Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο με το βαρέλι στα $ 106,49
  • [02] Μετ' εμποδίων η κίνηση από Αρκίτσα ως Άγ. Κωνσταντίνο
  • [03] Ισπανία: με αίμα στις κάλπες

    [01] Οικονομία

    Διεθνείς αγορές πετρελαίου- Νέα Υόρκη

    Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο με το βαρέλι στα $ 106,49

    7/3/2008 11:00:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέο ρεκόρ παρουσιάζει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές σήμερα το απόγευμα, με το αργό να ξεπερνά τα 106 δολάρια στη Νέα Υόρκη, καθώς το αδύναμο δολάριο υπερκέρασε τους φόβους για ενδεχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού αυξήθηκε και "έπιασε" (στις 18:45 ώρα Ελλάδος) τα 106,49 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε ελαφρώς στα 106,26 δολάρια. Επίσης, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ, συμβολαίου Μαρτίου, είχε αυξηθεί κατά 1,20 δολάρια και βρισκόταν στα 103,81 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα το απόγευμα, η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές παρουσίαζε υποχώρηση μεγαλύτερη του ενός δολαρίου, καθώς μετά την ανακοίνωση για τη μείωση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά 63.000 θέσεις το Φεβρουάριο, ενισχύθηκε ο φόβος για μια ενδεχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Αρκετοί αναλυτές αποδίδουν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου στο αδύναμο δολάριο, την κερδοσκοπία, αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου που σχετίζονται με την παραγωγή του "μαύρου χρυσού".

    [02] Κοινωνία

    Λαμία

    Μετ' εμποδίων η κίνηση από Αρκίτσα ως Άγ. Κωνσταντίνο

    7/3/2008 10:36:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠΕ

    Σε επιβράδυνση υποχρεώνει πλέον η τροχαία τα αυτοκίνητα από το 146 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αρκίτσας μέχρι το 162 χλμ τον Άγιο Κων/νο. Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο από την τροχαία, λόγω του κινδύνου να εγκλωβιστούν τα αυτοκίνητα μέσα στις σήραγγες της Εθνικής οδού στην παράκαμψη του Αγίου Κων/νου και των Καμένων. Βούρλων. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ τα αυτοκίνητα είχαν δημιουργήσει ουρές χιλιομέτρων και ουσιαστικά είχαν ακινητοποιηθεί από τα Καμένα. Βούρλα μέχρι τις Θερμοπύλες, σε διπλή και τριπλή σειρά μέσα στην Εθνική οδό, ενώ από εκεί και μετά, μέχρι την Στυλίδα, κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς σε μία λωρίδα κυκλοφορίας. Οι συγκεκριμένες ουρές φτάνουν μέχρι και τις σήραγγες της εθνική οδού στα Καμένα. Βούρλα, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην αστυνομία.

    Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της τροχαίας «δεν υπάρχει καμία άλλη λύση» και συστήνουν υπομονή. Οι καθυστερήσεις για τους οδηγούς ξεπερνούν ακόμη και τις 3 ώρες ενώ η ταλαιπωρία των οδηγών ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα καθώς το κύμα εξόδου είναι πολύ μεγάλο από τις 7 το βράδυ της Παρασκευής και μετά.

    Επιπλέον οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε σημεία-παγίδες του εθνικού οδικού δικτύου. Σύμφωνα με την Τροχαία τα πιο επικίνδυνα τμήματα στους δυο κύριους εθνικούς άξονες είναι:

    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

    Στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου η Κακιά Σκάλα.

    Στην εθνική Κορίνθου -Πατρών από το 120 έως το 129 χλμ, στο 137, και από το 190 έως το 205 χλμ.

    Στην εθνική Κορίνθου - Τριπόλεως στο 105, το 123, το 129, και το 161 χλμ.

    Στην εθνική Τρίπολης - Καλαμάτας , στο Καλογερικό, τη Μεγαλόπολη και την Τσακώνα.

    Στην Αθηνών - Λαμίας ,ο Κόμβος Κηφισιάς, από το 36 έως το 37 χλμ, από το 74-81, από το 92 έως το 98, από το 117-131 και στο Πέταλο του Μαλιακού.

    Στο Τμήμα Λαμίας - Θεσσαλονίκης από το 216 έως το 260, στα Τέμπη, και από το 410 έως το 473.

    [03] Κόσμος

    Δολοφονία δημοτικού συμβούλου από την ΕΤΑ

    Ισπανία: με αίμα στις κάλπες

    7/3/2008 8:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2008 9:06:08 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Με αίμα οδηγείται πάλι στις κάλπες η Ισπανία. Σαρανταοκτώ ώρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, πρώην δημοτικός σύμβουλος των Σοσιαλιστών δολοφονήθηκε στην πόλη Μοντραγκόν, στη χώρα των Βάσκων, μπροστά στα μάτια της συζύγου του και της κόρης του. Ο Ησαϊα Καράσκο πυροβολήθηκε στον αυχένα την ώρα που έφευγε από το σπίτι του. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι αυτονομιστές της ΕΤΑ βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Τα κόμματα ακύρωσαν όλες τις προεκλογικές εκδηλώσεις, ενώ πολλοί αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι σφαίρες θα βαρύνουν στο αποτέλεσμα της κάλπης, την Κυριακή, υπενθυμίζοντας την 11η Μαρτίου του 2004 και το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα, που έδωσε ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του σοσιαλιστικού κόμματος, που πήρε την νίκη.

    "Οι τρομοκράτες θέλησαν να παρέμβουν στην ειρηνική βούληση των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες. Η ισπανική δημοκρατία έχει αποδείξει πως δεν ανέχεται τις προκλήσεις όσων αντιτάσσονται στις βασικές αρχές και αξίες της. Δεν το έκανε , δεν το κάνει και δεν θα το κάνει ποτέ" δήλωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Χ. Λ. Θαπατέρο, που στις εκλογές της Κυριακής στοχεύει σε μια νέα θητεία.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το σοσιαλιστικό κόμμα προηγείται κατά τέσσερις μονάδες του Λαϊκού, δύσκολα όμως θα καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσοστό που χρειάζεται για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Μετανάστες και οικονομία είναι τα δυο βασικά αγκάθια της κυβέρνησης Θαπατέρο και τα δυο θέματα που κυριάρχησαν στην προεκλογική εκστρατεία του Μαριάνο Ραχόι.

    Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση των ψηφοφόρων μετά και τη δολοφονία του Καράσκο καθώς στο παρελθόν το Λαϊκό κόμμα έχει κατηγορήσει τον Θαπατέρο για ήπια στάση απέναντι στους βάσκους αυτονομιστές.

    Καταδίκασαν την επίθεση Σολάνα - Μπαρόζο

    O ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Χαβιέ Σολάνα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καταδίκασαν τη δολοφονία του πρώην δημοτικού συμβούλου στη Χώρα των Βάσκων.

    Ο κ. Σολάνα "καταδίκασε με έντονο τρόπο" τη δολοφονία πολιτικού στελέχους από την αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ , σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

    "Στο όνομα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδικάζω με τρόπο κατηγορηματικό τη δολοφονία του Ησαϊα Καράσκο και εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του" αναφέρει σε δική του ανακοίνωση ο κ. Μπαρόζο.

    "Εκφράζω, επίσης, την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους Ισπανούς πολίτες και στους ισπανικούς δημοκρατικούς θεσμούς στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας", προστίθεται στην ανακοίνωση Μπαρόζο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 March 2008 - 21:49:34 UTC