Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχιεπίσκοπος: "Η ζωή προχωράει"
  • [02] Αναγκαστική προσγείωση στο "Ελ. Βενιζέλος"
  • [03] Στην πολιτική "κατεβαίνει" ο "Δρ. Θάνατος"
  • [04] Την Τρίτη η ψηφοφορία για τα λιμάνια
  • [05] Κρίσιμο Συνέδριο
  • [06] Αρχές Απριλίου απαντά ο Ρεχάγκελ

    [01] Κοινωνία

    Για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

    Αρχιεπίσκοπος: "Η ζωή προχωράει"

    12/3/2008 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Με τη φράση "η ζωή προχωράει και θα πρέπει να επιλύουμε τα προβλήματα που προκύπτουν", ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έδωσε το στίγμα της θέσης του για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης που προωθεί η κυβέρνηση, ερωτηθείς σχετικά μετά το πέρας της πρώτης ιερατικής σύναξης. Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε ότι αύριο Πέμπτη θα ενημερωθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης, με τον οποίο θα συναντηθεί, και με σύνεση και ψυχραιμία το θέμα θα συζητηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Πάντως, πολλοί ιερείς πάντως βλέπουν με επιφυλακτικότητα το νομοσχέδιο αλλά θα συνταχθούν όπως λένε με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

    Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πρώτης ιερατικής σύναξης στον καθεδρικό ναό Αθηνών, έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές στους εφημέριους δίδοντας έμφαση στο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο. Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε από τους κληρικούς να έχουν ήθος και ύφος εκκλησιαστικό, εκφράζοντας την αντίθεσή του στον άτυπο αλλά υπαρκτό τιμοκατάλογο που εφαρμόζουν πολλοί κληρικοί για την τέλεση των μυστηρίων αλλά και στα γνωστά σε όλους "τυχερά". Ταυτόχρονα τους διευκρίνισε να αποδέχονται την όποια προσφορά των πιστών χωρίς όμως να την ζητούν. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος, ανακοίνωσε τη σύσταση αρχιεπισκοπικού ταμείου όπου θα κατατίθενται τα δικά του τυχερά και θα χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους έγγαμους κληρικούς. "Πρέπει να συντηρείτε τις οικογένειές σας. Γι' αυτό να δέχεστε ότι σας δίνουν αλλά να είστε αξιοπρεπείς. Να μην συναλλάσσεστε. Να δίνεται προτεραιότητα στην σαρκική σας οικογένεια που σας έχει ανάγκη και μετά στην πνευματική".

    [02] Κοινωνία

    Αναγκαστική προσγείωση στο "Ελ. Βενιζέλος"

    12/3/2008 8:37:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, Μπόινγκ 737 των Ολυμπιακών Αερογραμμών που είχε απογειωθεί νωρίτερα από τα Σπάτα με προορισμό τις Βρυξέλλες. Το αεροσκάφος με 100 επιβάτες επέστρεψε στο αεροδρόμιο όταν ο κυβερνήτης διαπίστωσε ότι είχε σημειωθεί ολική απώλεια συμπίεσης καμπίνας ενώ βρισκόταν πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο. Οι επιβάτες αναχώρησαν με άλλο αεροσκάφος για τον προορισμό τους.

    [03] Κόσμος

    Στην πολιτική "κατεβαίνει" ο "Δρ. Θάνατος"

    12/3/2008 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ο υπερασπιστής του δικαιώματος στην ευθανασία, γιατρός Τζακ Κεβορκιάν, επονομαζόμενος και "Δρ. Θάνατος", που φυλακίστηκε επί οκτώ χρόνια στις ΗΠΑ γιατί βοήθησε μια νέα γυναίκα -που έπασχε από ανίατη ασθένεια- να πεθάνει, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα για την Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο 79χρονος παθολόγος, που ό ίδιος έχει αναφέρει ότι βοήθησε να πεθάνουν πάνω από 130 άνθρωποι, εκτίμησε σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα του Μίσιγκαν, την "Οκλαντ Πρες", ότι η Ουάσινγκτον έχει ανάγκη "από εντιμότητα και σοβαρότητα και όχι από μια κυβέρνηση διεφθαρμένη". Αφότου εξέτισε την ποινή του και βγήκε από τη φυλακή τον Ιούνιο του 2007, ο κ. Κεβορκιάν, και για διάστημα δύο χρόνων θα βρίσκεται υπό επιτήρηση στη διάρκεια των οποίων του απαγορεύεται να δίνει συμβουλές σε ασθενούντα άτομα ενώ οι δημόσιες δηλώσεις τους θα εποπτεύονται. Ωστόσο, τη στιγμή που έβγαινε από τη φυλακή δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη μάχη του μέχρι να επιτύχει τη νομιμοποίηση της ευθανασίας. Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα "Οκλαντ Πρες" ανακοίνωσε ότι θα μετάσχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου με στόχο του να εκλεγεί ανεξάρτητος.

