Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αγγλία "χάνει" τον διάσημο εργένη της Ο Έλτον Τζον γίνεται ...κύριος
  • [02] Παρουσιάστηκαν στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο Μέτρα για την
  • [03] Στο προσκήνιο και πάλι οι φούσκες του ΧΑΑ Σκληρή κόντρα για το
  • [04] Παρελθόν ο Λαμπάκης από τον ΠΑΟΚ
  • [05] Το τίμημα της νίκης
  • [06] Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Βιάνα
  • [07] Με Ντρόμπνι ο Πανιώνιος
  • [08] Παρελθόν ο Καλαφατάκης
  • [09] Μέσω Μόσχας στους "16" η Τσέλσι
  • [10] Κατάθεση ταξίαρχου Νίκου Τσιρογιάννη Κατάθεση πρώτου μάρτυρα στην
  • [11] Ρεκόρ καταγγελιών σε πολιτείες - κλειδιά Παρατράγουδα με στόχο τις
  • [12] Ντεσάμπ: "Δε μας "χαλάει" η ισοπαλία..."
  • [13] "Βατερλώ" των διεθνών στο... Βελιγράδι

    [01] Διάφορα

    Η Αγγλία "χάνει" τον διάσημο εργένη της Ο Έλτον Τζον γίνεται ...κύριος Φέρνις

    2/11/2004 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ - Γαλλικό πρακτορείο

    Οι θαυμαστές του Ελτον Τζον αρχίζουν να ετοιμάζουν ρύζι, καθώς ο διάσημος τραγουδιστής, συνθέτης και μουσικός πρόκειται να παντρευτεί με τον Καναδό αγαπημένο του Ντέιβιντ Φέρνις, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Γκαλά. Ο ερωτευμένος Έλτον εξομολογήθηκε, ότι είναι "τόσο ευτυχισμένος όσο δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν". Όπως αποκάλυψε, δεν έχουν ακόμη καθορίσει την ημερομηνία του γάμου τους, όμως επιθυμούν μια κλειστή τελετή, με την οποία οι δυο άντρες θα ενώσουν τη ζωή τους με τα δεσμά του γάμου. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι, ότι ο γάμος τους δε θα τελεστεί στις 18 Νοεμβρίου, καθώς εκείνη την ημέρα ο αγαπημένος καλλιτέχνης των Βρετανών θα τιμηθεί στο Αμβούργο με το βραβείο των γερμανικών ΜΜΕ, τα γνωστά BAMBI, για την ενεργή δράση του στον αγώνα κατά του AIDS.

    Για όσους δεν το γνωρίζουν, από την ίδρυση του ταμείου καταπολέμησης του AIDS το 1992, ο Ελτον Τζον έχει προσφέρει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια για την ενημέρωση των πολιτών σε 55 χώρες για την θανατηφόρο αυτή νόσο.

    Βέβαια, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα συνεχίζει να προσφέρει τα ίδια. Βλέπετε τώρα θα έχει έξοδα.

    [02] Οικονομία

    Παρουσιάστηκαν στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο Μέτρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

    2/11/2004 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δώδεκα μέτρα με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την ενίσχυση της εγχώριων, παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Σιούφας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης επενδυτών. Σύμφωνα με τον Υπουργό, μέχρι σήμερα "αγκάθι" για τις επενδύσεις στην Ελλάδα αποτελούσαν η γραφειοκρατία, η πολυνομία και η διαφθορά, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Στο Συνέδριο μίλησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, και ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου.

    [03] Οικονομία

    Στο προσκήνιο και πάλι οι φούσκες του ΧΑΑ Σκληρή κόντρα για το απαλλακτικό βούλευμα

    2/11/2004 7:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/11/2004 8:32:24 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση σε απαλλακτικό βούλευμα για μία από τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου. Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός διαβίβασε το φάκελο στον Εισαγγελέα Εφετών. Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος. "Ο κ. Παπαληγούρας συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των συνταγματικών του δικαιωμάτων" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

    Καταγγέλουν παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης

    Για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης το ΠΑΣΟΚ.

