Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-09-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 19:06 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 9.9.1997

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Λαμπέρτο Ντίνι, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δύο κοινότητες στην Κύπρο πρέπει να αναγνωριστούν ως δύο οντότητες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, υπογράμμισε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασιστεί σε κορυφαία όργανα της Κοινότητας και δεν επιδέχεται εκπτώσεις, μειώσεις ή μεταβολές. Τόνισε ακόμη ότι δηλώσεις που γίνονται μπορεί να ενέχουν σκοπιμότητες, ωστόσο η κυβέρνηση δεν τις σχολιάζει όταν αυτές παραμένουν δηλώσεις και δεν επηρεάζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Αδιόρθωτο" χαρακτήρισε τον Λαμπέρτο Ντίνι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντησή του στην Αθήνα με τον Σουηδό ομόλογό του. Ο κ. Κρανιδιώτης επισήμανε ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τη διεθνή κοινότητα και την Ελλάδα, ο κ. Ντίνι συνεχίζει να έρχεται σε αντίθεση με τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση που αναγνωρίζουν στην Κύπρο μία νόμιμη κυβέρνηση, την Κυπριακή με την οποία θα πρέπει να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Μεγαλονήσου στην Κοινότητα. "Υπάρχουν βεβαίως δύο κοινότητες στην Κύπρο, μία ελληνοκυπριακή και μία τουρκοκυπριακή αλλά αυτές βρίσκονται κάτω από την ίδια νόμιμη διεθνή οντότητα, τη Δημοκρατία της Κύπρου που εκπροσωπείται από την Κυπριακή κυβέρνηση", υπογράμμισε ο κ. Κρανιδιώτης.

Η αύξηση των δημοσίων εσόδων και ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών ήταν το θέμα της νέας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν και οι άξονες της φορολογικής πολιτικής. Στο μεταξύ, ανοδο σημείωσε τον μήνα Αύγουστο ο πληθωρισμός ο οποίος έφτασε το 5,6% σε σχέση με το 5,4% που ήταν τον Ιούλιο. Η άνοδος του πληθωρισμού αποδίδεται στην αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων και την άνοδο του δολαρίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι ασφαλώς υπάρχει μια παραμονή του πληθωρισμού σε επίπεδα τα οποία είναι μεγαλύτερα αυτών που επιθυμούσε η κυβέρνηση. "Είχαμε αύξηση στις τιμές των καυσίμων, υπήρξαν επίσης κάποιες άλλες παρενέργειες οι οποίες επέδρασαν στη διατήρηση του πληθωρισμού σε ένα υψηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο", είπε ο Υπουργός Τύπου και πρόσθεσε: "Πιστεύουμε ότι εντείνοντας την προσπάθειά μας στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα προσεγγίσουμε, και ως προς αυτό το οικονομικό μέγεθος, τους στόχους που θέσαμε εξ αρχής".