    Στη δεκαετία του '90 ο κ. Κεβορκιάν εξανάγκασε τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το ζήτημα της ευθανασίας, όπως απαιτούσαν και ανίατοι ασθενείς, δίνοντας δημόσιες συμβουλές για τον τρόπο που θα μπορούσε ο καθείς άρρωστος να θέσει τέλος στην ζωή του και μοιράζοντας βιντεοσκοπημένες εκκλήσεις ασθενών πολιτών που του ζητούσαν να τους βοηθήσει να πεθάνουν. Ο ίδιος ομολόγησε ότι βοήθησε τουλάχιστον 130 πολίτες να αυτοκτονήσουν ενώ σε ένα βίντεο, με ημερομηνία 14 Απριλίου 1999, φαίνεται να παρέχει ειδικά θανατηφόρα παρασκευάσματα δικής του έμπνευσης στον Τόμας Γιούκ ένα βαριά άρρωστο πολίτη που όταν τα ήπιε σε λίγα λεπτά οδηγήθηκε... στους ουρανούς. Το βίντεο έπαιξε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ μόνο η πολιτεία του Ορεγκον πέρασε το 1997 ένα νόμο με βάση τον οποίο κάποιος ανίατα ασθενής μπορεί να αυτοκτονήσει με ιατρική βοήθεια.

    [04] Πολιτική

    Βουλή

    Την Τρίτη η ψηφοφορία για τα λιμάνια

    12/3/2008 7:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2008 9:04:24 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης. Υπερψηφίστηκαν όλα τα άρθρα, πλην του άρθρου 3 για την σύμβαση παραχώρησης, για την οποία το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Στο νομοσχέδιο, προβλέπονται μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις με οικονομικά κίνητρα για εθελούσια έξοδο και πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας. Το νομοσχέδιο καταψηφίζουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Κατά τη συζήτηση ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανακολουθία καθώς όπως είπε είχε υπογράψει κατά το παρελθόν τις σχετικές συμβάσεις και κατέθεσε τις διακηρύξεις των συμβάσεων για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Βουλγαράκης υπεραμύνθηκε των διατάξεων, επισημαίνοντας ότι τα λιμάνια θα μπουν σε νέα εποχή ανάπτυξης. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χρήστος Παπουτσής, έκανε λόγο για μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο. Όπως δήλωσε ο κ. Παπουτσής, το ΠΑΣΟΚ θα είναι στο δρόμο για να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ο Αλέκος Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πουλάει κερδοφόρες επιχειρήσεις, έκανε λόγο για πολιτική παράνοιας και σχιζοφρένειας και ζήτησε αντί να πωλούνται να γίνονται πιο ευέλικτες οι δημόσιες επιχειρήσεις.

    Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    Οι ευεργετικές διατάξεις για εθελούσια έξοδο των λιμενεργατών, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. "Είστε έτοιμοι να δώσετε όσα κονδύλια θα πάρετε από το ενοίκιο των συμβάσεων παραχώρησης για να φύγουν οι εργαζόμενοι", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος. Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση για "ανερμάτιστη πολιτική που ζημιώνει τη χώρα", ενώ έκανε λόγο για "απερίγραπτο νομοσχέδιο" που όχι μόνο, όπως είπε, "παραχωρεί δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, αλλά απειλεί και τις θέσεις εργασίας ακόμα και σε επιχειρήσεις που πάνε σήμερα καλά".