    Μιλώντας στη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει παιχνίδια , καθώς από τη μία μιλά για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και από την άλλη την ποδηγετεί.

    Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος κάλεσε τον κ. Παπαληγούρα να ζητήσει συγνώμη από το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές και απαράδεκτο ένας υπουργός Δικαιοσύνης να προκαταλαμβάνει πρωτοβουλίες των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

    Άμεση υπήρξε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το πάρει απόφαση. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρίξει άπλετο φως στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου" τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος.

    Νωρίτερα, μιλώντας στο briefing στήριξε τους χειρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης και απέρριψε τον ισχυρισμό της παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης.

    "Ο κ. Παπαληγούρας συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των συνταγματικών του δικαιωμάτων" επεσήμανε και κάλεσε άπαντες να μην υποτιμούν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, "ιδιαίτερα όταν λέγεται Δημ.Λινός".

    Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης

    Απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης έδωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    "Η πραγματική πρόθεση όσων καταγγέλλουν παρέμβαση είναι η συγκάλυψη της κυβερνητικής παρέμβασης του 1999 στο Χρηματιστήριο, που απομύζησε τις οικονομίες 1,5 εκατομμυρίου μικροαποταμιευτών" τόνισε ο Αναστάσιος Παπαληγούρας.

    Προς διερεύνηση η άσκηση έφεσης

    Νωρίτερα, πάντως, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών, το απαλλακτικό βούλευμα για το Χρηματιστήριο, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ή μη άσκησης έφεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είχαν απαλλαγεί οι πρώην διοικήσεις του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες, το β΄εξάμηνο του 1999.

    Στο θέμα πάντως παρενέβη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Σε γραπτή ανακοίνωση της επισημαίνει την αντίθεση της με την παρέμβαση του υπουργού και χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτες τέτοιες ενέργειες σε εκκρεμείς υποθέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πιθανή η έφεση για το Χρηματιστήριο

    [04] Αθλητισμός

    Παρελθόν ο Λαμπάκης από τον ΠΑΟΚ

    2/11/2004 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε σήμερα στον ΠΑΟΚ, καθώς χώρισαν οριστικά οι δρόμοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης με αυτούς του νεαρού τερματοφύλακα Χρήστου Λαμπάκη. Τα πρώτα δείγματα της ρήξης των δύο πλυερών είχαν κάνει την εμφανισή τους το καλοκαίρι, όταν ο Λαμπάκης εγκατέλειψε την ομάδα του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Αλμπερτβιλ της Γαλλίας, για προσωπικούς λόγους. Σήμερα τελικά λύθηκε και μία μικρή οικονομική εκκρεμότητα που υπήρχε και έτσι ο γκολκίπερ έμεινε και τυπικά ελεύθερος.

    Δεν λείπουν τα προβλήματα για Φρίνγκερ

    Εν όψει πάντως του αγώνα με τον Εργοτέλη, τα προβλήματα δεν απουσιάζουν από το "ασπρόμαυρο" στρατόπεδο καθώς ο Αυστριακός τεχνικός Ρολφ Φρίνγκερ δεν θα έχει οριστικά στη διάθεσή του, τους Καρυπίδη (τιμωρημένος), Βαγγελή (εγχειρισμένος) και τον τραυματία Μάρκο, ενώ αντίθετα επανέρχεται μάλλον ο Χρήστος Μαλαδένης και οι Κουτσόπουλος, Λουκάς και Εγκωμίτης. Αμφίβολοι παραμένουν ο Λουκάς Καραδήμος και ο Γιώργος Κούτσης.