Με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, συναντήθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Ο κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για ζητήματα αρμοδιότητάς του, μεταξύ των οποίων και το ασφαλιστικό ενόψει της έναρξης της δεύτερης φάσης του κοινωνικού διαλόγου, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο συνεχίζει να δέχεται η Ελλάδα για την ανάληψη εκ μέρους της Αθήνας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έστειλαν σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και οι Πρόεδροι της Αργεντινής και της Νοτίου Κορέας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε το μεσημέρι ότι η Ελλάδα ανέλαβε με υπευθυνότητα την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της διοργάνωσης, συνέστησε νηφαλιότητα και ψυχραιμία σε όλους, είτε αυτοί είναι θεσμοί και μηχανισμοί είτε πολίτες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπέρ του να αναλάβει η Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, επικεφαλής της Επιτροπής Οργάνωσης για την Ολυμπιάδα του 2004, τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο τελευταίος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί της στο γραφείο του και μετά από σχετική ερώτηση που έγινε, απάντησε ότι ο ίδιος θα ήθελε να είναι η κ. Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής Οργάνωσης. Αντίθετα η κ. Αγγελοπούλου απέφυγε να σχολιάσει αν θα προτιμούσε να είναι επικεφαλής της ομάδας αυτής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ρόλος της στην επιτροπή διεκδίκησης τελείωσε. Πρόσθεσε πάντως ότι η στελέχωση της επιτροπής είναι θέμα της κυβέρνησης και των αρμοδίων φορέων. Σε ότι αφορά την συνάντησή τους η κ. Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών στήριξη των πρεσβειών στην Αθήνα και τον συντονισμό των υπουργείων ώστε να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει των ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούν κονδύλια από την περιφέρεια προς την Αθήνα για τις ανάγκες διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης. Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την περιφέρεια έχουν εξασφαλισμένα δικά τους κονδύλια και θα υλοποιηθούν κανονικά, είπε ο υπουργός και σημείωσε πως μετά τους πανηγυρισμούς για την ανάληψη της Ολυμπιάδας πρέπει να "προσγειωθούμε" και να προχωρήσουμε με ευθύνη, σοβαρότητα και συναίνεση. Η υποδομή στην Αττική, για τη Φιλοξενία της Ολυμπιάδας, είναι ολοκληρωμένη, είπε ο κ. Λαλιώτης. Τα αθλητικά έργα είναι έτοιμα σε ποσοστό 75-80%. Η δημιουργία του Ολυμπιακού Χωριού δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό διότι θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε οι κατοικίες να πουληθούν στη συνέχεια και τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή του Φαλήρου θα είναι λυόμενες κατασκευές και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν τις διεξόδους της Αθήνας προς τη θάλασσα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα δημιουργηθούν περίπου 130.000 μόνιμες και προσωρινές θέσεις εργασίας για την προετοιμασία της Ολυμπιάδας.

Συνάντηση με τους επικεφαλής των τομέων έργου της Νέας Δημοκρατίας θα έχει αύριο ο Πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής προκειμένου να προσδιοριστούν εξειδικευμένα οι άξονες της αντιπολιτευτικής δράσης της Ν.Δ. Το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών της Ν.Δ. που μετέχουν στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής. Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές του κόμματος εξέφρασαν ποικίλες αντιδράσεις για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τους τομείς του κοινοβουλευτικού έργου. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι υπάρχει ρόλος και έργο για όλους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έκανε λόγο για δουκάτα που έχουν γίνει γκέτο και ζήτησε από τα πρόσωπα που κατέχουν ηγετικά πόστα στη Ν.Δ. να δώσουν τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους κάνουν το μεγάλο βήμα. Ωστόσο, ο Άγγελος Μπρατάκος ζήτησε η απόφαση του προέδρου να περάσει και να εγκριθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Κεντρική Επιτροπή. Το μεσημέρι ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, με αφορμή την έναρξη των εργασιών του τρίτου τμήματος της Βουλής. "Είναι μια φυσιολογική επαφή που γίνεται σχεδόν πάντα ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η σύνοδος της Βουλής", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καραμανλής.

Πενταμελής Διακομματικής Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Βουλής, με επικεφαλής τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Σταυρακάκη, αναχωρεί αύριο για το Κάιρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η 98η Διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν οι βουλευτές της Ν.Δ. Α. Ψαρούδα-Μπενάκη, του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκης, του Συνασπισμού Σπ. Δανέλλης και του ΔΗΚΚΙ Γ. Ρόκος. Μεταξύ των θεμάτων που έχουν εγγραφεί στην Ημερήσια Διάταξη των εργασιών της Διάσκεψης, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 16 του μηνός, είναι η διεθνής πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, η ενίσχυση των στενών δεσμών μεταξύ Κοινοβουλίων και λαών για τη διασφάλιση της Δημοκρατίας και άλλα θέματα, όπως η απασχόληση, η παιδική εργασία και η κατάσταση των μεταναστών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και οι συνεδριάσεις για το Κυπριακό, το Μεσανατολικό και την Αραβο-ισραηλινή διένεξη. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί και η σύνοδος των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων, στην οποία θα μετάσχει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Παν. Τζωρτζόπουλος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση της πανευρωπαϊκής συνεργασίας, αποτελούν τα δίκτυα που δημιουργούνται σταδιακά σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο για τις μεταφορές αγαθών, υπηρεσιών, προσώπων και πληροφοριών. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Χρήστος Βερελής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα "τεχνικά έργα και την προοπτική συνεργασίας στις νέες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης", που διοργανώνει η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ο υφυπουργός χαρακτήρισε τα δίκτυα αυτά ως "αρτηρίες μέσα στις οποίες κυκλοφορεί η οικονομική ζώσα δύναμη" και δήλωσε ότι είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίσει στους πολίτες και στις οικονομικές μονάδες του, τη δημιουργία δικτύων επικοινωνιών και μεταφορών, που θα διευκολύνουν τη σύνδεση με άλλα κράτη.