    Την έντονη αντίδραση του εξέφρασε και το ΠΑΣΟΚ τόσο δια του εισηγητή του Νίκου Ζωίδη όσο και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Παπουτσή αλλά και βουλευτών που πήραν το λόγο. Ο κ Παπουτσής, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει δώρο τα λιμάνια, σε κάποια φίλια συμφέροντα καθώς και ότι νομιμοποιεί την παρανομία που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα, διότι, όπως είπε, σύμφωνα με τον νόμο περί ανώνυμων εταιριών έπρεπε οι τροποποιήσεις των συμβάσεων να είχαν την σύμφωνη γνώμη των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιριών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

    Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη καυτηρίασε την πολιτική τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια κατασυκοφάντησης των εργαζομένων.

    Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας χαρακτήρισε έκθεση ιδεών την λιμενική πολιτική.

    Οι ιδιωτικοποιήσεις στοχεύουν στο "βραχυπρόθεσμο βούλωμα σε κάποιες τρύπες των ελλειμματικών προϋπολογισμών", υποστήριξε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης.

    Ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου απέρριψε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα και εκποιείται δημόσια περιουσία. "Δεν πουλιούνται τα λιμάνια. Χρησιμοποιούμε τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα για το κοινό συμφέρον προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες χωρίς να επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο", συμπλήρωσε ο κ Κεδίκογλου.

    [05] Πολιτική

    8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    Κρίσιμο Συνέδριο

    12/3/2008 7:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2008 8:37:47 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Καθοριστική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα θα είναι το 8ο Συνέδριο του Κινήματος το οποίο αρχίζει αύριο Π έμπτη στο κλειστό γυμναστήριο του Ταε κβο ντο. Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος περίπου 7.100 σύνεδροι από τους οποίους οι 2.270 μετέχουν ως θεσμικοί εκπρόσωποι και 4.806 εκλεγμένοι σύνεδροι, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, σύμφωνα με το οποίο σε κάθε ένα θεσμικό εκπρόσωπο αντιστοιχούν δύο εκλεγμένοι σύνεδροι. Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του συνεδρίου. Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, το συνέδριο, θα είναι σταθμός στην πορεία του Κινήματος, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα ενότητα και μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία για να οδηγηθεί η χώρα σε μια νέα πορεία και δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα στη νέα πορεία και με νέα αυτοπεποίθηση να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.

    Μια επίπονη και δύσκολη προσπάθεια ολοκληρώνεται, τόνισε ο επικεφαλής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στις πολλές δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπιστούν στην πορεία προς το συνέδριο, λόγω και των εσωκομματικών τριβών που προηγήθηκαν. Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε ότι αυτές τις δυσκολίες το ΠΑΣΟΚ θα τις έχει υπερβεί αμέσως μετά το συνέδριο και θα διαμορφώσει μια νέα δυναμική. Όπως ανέφερε ο κ. Πολυζωγόπουλος έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να συγκροτηθεί το Κίνημα από τη βάση μέχρι την κορυφή με ισχυρό κεντρικό ιστό και ισχυρή περιφέρεια. Υπάρχουν, πρόσθεσε, οι όροι για μια νέα πολιτική συμφωνία και όλες οι δυνάμεις του Κινήματος με συντονισμό και εξωστρέφεια θα ανταποκριθούν σε αυτά που επιτάσσει η προϊστορία και η προοπτική του Κινήματος. Μίλησε, επίσης, για μια νέα πολιτική συμφωνία η οποία θα υποστηριχθεί από όλους, χωρίς προσπάθειες απαξίωσης του Κινήματος και με πλήρη στήριξη του προέδρου.

    Για συνέδριο υψηλών προσδοκιών μίλησε η κ. Λούκα Κατσέλη, αρμόδια για τον διάλογο που θα αναπτυχθεί σε πέντε ενότητες, παράλληλα με τη λειτουργία της Ολομέλειας του Συνεδρίου. Η κ. Κατσέλη μίλησε για επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας του Κινήματος στο Συνέδριο, το οποίο, όπως τόνισε, ξεφεύγει από τα όρια μιας στενής κομματικής διαδικασίας. Επίσης ανέφερε ότι στο συνέδριο θα φανούν και οι μεγάλες διαφορές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και με τα άλλα κόμματα, ενώ παράλληλα θα δοθεί βήμα για την έκφραση των κοινωνικών κινημάτων.