    [05] Αθλητισμός

    Το τίμημα της νίκης

    2/11/2004 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το Σάββατο η Πόρτσμουθ πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως από ότι φαίνεται το τίμημα ήταν μεγάλο. Αυτό καθώς ο τραυματισμός του Ντιομανσί Καμαρά, ο οποίος χτύπησε σε μια σύγκρουση με τον Πολ Σκόουλς, αποδείχτηκε πολύ σοβαρός. Συγκεκριμένα, όπως έδειξαν οι εξετάσεις που υπεβλήθη, ο Σενεγαλέζος άσος υπέστη ρήξη συνδέσμων στο αριστερό του γόνατο, που σημαίνει πως ο παίκτης θα οδηγηθεί στο χειρουργείο όπου και υποβληθεί σε επέμβαση. Ο Καμαρά αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους μετά από έξι μήνες, που σημαίνει πως θα χάσει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

    [06] Αθλητισμός

    Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Βιάνα

    2/11/2004 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Άγιο είχε" ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ούγκο Βιάνα, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο που είχε σε δρόμο της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Ο Βιάνα μετέβαινε με το αυτοκίνητό του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στο Αλγκοτσέτε, όταν, στο ύψος της γέφυρας Βάσκο ντε Γκάμα, προπορευόμενο όχημα άλλαξε ξαφνικά λωρίδα κυκλοφορίας. Ο Πορτογάλος άσος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο "ντελαπάρησε", αλλά ο ίδιος τη γλύτωσε με ελαφρά τραύματα. Την ίδια τύχη ευτυχώς είχαν και άλλα τρία άτομα που ενεπλάκησαν στο ατύχημα.

    [07] Αθλητισμός

    Με Ντρόμπνι ο Πανιώνιος

    2/11/2004 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τις αποσκευές του γεμάτες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αναχωρεί αύριο το πρωί για την πορτογαλική πρωτεύουσα η ομάδα του Πανιωνίου, ενόψει του δεύτερου αγώνα για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, την Πέμπτη. Από την "κυανέρυθρη" αποστολή, που στην ιβηρική χερσόνησο ελπίζει ότι θα καταφέρει να ρεφάρει την ήττα από τη Νιούκαστλ, αποκλείστηκε οριστικά Σάσα Ζίμονιτς, που λόγω κάποιου προβλήματος στους προσαγωγούς, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ενώ ευχάριστο "πονοκέφαλο" έχει προκαλέσει στο Γιώργο Βαζάκα η παρουσία του τερματοφύλακα Γιάροσλαβ Ντρόμπνι.

    Η "κυανέρυθρη" αποστολή

    Ο Τσέχος πορτιέρο, αν και σήμερα έβγαλε όλη την προπόνηση, δύσκολα αναμένεται να πάρει τη θέση του Σορίν Κόλτσεαγκ, κάτω από τα δοκάρια της νεοσμυρνιώτικης ομάδας. Την 20μελή αποστολή του Πανιωνίου συγκροτούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Ντρόμπνι, Κόλτσεαγκ, Γιαννόπουλο, Ντομορό, Παρόντι, Μάκο, Σπυρόπουλο, Μάντζιο, Λαγωνικάκη, Μπρέσκα, Μέσαρος, Ντοντ, Βλτσεκ, Γουνδουλάκη, Τσιώλη, Πατσιαβούρα, Μαρκορά, Εξουζίδη, Μήτρου και Τζιόλης.

    [08] Αθλητισμός

    Παρελθόν ο Καλαφατάκης

    2/11/2004 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μερικούς μήνες πριν συμπληρώσει δύο χρόνια στον πάγκο του Πανιωνίου, ο Γιώργος Καλαφατάκης, καλείται να αφήσει στην μέση το έργο του στην ομάδα, καθώς σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ομάδας Ηλία Λιανό, του ανακοινώθηκε η απόλυσή του. Ο Χανιώτης τεχνικός σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων έδειξε ενοχλημένος και πικραμένος, ενώ όπως είπε κανείς δεν του ανακοινώνει και τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή. "Χθές μιλήσαμε κανονικά με τη διοίκηση και σήμερα μου είπαν να αποχωρήσω από την ομάδα", τόνισε ο Καλαφατάκης και συμπλήρωσε, "Κανείς δεν μου λέει τίποτα και κανείς δεν ξέρει τους λόγους αυτής της απόφασης. Θέλω να ηρεμήσω, καθώς ήταν αναπάντεχο και περιμένω και εγώ να μάθω ποιοι ήταν οι λόγοι για την απόφαση αυτή", κατέληξε. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, όπως όλα δείχνουν θα καθίσει στον πάγκο ο βοηθός του Νίκος Λινάρδος, ενώ πιθανότεροι αντικαταστάτες του, τουλάχιστον προς το παρόν, φέρονται οι Ηλίας Ζούρος και Βαγγέλης Αλέξανδρής.

