Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πτυχιούχοι και ανεργία
  • [04] Η πρόσκληση της ΝΔ προς ΠΑΣΟΚ για διάλογο
  • [05] Η επίθεση Πάγκαλου προς τον πρόεδρο της ΝΔ
  • [06] ΟΟΣΑ-Οικονομία
  • [07] Δάνεια
  • [08] Στρατιωτική θητεία
  • [09] Τουρκία-Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/2003

    Η ανεργία των πτυχιούχων, η πρόσκληση της ΝΔ προς την κυβέρνηση για διάλογο, η φραστική επίθεση του Θ. Πάγκαλου κατά του προέδρου της ΝΔ, οι θέσεις του ΟΟΣΑ για την οικονομία και οι δηλώσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις: 3 νέα προγράμματα για νέους, γυναίκες, ειδικές κατηγορίες. Πότε προκηρύσσονται, τι περιλαμβάνουν.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Λάσπη και προσωπικές επιθέσεις. Στόχος τους ο Κ. Καραμανλής. Η απελπισία Σημίτη γεννά παραφροσύνη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δάνεια από τα ταμεία των σουπερμάρκετ. Τα γκισέ των τραπεζών χάνουν το μονοπώλιο από 19 Νοεμβρίου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αγωνία για τις συντάξεις. Στον αέρα τα (άδεια) ταμεία. Ψαλίδι και στις αναπηρικές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άγρια επίθεση Πάγκαλου στον Καραμανλή. Άρχισαν τα όργανα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εκπαιδευτικοί: Δικαστική λύση για 30.000 αναπληρωτές.

    ΕΘΝΟΣ: 3 ''αόρατα'' δηλητήρια εφιάλτης για 4 πόλεις. Καμπανάκι για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πως το τρίβουν το πιπέρι θα του μάθει ο Καραμανλής. Από τα Χανιά ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε σε δημόσιο διάλογο τον Πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στράτευση γυναικών. Πρότεινε ο πρώην υπουργός Θεόδ. Πάγκαλος προκαλώντας αντιδράσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι κρυφές πτυχές των δημοσκοπήσεων. Ανάλυση: Τα ποιοτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την κυριαρχία της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι προφήτες του τρόμου. Συμπαίκτες Λάντεν και Μπους στο πόκερ της βίας.

    ΕΣΤΙΑ: Ανανέωσις της πολιτικής. Ιστορική ευκαιρία για τον κ. Καραμανλή.

    Espresso: Γιώργος Κοσκωτάς: Αφήστε με να δω τη γυναίκα μου. Τι ζητάει με την αίτησή του στο Συμβούλιο Εφετών.

    ΤΑ ΝΕΑ: 14 πτυχία με ρεκόρ ανεργίας. Χωρίς δουλειά 134.700 πτυχιούχοι.

    Traffic News: Νονοί απειλούν την Λαμπίρη. Έβαλαν σφαίρες στο αυτοκίνητό της.

    Η ΧΩΡΑ: Βαρέα και ανθυγιεινά στο Δημόσιο. Ποιούς υπαλλήλους αφορά και πόσα χρόνια κερδίζουν.

    City Press: Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Με έφαγε η ''πίτα'' των 35 δισ.

    MetroRAMA: ''Καμπανάκι του ΟΟΣΑ. Προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση για έλλειμμα, ανεργία και πληθωρισμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Από ''κόσκινο'' τα ολοήμερα σχολεία. Υπουργείο Παιδείας: Αρχίζει ελέγχους αξιολόγησης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κήρυξαν πόλεμο κατά Καραμανλή και ΝΔ. Οξύτατες δηλώσεις Θ. Πάγκαλου και Μ. Χρυσοχοΐδη.

    [03] Πτυχιούχοι και ανεργία

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''πάνω από 134.000 πτυχιούχοι είναι μακροχρονίως άνεργοι. