Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-09-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 19:56 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30.9.1997

Για τις πολιτικές εξελίξεις, τα εθνικά θέματα, την πορεία της οικονομίας και τα θέματα που έχουν σχέση με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων ενημέρωσε το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημορκατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ φιλική και εγκάρδια. Στο μεταξύ, την ανάγκη να ξεπεραστεί η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε, το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. "Όσο σοβεί αυτή η κρίση πάντα είναι ενδεχόμενο να προκύψει ένα επεισόδιο, μια κρίση σε ένταση, η οποία καλό είναι να αποφευχθεί. Αυτό βέβαια θα γίνει επειδή η Τουρκία διατηρεί τις επεκτατικές της βλέψεις σε βάρος της Ελλάδος. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο", είπε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε: "Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο αλλά όσο η Τουρκία διατηρεί μια τέτοια πολιτική, αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει ακόμη περισσότερο να μας ενεργοποιεί, ώστε να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση".

Ένα δέντρο φύτεψε το απόγευμα στο Σέιχ Σου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δίνοντας τις ευλογίες του στους εθελοντές για την αναδάσωση και διαφύλαξη του δάσους. Το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην οποία παραβρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Ιγνατιάδης, γνωστοποίησε την πρόθεση του Συλλόγου να ενισχύσει το Πατριαρχείο με το συμβολικό ποσό των δύο εκατομμυρίων δραχμών. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, νωρίτερα παρακολούθησε την τελετή εντοίχισης της πλάκας θεμελίωσης του πνευματικού κέντρου Ιμβρίων και Τενέδιων, στην οποία παρέστησαν οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, βουλευτές, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος και εκπρόσωποι τοπικών αρχών. Το πρωί ο Πατριάρχης συναντήθηκε με την ειδική διακομματική επιτροπή της Βουλής και του απόδημου ελληνισμού. Ο Γρηγόρης Νιώτης, πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τον απόδημο ελληνισμό, υπογράμμισε τη σημασία της συνάντησής του με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για θέματα απόδημου ελληνισμού, ενώ με τον Πατριάρχη συναντήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΑΕ, Αντριου Αθενς. Το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Aντιδράσεις προκαλεί το βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου "Δέκα χρόνια και 54 μέρες" που κυκλοφόρησε σήμερα από τις εκδόσεις "Λιβάνη". Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης δήλωσε: "Ούτε θα το αγοράσω, ούτε βεβαίως θα το διαβάσω". Ο Υπουργός Υγείας Κώστας Γείτονας σχολίασε: "Δε νομίζω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ήταν υπερήφανος για όσα γράφονται στο βιβλίο". Ο Γιάννης Σουλαδάκης, βουλευτής και μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ είπε: "Η έκδοση αυτή σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται με τον αναγκαίο σεβασμό στην ιστορική μνήμη και την πολιτική παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου. Γύρισα την πλάτη στο βιβλίο του κ. Λιάνη, γυρίζω την πλάτη και στο βιβλίο της κ. Δήμητρας Λιάνη... Εχει περισσέψει η γελοιότητα και η υποκρισία από τους διάφορους κατά καιρούς εραστές της εξουσίας". Ο υπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε. "Ασχολούμαι με την Τουρκία και αυτό είναι αρκετό".

Η κυβέρνηση τιμά τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και την περιφρουρεί μακριά από εφήμερες σκοπιμότητες, επισήμανε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ερωτηθείς για το βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου. Η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το βιβλίο, καθώς υπάρχει ελευθεροστομία και ελευθεροτυπία, είπε ο υπουργός Τύπου και πρόσθεσε ότι ο καθένας έχει την άποψή του και μπορεί να τη διατυπώνει όπως θέλει, αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου βρίσκεται μακράν όσων λέγονται και επιχειρούν να αναφερθούν στη μνήμη του. Ερωτηθείς για όσα αναφέρονται στο βιβλίο της κ. Λιάνη για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα και πως ό,τι ήταν να πει ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, στον κ. Σημίτη, το είχε πει όπως ήθελε σε συνάντηση που είχαν.

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, από την αρμόδια επιτροπή, το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων που θα τεθεί σε ισχύ εντός ολίγων ημερών. Από τις νέες τιμές των φαρμάκων αναμένεται να εξοικονομηθούν 80 δισεκατομμύρια δραχμές, ωστόσο οι ασφαλισμένοι δεν πρόκειται να στερηθούν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αυξήσεις έως και 25% στις τιμές 3.000 φαρμάκων και μειώσεις έως και 50% σε 2.000 σκευάσματα. Αύξηση έως και 25% αναμένεται να ορισθεί για τα παυσίπονα, τους ορούς και τα εμβόλια. Το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για τα φάρμακα έχει χαρακτήρα προστασίας της δημόσιας υγείας και καταπολέμησης της πολυφαρμακίας, ενώ θα έχει και στόχο τον περιορισμό της σπατάλης που γίνεται στον τομέα των φαρμάκων.