    [09] Champions League

    Μέσω Μόσχας στους "16" η Τσέλσι

    2/11/2004 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η Τσέλσι είναι απο χθες η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, την πρόκρισή της στους "16" του Τσάμπιονς Λίγκ, καθώς μετά το 2-0 επί της ρωσικής ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Στάνφορντ Μπριτζ", σήμερα διπαλσίασε στη ρωσική πρωτεύουσα τις νίκες της επί της τοπικής ομάδας με 0-1. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου, πέτυχε με σουτ στο 24 ο νεαρός διεθνής των "οράνιε" Άριεν Ρομπέν. Οι Ρώσοι πέρα από τις χαμένες ευκαιρίες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 47 αλλά στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Βραζιλιάνος Λαβ, η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ πάνω από την οριζόντιο δοκο της αγγλικής ομάδας.

    Ο Ρομπέν των... εφοπλιστών

    Νικηφόρα ήταν η επιστροφή του Ρώσου προέδρου της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράβομιτς, καθώς ο ισχυρός άνδρας των "εφοπλιστών" είδε την ομάδα του να επικρατεί στο στάδιο "Λοκομοτίβ" με 0-1 της γηπεδούχου ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ, η αγγλική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 24 με ένα θαυμάσιο γκολ του Ολλανδού Άριεν Ρομπέν, όπου οι επιθετικοί των φιλοξενούμενων "έκρυψαν τη μπάλα" και ο 20χρονος τελικός παραλήπτης έγραψε με σουτ μέσα από την περιοχή το τελικό 0-1, πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα των "μπλε".

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρώσοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, που θα τους κρατούσε ζωντανούς στον αγώνα, αλλά στο 47 ο Βραζιλιάνος Βάγκνερ Λαβ από το σημείο του πέναλτι (το κέρδισε ο Ζίρκοφ από τον Τζόνσον) "σημάδεψε τα περιστέρια" προκαλώντας ανακούφιση στην ομάδα του Μουρίνιο, που πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και σφράγισε ουσιαστικά από σήμερα το εισιτήριό της για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλόγικής διοργάνωσης.

    Ο Ιταλός διαιτητής: Μάσιμο Ντε Σάντις έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τζόνσον, Κέζμαν, Ολιτς και Σεμπέρας ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Σεμπέρας, Ιγκνάσεβιτς, Μπερεζούτσκι, Σέμακ (70΄ Ολιτς), Γκούσεφ, Κράσιτς (46΄ Αλντονίν), Ζίρκοφ, Γιάροσικ, Ραχίμιτς, Λοβ (82΄ Κιριτσένκο) ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Τζόνσον, Καρβάλιο, Γκαλάς (54΄ Πάουλο Φερέιρα), Τέρι, Λάμπαρντ, Μακελελέ, Πάρκερ (65΄ Τιάγκο), Νταφ, Ρομπέν, Γκούντγιονσεν (69΄ Κέζμαν)

    [10] Εσωτερικά

    Κατάθεση ταξίαρχου Νίκου Τσιρογιάννη Κατάθεση πρώτου μάρτυρα στην Εξεταστική

    2/11/2004 9:50:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Περισσότερο από οκτώ ώρες κατέθετε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τους εξοπλισμούς ο ταξίαρχος Νίκος Τσιρογιάννης. Ο κ. Τσιρογιάννης απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών, γιατί είχε κάνει αρνητική εισήγηση για το αντιπυραυλικό σύστημα ΤΟR Μ1. Όπως είπε, το σύστημα ήταν μη συμβατό καθώς και μη λειτουργικό για το σύστημα αεράμυνας της χώρας. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αξιολόγησαν με διαφορετικό τρόπο την κατάθεσή του.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν αναξιόπιστο το μάρτυρα, καθώς όπως υποστήριξαν στη σημερινή κατάθεση του ο ταξίαρχος αναίρεσε ότι είχε δεχθεί εντολή το 1995 από τον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης να συμπεριλάβει το σύστημα TOR στην εισήγηση του.

    Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ επεσήμαναν ότι ο κ. Τσιγορογιάννης με τη σημερινή του κατάθεση δεν αναίρεσε όλα όσα είχε πει αρχικά στον Εισαγγελέα.

    Την ίδια ώρα, ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, γιατί όπως είπε, σκόπιμα δεν πήρε τα ανταλλακτικά για τα ΤΟR Μ1 για να παρουσιάσει άχρηστη την παραγγελία. Απαντώντας, ο βουλευτής της ΝΔ Β.Μαγγίνας χαρακτήρισε ανεύθυνη τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

    [11] Αμερικανικές εκλογές

    Ρεκόρ καταγγελιών σε πολιτείες - κλειδιά Παρατράγουδα με στόχο τις μειονότητες

    2/11/2004 10:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/11/2004 10:28:20 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Βρώμικα μέσα φαίνεται ότι χρησιμοποιούν κάποιοι για να εμποδίσουν τη ψήφο των μειονοτήτων στις αμερικανικές εκλογές. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι πολλοί Αφροαμερικανοί αλλά και Ισπανόφωνοι έπεσαν θύματα επιτηδείων που τους καλούσαν τηλεφωνικά να προσέλθουν στις κάλπες, την Τετάρτη, μία μέρα δηλαδή μετά τις εκλογές. Υπήρχαν μάλιστα και περιπτώσεις ψεύτικων προειδοποιήσεων ότι δήθεν όποιος δεν έχει πληρώσει κλήση της τροχαίας δεν μπορεί να ψηφίσει ή ότι στις φετινές εκλογές οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τηλεφωνικά!

    Ειδική γραμμή για καταγγελίες

    Οι κατεργαριές των εκλογών δεν είναι κάτι καινούργιο, δήλωσαν σήμερα μέλη οργανώσεων για το δικαίωμα της ψήφου, όμως οι εκλογές του 2004 είναι αξιοσημείωτες για τον αριθμό των πλαστών προκηρύξεων, των ψεύτικων τηλεφωνημάτων και τα άλλα κόλπα που έχουν ως στόχο να εμποδίσουν κυρίως, τη ψήφο των Αφροαμερικανών, των Ισπανόφωνων και των ηλικιωμένων.

    Τέτοια περιστατικά, εντοπίστηκαν σε πολιτείες που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στις φετινές εκλογές όπως η Πενσιλβάνια, το Οχάιο, το Ουισκόνσιν και η Φλόριντα ενώ μέχρι στιγμής ειδική τηλεφωνική γραμμή που δημιουργήθηκε για τέτοιου είδους καταγγελίες έχει λάβει περισσότερες από 5.500 κλήσεις.

    [12] Champions League

    Ντεσάμπ: "Δε μας "χαλάει" η ισοπαλία..."

    2/11/2004 11:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ικανοποιημένος και με την ισοπαλία δήλωσε ότι θα είναι ο Γάλλος τεχνικός της Μονακό, Ντιντιέ Ντεσάμπ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εν όψει της αυριανής σημαντικής αναμέτρησης του Α ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ. Εν τούτοις ο προπονητής της πρωτοπόρου του ομίλου επ0εσήμανε πως η ομάδα του δεν προτίθεται να παίξει, αφού οι "Μονεγάσκοι" παίζουν πάντα για τη νίκη, η οποία έρχεται μέσα από την επίθεση. Μάλιστα ο κ. Ντεσάμπ χαρακτήρισε την ελληνική ομάδα φαβορί του αγώνα, όχι μόνο επειδή το ματς θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη, αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ομάδα που ξεχωρίζει για την υψηλή της τεχνική και δε συγκρίνεται με την τελευταία αντίπαλό του στο γαλλικό πρωτάθλημα, Μαρσέϊγ.

    Να "θολώσει τα νερά" εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό προσπάθησε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής των "Μονεγάσκων" Ντιντιέ Ντεσάμπ. Από τη μία ο κ. Ντεσάμπ τόνισε ότι η ομάδα του θα είναι ευχαριστημένη με το βαθμό της ισοπαλίας και από την άλλη δήλωσε, ότι η Μονακό παίζει πάντα για τη νίκη.

