα και πιάνει τo... πιστόλι του 007

    Από την έλευσή του κιόλας στις ΗΠΑ το 2007, είχαν προβλέψει ότι ο τελικός προορισμός του θα ήταν το Χόλιγουντ. Κι αν αρχικά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πρόβαλε μία μικρή αντίσταση... κολλώντας στα ποδοσφαιρικά παπούτσια που ακόμα φορούσε, όταν αποχαιρέτησε την μπάλα το 2013, δεν είχε πια δικαιολογίες. Έτσι έφτασαν οι διαφημιστικές ταινίες για την H&M (όπου έτρεχε φορώντας τα εσώρουχά της) και Belstaff (δίπλα στον Χάρβεϊ Καϊτέλ), οι εμφανίσεις στην τριλογία «Goal» και στη «θεία λειτουργία» του φίλου του Γκάι Ρίτσι, όπου ήταν η προεπισκόπηση για να κάνει το πραγματικό κινηματογραφικό ντεμπούτο του, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο χρόνο.

    Ο Μπέκαμ θα έχει ένα ρόλο, όπου μάλιστα θα μιλάει («...μόλις 13 γραμμές, αλλά έχω εκπαιδευτεί πολύ καλά», όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος), στην ταινία «Ιππότες της στρογγυλής τράπεζας: βασιλιάς Αρθούρος», τελευταία του πρώην συζύγου της Μαντόνα.

    «Γνωρίζω ότι πολλοί αθλητές που έχουν επιλέξει αυτόν τον δρόμο στο τέλος της καριέρας τους έχουν αποτύχει», είπε στους Times και συνέχισε: «Γιατί πρόκειται για ένα δύσκολο επάγγελμα, που απαιτεί επιδεξιότητα και πειθαρχία. Γι' αυτό δεν θέλω να προχωρήσω πολύ γρήγορα, ενώ είμαι έτοιμος να δεχθώ την αναπόφευκτη κριτική».

    Η Daily Star προχωράει ακόμα περισσότερο, αναφέροντας ότι δίπλα του στέκεται και τον βοηθάει, για το πώς μπορεί να σταθεί απέναντι στο φακό, ο φίλος του διάσημος ηθοποιός Τομ Κρουζ, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι ο Μπέκαμ μπορεί να σταθεί στο Χόλιγουντ «...γιατί είναι ωραίος και έχει το χάρισμα, δύο ιδιότητες που λειτουργούν». Και οι συμβουλές του Τομ Κρουζ φαίνεται ότι έχουν πιάσει τόπο, εάν κάποιος παρατηρήσει τους θαυμαστές του Μπέκαμ, οι οποίοι θα ήθελαν όσο τίποτα άλλο να είναι εκείνος ο επόμενος Τζέιμς Μποντ στην θέση του Ντάνιελ Κρεγκ.

    «Ο Τομ ξέρει πώς να παίζει έναν μυστικό πράκτορα, βλέποντας την επιτυχία του στο Mission Impossible. Έτσι οι προτάσεις του θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες στον Μπέκαμ, στην περίπτωση που του προσέφεραν τον ρόλο», ανέφερε ανώνυμη πηγή στην αγγλική εφημερίδα.

    [06] Ο Βασιλειάδης υπέγραψε στον ΠΑΟΚ

    Την υπογραφή του στο συμβόλαιο που θα τον εντάξει τη νέα αγωνιστική σεζόν στον ΠΑΟΚ έβαλε ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο διεθνής γκαρντ, λίγο πριν από την απογευματινή προπόνηση της ομάδας, όπως έγινε με τους Βαγγέλη Μαργαρίτη και Απόλλωνα Τσόχλα, που υπέγραψαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον «Δικέφαλο», έχοντας τον Μπάνε Πρέλεβιτς στο πλευρό του, επισημοποίησε τη δέσμευσή του με το σύλλογο.

    Έτσι ο Βασιλειάδης, όπως και οι επίσης νεοαποκτηθέντες, Ούρος Ντούβνιακ, Νίκολα Μάρκοβιτς, Μιλένκο Τέπιτς, θα κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα, στο πρώτο φετινό φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο Αμαλιάδας.

    [07] Τιμήθηκαν οι «χρυσοί» έφηβοι του μπάσκετ

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Εφήβων, το οποίο στέφθηκε «χρυσό» στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου, τίμησε σε εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η μεγάλη χορηγός όλων των Εθνικών ομάδων μπάσκετ Eurobank. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμο της επιτελείο της Εθνικής Εφήβων, ενώ από τους διεθνείς απουσίασαν οι Νίκος Δίπλαρος, Δημήτρης Φλιώνης, Βασίλης Χριστίδης και Βασίλης Μουράτος, λόγω προετοιμασίας με τους συλλόγους τους.

    «Η επιτυχία, πέρα από δίκαιη αναγνώριση των ικανοτήτων και της προσπάθειάς σας, αποτελεί στη σημερινή συγκυρία και ένα ισχυρό συμβολισμό. Πρώτα από όλα για τη γενιά σας. Δείχνετε στην ελληνική νεολαία ότι υπάρχει δρόμος προς την κορυφή, με σκληρή δουλειά, με επιμονή, με ομαδική προσπάθεια, με πειθαρχία, με στόχους, όλα είναι δυνατά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, είπε μεταξύ άλλων: «Φτάσαμε σε μεγάλες επιτυχίες και συνεχίζουμε. Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά και το τεχνικό επιτελείο για την πρωτιά και η συμβολή της Eurobank ήταν καθοριστική. Προχωράμε μαζί, ο ένας αγκαλιάζει τον άλλον. Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι θα συναντηθούμε πολύ γρήγορα σε μια νέα γιορτή».

    Και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Παπαθεοδώρου, είπε: «Οι εθνικές ομάδες για το ελληνικό μπάσκετ είναι η βιτρίνα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη αυτών, πόσω μάλλον όταν συνδυάζονται με επιτυχίες. Πίσω από τη βιτρίνα υπάρχουν πολλοί που εργάζονται και είναι οι αφανείς ήρωες. Ευχαριστούμε την Eurobank που είναι κοντά και στα εύκολα και στα δύσκολα. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα μας στηρίχθηκε στην άμυνα. Η άμυνα στο μπάσκετ είναι λεφτά στην τράπεζα είχε πει ο Παναγιώτης Γιαννάκης».

    Το τιμητικό έπαθλο «Νίκη», έργο του καταξιωμένου Τήνιου γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου, παρέλαβε ο αρχηγός της «χρυσής» ομάδας Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, έδωσε βραβεία στους παίκτες της εθνικής ομάδας και το προπονητικό επιτελείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 September 2015 - 16:32:16 UTC