Οι Ελληνο-τουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό πρόβλημα, ο ρόλος της χώρας μας στη Βαλκανική και οι προοπτικές των σχέσεων των δύο χωρών, ήταν στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του Προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, με τον Αυστραλό Πρωθυπουργό, Τζον Χάουαρντ, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Τομ Φίσερ, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρο των Εργατικών κ. Μπίσλυ και με μια σειρά άλλα εξέχοντα στελέχη της κυβέρνησης και των Νομοθετικών Σωμάτων της Αυστραλίας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση του κ. Κακλαμάνη με τον Πρωθυπουργό κ. Χάουαρντ, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι φιλικοί και στενοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, που ενισχύονται και από την δημιουργική παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην Αυστραλία.

Αναχώρησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Tιράνων και πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιος, ο οποίος παρέστη στην επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου. Σε δηλώσεις του, λίγο πριν την αναχώρησή του, ο κ.Αναστάσιος, γνωστοποίησε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα επισκεφθεί την Αλβανία επιτροπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Μεϊντάνι, τον πρωθυπουργό Φάτος Νάνο και τον υπουργό Εξωτερικών, Πασκάλ Μίλο. Ο κ. Αναστάσιος που συζήτησε για το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίο συναντήθηκε, διευκρίνισε ωστόσο, πως δεν είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν τελικά αυτές οι συναντήσεις διότι δεν εδόθη ακόμη οριστική απάντηση από την αλβανική ηγεσία. "Εμείς ελπίζουμε, αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε", τόνισε.

Η θεσμοθέτηση Πρωτεύουσας του Πολιτισμού της Εργασίας, η οποία θα μεταφέρεται κάθε χρόνο στην πόλη που θα ορίζεται πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αποτελεί το κυρίαρχο αντικείμενο της διήμερης διάσκεψης με θέμα "Πολιτισμός και Εργασία", που ξεκίνησε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Κηρύττοντας την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, ενώπιον έξι εκπροσώπων πρώην πολιτιστικών πρωτευουσών και των συνέδρων, ο Υπουργός Πολιτισμού εξήρε τη δραστηριότητα του ΕΚΘ, προς την κατεύθυνση της διοργάνωσης εκδηλώσεων, επισημαίνοντας ότι η προώθηση του πολιτιστικού αγαθού έχει αναχθεί σε μία από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησής του. "Ελπίζω ότι η συνεργασία ΕΚΘ και Υπουργείου Πολιτισμού θα συνεχιστεί και θα αποδώσει καρπούς", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, περιγράφοντας στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο θα μετεξελιχθεί ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, οδεύοντας προς το 2000.

Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες από το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, απεργία διαρκείας την περίοδο των Χριστουγέννων και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσανατολίζονται οι κτηνίατροι του δημοσίου ολόκληρης της χώρας, αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Παράλληλα, καταγγέλλουν τον υπουργό Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα, "για την αναίτια και πρωτοφανή για τα δημοσιοϋπαλληλικά δεδομένα πράξη του να καλέσει, μέσω των εφημερίδων, σε απολογία το γενικό διευθυντή Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση" και χαρακτηρίζουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου "αφερέγγυα και αναξιόπιστη, χωρίς συνέπεια και σοβαρότητα".

Οδηγός νταλίκας έχασε τη ζωή του, ενώ άλλα οκτώ άτομα αλβανικής καταγωγής τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Φλώρινας η νταλίκα με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό τον 29χρονο Αρτούρο Μούσο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με τουριστικό λεωφορείο από τη γειτονική χώρα, που οδηγούσε ο Σάμι Μέρο, 52 ετών. Στη σύγκρουση σκοτώθηκε ο οδηγός της νταλίκας, ενώ τραυματίστηκε βαριά ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ελλάδα με προορισμό τα Τίρανα. Και οι οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας.

Την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στο θέμα της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S - 300 στην Κύπρο, ζητεί με επιστολή του ο Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού τύπου. Στην επιστολή του ο Ντενκτάς ισχυρίζεται ότι η εγκατάσταση των πυραύλων στο νησί θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο για το πολιτικό κλίμα και τις διακοινοτικές συνομιλίες, αλλά θα θέσει σε κίνδυνο και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Δηλώνει ακόμη ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι ρωσικοί πύραυλοι ως διαπραγματευτικό χαρτί για την ανατροπή της σημερινής ισορροπίας στο νησί και προσθέτει ότι σε περίπτωση εγκατάστασης των πυραύλων η τουρκοκυπριακή πλευρά θα δώσει τη δική της απάντηση.

Ουσιαστικά στοιχεία για την τύχη των αγνοουμένων από την εισβολή του Αττίλα είναι έτοιμη να καταθέσει η ελληνοκυπριακή πλευρά, βάσει της συμφωνίας που έγινε στα πλαίσια του διαλόγου για ανθρωπιστικά θέματα. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης, τονίζοντας ότι σήμερα αναμένεται να διευθετηθεί το ενδεχόμενο να συζητηθεί και το θέμα της ασφάλειας στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης με τον αναπληρωτή ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Γκουστάβ Φεϊσέλ. "Η δική μας πλευρά ειδοποιεί τα Ηνωμένα Έθνη, ότι είναι έτοιμη σήμερα να δώσει στοιχεία για 200 Τουρκοκύπριους αγνοούμενους και για 15 Ελληνοκύπριους, των οποίων ο τάφος βρίσκεται στην κατεχόμενη γη", δήλωσε ο κ.Χριστοφίδης.