    Το συνέδριο θα αρχίσει αύριο το απόγευμα με μικρή εισαγωγική παρέμβαση του κ. Ν. Αθανασάκη, ενώ θα ακολουθήσει εκλογή προεδρείου και ομιλία του Προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου. Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου θα μιλήσει ο συντονιστής της ΚΟΕΣ Χρήστος Πολυζωγόπουλος και θα απευθύνει χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κομμάτων.

    Οι προσκεκλημένοι του συνεδρίου

    Από τη ΝΔ θα παραστεί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρης Ζαγορίτης, από το ΚΚΕ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Κώστας Παρασκευάς και από το Συνασπισμό ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, πρόσκληση απεστάλη και στον Αλέκο Αλαβάνο ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απάντησε -ευχαριστώντας για την πρόσκληση - ότι και τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς θα εκπροσωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στο συνέδριο δεν έχει προσκληθεί και δεν θα παραστεί εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

    Όπως αναφέρθηκε, στις εργασίες του συνεδρίου έχουν κληθεί να παραστούν και να χαιρετήσουν εκπρόσωποι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς των γυναικών και αντιπροσωπείες των κυπριακών κομμάτων. Αυτή τη φορά δεν έχουν προσκληθεί ξένες αντιπροσωπείες, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, έχουν εκδηλώσει πρόθεση να στείλουν αντιπροσωπείες πολλά συγγενή κόμματα. Έχουν επίσης προσκληθεί οι πρέσβεις όλων των χωρών που διαθέτουν διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα παραστεί σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αμερικανός πρέσβης, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Παράλληλα με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του συνεδρίου θα διεξάγεται διάλογος σε πέντε ενότητες, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε 25 στρογγυλά τραπέζια. Οι ενότητες είναι δημοκρατία - πολιτικό σύστημα, πράσινη ανάπτυξη, αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, παιδεία, δυνατή Ελλάδα.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αρχές Απριλίου απαντά ο Ρεχάγκελ

    12/3/2008 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θολό εξακολουθεί να διατηρεί το τοπίο σχετικά με την παραμονή του ή όχι στον πάγκο της εθνικής ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα απαντήσει στις αρχές Απριλίου για το αν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κατά δήλωση του ιδίου σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης από τους διοργανωτές του EURO 2008 των 16 ομοσπονδιών, οι εθνικές ομάδες των οποίων θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης. "Σε τρεις εβδομάδες θα δώσω την απάντησή μου στην ΕΠΟ. Αν θα έπρεπε να πω τώρα αν θα έμενα ή όχι, η απάντησή μου θα ήταν 50-50", ήταν η δήλωση του Γερμανού προπονητή, ο οποίος κληθείς να εκτιμήσει την κατάσταση για την ελληνική ομάδα στον όμιλο του Σάλτσμπουργκ, απάντησε: "Έχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια να δώσουμε στο Σάλτσμπουργκ. Ασφαλώς και θέλουμε να δώσουμε το "παρών" στο γήπεδο αυτό που θα γίνει ο τελικός, αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Ξέρω ότι όλος ο κόσμος το θέλει, εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένοι". Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς, όπως υπογράμμισε "... η απάντησή του με κάνει να αισιοδοξώ πως θα πει το "ναι". Όλη η Ελλάδα περιμένει την απάντησή του". Ταυτόχρονα, στην τοποθέτησή του για το γήπεδο του τελικού (το "Ερνστ Χάπελ"), ευχήθηκε να μπορούσε η εθνική να επαναλάβει τον άθλο της Πορτογαλίας: "Βλέποντας το "Ερνστ Χάπελ", ονειρεύομαι φυσικά να φτάσουμε εδώ και να δώσουμε το "παρών" στις 29 Ιουνίου στον τελικό της διοργάνωσης. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά απ΄την άλλη έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε όνειρα... Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ και που κάναμε τους Έλληνες υπερήφανους... Πρώτα βέβαια θα πρέπει να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στο Σάλτσμπουργκ".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 March 2008 - 21:50:00 UTC