    "Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι οι βαθμοί" ξεκίνησε τις δηλώσεις του εν όψει της συνάντησης της 4ης αγωνιστικής του Α ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ, ο Γάλλος προπονητής της Μονακό και συνέχισε: "Έτσι ο ένας βαθμός στον αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι σημαντικός για τη συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως δεν ήρθαμε για να αγωνιστούμε αμυντικά. Για να πάρεις βαθμούς και αποτελέσματα πρέπει να επιτεθείς. Εμείς ως Μονακό παίζουμε πάντα για τη νίκη. Σίγουρα δεν πρέπει να αφήσουμε χώρο στον Ολυμπιακό. Όσο πιο μακριά από την περιοχή μας αγωνιστεί, τόσο θα είναι καλύτερα για εμάς" τόνισε ο προπονητής της περσινής φιναλίστ της διοργάνωσης.

    Στη συνέχεια ο Ντεσάμπ αναφερόμενος στην πειραϊκή ομάδα, έπλεξε το εγκώμιο των γηπεδούχων, τους οποίους χαρακτήρισε φαβορί για τη νίκη: "Ο Ολυμπιακός στο β ημίχρονο του πρώτου αγώνα έδειξε πολλά θετικά στοιχεία. Για μένα είναι το φαβορί, πόσο μάλλον όταν αγωνίζεται στην έδρα του, με τον κόσμο στον πλευρό του. Λογικά θα είναι καλύτερος από το πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μία ολοκληρωμένη ομάδα και ξεχωρίζει για την πολύ υψηλή της τεχνική. Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων. Παίκτες όπως τους Οκκά, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, αλλά και τον Τζόρτζεβιτς δεν πρέπει να τους αφήσεις να κατεβαίνουν με την μπάλα".

    Τέλος σε ερώτηση των εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με τις ομοιότητες που μπορεί να έχει η αυριανή αναμέτρηση με τον τελευταίο αγώνα της Μονακό με τη Μαρσέιγ, ο κ. Ντεσάμπ δήλωσε ότι δεν έχουν καμία σχέση: "Η ατμόσφαιρα εδώ θα είναι πολύ πιο θερμή. Όπως διαφορετικά είναι και τα πράγματα ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τον Ολυμπιακό. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ πιο επιθετική. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους παίκτες της με αυτούς της Μαρσέιγ" υπογράμμισε ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας.

    [13] Αθλητισμός

    "Βατερλώ" των διεθνών στο... Βελιγράδι

    2/11/2004 11:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου της ευρωπαϊκής Premier Division βρέθηκε η Εθνική ομάδα ανδρών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καθώς η παρέα του Καλλίνικου Κρεάνγκαη ητήθηκε απόψε στο Βελιγράδι με 3-0 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Σερβίας & Μαυροβουνίου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Έτσι μετά από αυτήν την ήττα τα "ελληνικά χρώματα", μία μόλις αγωνιστική πριν από το φινάλε, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς πλέον κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό.

    Ουραγός η Εθνική

    Τα πάνω κάτω έφερε απόψε η ήττα της Εθνικής ανδρών πινγκ πόνγκ στο Βελιγράδι από τους "Πλάβι" με 3-0, καθώς από κεί που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλευε για την κατάκτηση της 3ης προνομιούχου θέσης, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό, σήμερα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της διοργάνωσης βρίσκεται στην 4η και τελευταία θέση του 4ου ομίλου με 6 βαθμούς.

    Στον αγώνα της 5ης αγωνιστική της ευρωπαϊκής Premier Division το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση και έδωσε το δικαίωμα στους Σέρβους να πετύχουν μία ανέλπιστη επιτυχία. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν η ακόλουθη: Σλόμπονταν Γκρούιτς-Ντανιέλ Τσιόκας 3-0 (11-5, 11-8, 11-6) Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς- Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-2 (11-8, 9-11, 11-5, 5-11, 11-5) Ράντε Μάρκοβιτς-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (11-6, 6-11, 11-5, 11-2)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 November 2004 - 21:51:50 UTC