Διεθνής διάσκεψη για την ασφάλεια και την πολιτική σταθερότητα στα Βαλκάνια και τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 31 Οκτωβρίου στο Λονδίνο. Στην τετραήμερη διάρκειά της θα αναπτυχθούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το μέλλον της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον, για τις εξελίξεις στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, μετά τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές, αλλά και οι προοπτικές της Αλβανίας, να ενταχθεί στη διεθνή κοινότητα και στην οικονομία της αγοράς, μετά την "τραυματική εμπειρία" της κρίσης του περασμένου Μαρτίου, καθώς και η πολιτική κρίση των Σέρβων της Βοσνίας.

Το δημοτικό συμβούλιο του Βελιγραδίου κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνόδου που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος, Μίλαν Μπόζιτς, αποφάσισε την αντικατάσταση του δημάρχου, Ζόραν Τζίντζιτς. Υπέρ της αποπομπής του Τζίντζιτς ψήφισαν 67 από τους 68 δημοτικούς συμβούλους που παραβρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δημοκρατικού Κόμματος και ο πρόεδρος του κόμματος, Ζόραν Τζίντζιτς. Υπέρ της αντικατάστασης του Τζίντζιτς ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης, του Βουκ Ντράσκοβιτς, του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, του Βόισλαβ Σέσελι. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η αποπομπή του Τζίντζιτς από το αξίωμα του δημάρχου, αποτελεί την κορύφωση της διαμάχης μεταξύ των πρώην εταίρων του συνασπισμού "Ζάγιεντνο", Βουκ Ντράσκοβιτς και Ζόραν Τζίντζιτς.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας κυριαρχεί στην ατζέντα των επαφών του τούρκου πρωθυπουργού Μεσουτ Γιλμαζ στην Βόννη. Ο κ. Γιλμάζ συναντήθηκε με τον Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ στον οποίο εξέθεσε τις προοπτικές ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο μεταξύ, με την ευκαιρία της επίσκεψης Γιλμάζ στη Βόννη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ δήλωσε σήμερα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην Κοινότητα είναι η λύση όλων των μεγάλων προβλημάτων της χώρας αυτής αναφορικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Κουρδικό, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Θέματα ασφαλείας θα κληθούν να συζητήσουν την ερχόμενη Παρασκευή στη Σόφια, οι υπουργοί Αμυνας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και οι ομόλογοί τους από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και της πρωτοβουλίας "Σύμπραξη για την ειρήνη". Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Ανάνιεφ, τη συνάντηση θα απασχολήσει και η ευρωατλαντική συνεργασία και τα μέτρα για την εδραίωση της εμπιστοσύνης και της διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας. Τη σημασία της συνάντησης της Σόφιας για την περιφερειακή συνεργασία υπογράμμισε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, Ασέν Αγκοφ.

Εβδομήντα άνθρωποι σφαγιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αλγερία από φανατικούς ισλαμιστές, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινής γνώμης. Οι αρχές αναφέρουν καθημερινά περιστατικά σφαγών ενώ οι φανατικοί ισλαμιστές έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους μετά την απόφαση του Ισλαμικού Μετώπου Σωτηρίας να κηρύξει μονομερή εκεχειρία και να ζητήσει την έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια τερματισμού του δράματος του Αλγερινού λαού. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό η γαλλική κυβέρνηση προσανατολίζεται στη χαλάρωση της νομοθεσίας για τη χορήγηση βίζας σε Αλγερινούς που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Στις έδρες τους αγωνίζονται οι δύο ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκός και Απόλλων Πατρών, που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Κύπελλο Ευρώπης στο μπάσκετ. Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς, θα αντιμετωπίσει απόψε στις 9 το βράδυ στο ΟΑΚΑ, την Αουτοντορόζνικ Σαρατοβ από τη Ρωσία, στο τρίτο παιχνίδι για το Ευρωκύπελλο. Οι "πράσινοι", έχουν μέχρι στιγμής δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και σήμερα θα επιδιώξουν να επαναλάβουν αυτή τους επιτυχία, που θα τους εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου και την άνετη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Απόλλων Πατρών, θα έχει δυσκολότερο έργο απέναντι στη Ζρίνιεβατς από τη Γιουγκοσλαβία. Το παιχνίδι αυτό, είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για την ομάδα της Πάτρας, η οποία χρειάζεται μόνο τη νίκη, αν θέλει να έχει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ευρώπης.

Καλοκαιρία θα επικρατήσει αύριο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 μέχρι 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 μέχρι 28 και στα νησιά από 16 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Tuesday, 30 September 1997 - 16:40:15 UTC