"H Παραεγνατία δεν υπάρχει λόγος να γίνει και δεν θα γίνει". Με αυτή τη φράση ο Υπουργός Δημοσίων Έργων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Μπράνισλαβ Ιβκοβιτς, γνωστοποίησε την αντίθεση της κυβέρνησης του γειτονικού κράτους στην προοπτική κατασκευής και λειτουργίας της περίφημης "Παραεγνατίας". Ο Γιουγκοσλάβος υπουργός συμπλήρωσε, επιπλέον, ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο οδικός αυτός διάδρομος κατασκευαστεί, ο χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι τη λειτουργία του θα είναι τόσος, που δεν θα επηρεαστεί η εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού, η οποία θα αρχίσει νωρίτερα.

Τα τροχαία ατυχήματα τα Σαββατοκύριακα μειώθηκαν κατά το ήμισυ από την ημέρα που άρχισε να εφαρμόζεται το μέτρο της κατάσχεσης των αυτοκινήτων όσων συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος ο οποίος επισήμανε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Ρωμαίος επισήμανε ότι περισσότερα από τα μισά τροχαία ατυχήματα που έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα προκλήθηκαν από μεθυσμένους οδηγούς. Πρόσθεσε ακόμη ότι από τον Οκτώβριο η τροχαία θα ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ της ασφαλούς οδήγησης στους δρόμους και τα σχολεία. Πρόστιμα θα επιβάλλονται εκ νέου σε όσους κινούνται με μικρή ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα και παρασύρουν άλλους οδηγούς σε παράνομη προσπέραση από δεξιά με κίνδυνο ατυχήματος.

Το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με την δημιουργία της "Βαλκανικής Τράπεζας Ειδήσεων" που σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του, αλλάζει ριζικά το χάρτη της πληροφόρησης σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, τονίστηκε ομόφωνα από τους τεχνικούς διευθυντές των ειδησεογραφικών πρακτορείων όλων των βαλκανικών χωρών στη διήμερη διάσκεψη που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, οι τεχνικοί διευθυντές των πρακτορείων ειδήσεων της βαλκανικής εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους στο πρόγραμμα "ΔΙΑΥΛΟΣ" που εκπόνησε το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το οποίο προβλέπει την δορυφορική διασύνδεση όλων των πρακτορείων ειδήσεων της νοτιοανατολικής Ευρώπης με την "Βαλκανική Τράπεζα Ειδήσεων", που εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει αύριο το βράδυ στο Κυβερνείο ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, θα απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις "Μέγας Αλέξανδρος" και "Αριστοτέλης" σε τρεις εξέχουσες προσωπικότητες του εξωτερικού για τη μέχρι σήμερα φιλελληνική τους δραστηριότητα. Με το βραβείο "Μέγας Αλέξανδρος" θα τιμηθεί ο Eddie O' Hara, μέλος του Κοινοβουλίου της Βρετανίας και με το βραβείο "Αριστοτέλης" οι ακαδημαικοί Johannes Schwabl και Norman George Asthon, οι οποίοι είναι καθηγητές Κλασικής Φιλολογίας στα Πανεπιστήμια της Δυτικής αυστραλίας και της Βιέννης, αντίστοιχα.

Το 4ο Παγκόσμιο συνέδριο Δυσλεξίας θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως 26 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο "Αθως Παλλας" της Χαλκιδικής. Θα συζητηθούν οι σημαντικότερες επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων και θα ανακοινωθούν τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα της ψυχολογίας, της νευρολογίας και της εκπαίδευσης, που αφορούν στη Δυσλεξία, τις Μαθησιακές δυσκολίες και τη Διάσπαση Προσοχής.

Η άσκηση "Νικηφόρος 97" θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Ηλιάδης, τονίζοντας ότι δεν ασκήθηκαν οποιεσδήποτε παρεμβάσεις για τροποποίηση του σχεδιασμού της άσκησης. Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε επίσης, ότι έχει αρθεί η μονομερής απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για μη συμμετοχή ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών στις ασκήσεις. Σε ερώτηση αν έχει αρθεί το μορατόριουμ, ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν υπήρξε μορατόριουμ, αλλά ότι "ήταν μια συνειδητή απόφαση" να μη συμμετέχουν στην άσκηση "Βεργίνα" αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, ώστε να υπάρξει καλό κλίμα πριν από τις συνομιλίες, που έγιναν για το κυπριακό.

Το μέλος των Σερβοβόσνιων στο συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας, Μόμτσιλο Κράισνικ, ο πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Γκόιγκο Γκλίσκοβιτς, και ο πρόεδρος της Βουλής, Ντράγκαν Γκάλενιτς, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης που εξακολουθούν να βρίσκονται αποκλεισμένοι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μπάνια Λούκα. Η ταυτότητα των δραστών που απαγορεύουν την έξοδο των στελεχών από το ξενοδοχείο παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη. Η απαγόρευση έγινε την ώρα που τα μέλη της αντιπροσωπείας επρόκειτο να αναχωρήσουν από το ξενοδοχείο της Μπάνια Λούκα για το Πάλε. Ο κ.Γκάλενιτς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βελιγραδίου "Β92" κατήγγειλε ως υπεύθυνους για την ενέργεια την αστυνομία που υποστηρίζει την Πρόεδρο, Μπιλιάνα Πλάβσιτς, η οποία, όπως είπε, "διέταξε την κράτησή τους στο ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει από προχθές η υψηλόβαθμη αποστολή από το Πάλε".

Τριβές προκαλεί στην κυβέρνηση συνασπισμού της Τουρκίας η αποτυχία, όπως διαφαίνεται, της προσπάθειας να πειστεί η διεθνής κοινή γνώμη και οι ευρωπαϊκές - κυρίως- κυβερνήσεις και να αποσυνδέσει το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, από την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Δραματική υπήρξε η ομολογία του υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, ότι "και στις τρείς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που επισκέφθηκε ( Ιταλία, Γαλλία και Λουξεμβούργο) οι ομόλογοί του του έθεσαν ως απαράβατο όρο την βελτίωση των σχέσων με την Ελλάδα. Ο Τζεμ προβάλλει το επιχείρημα στους συνομιλητές ότι η χρηματοδότηση αποτελεί υποχρέωση της ΕΕ που απορρέει από τη συμφωνία της τελωνειακής ένωσης και δεν μπορεί να συνδέεται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σημειώνει ακόμα ότι η Αγκυρα θεωρεί αντιφατική την πολιτική της Αθήνας που ζητά τη παραπομπή του θέματος των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αλλά δεν δέχεται την ίδια διαδικασία για τον εξοπλισμό των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Ο πρώην πρόεδρος της αλβανικής Βουλής και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιέταρ Αρμπνόρι, διέκοψε την απεργία πείνας, μετά από την επιστροφή στη Βουλή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Μεϊντάνι, του νόμου "περί Τύπου", για συμπληρώσεις και βελτιώσεις. Ο Αρμπνόρι, ο οποίος άρχισε την απεργία πείνας στις 20 Αυγούστου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τροποποιήσεις του νόμου "περί Τύπου" που ψήφισε η πλειοψηφία του αλβανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ικανοποιημένος από την παραπομπή του νόμου και πάλι στη Βουλή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την αλβανική τηλεόραση, συνέστησε στο σώμα να προβεί σε βελτίωση του άρθρου που αναφέρεται στην τηλεοπτική προβολή των πολιτικών δυνάμεων της Αλβανίας.

Μικρή περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει αύριο η θερμοκρασία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο, σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 μέχρι 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 μέχρι 35 και στα νησιά από 20 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Tuesday, 9 September 1997 - 16:06:18 UTC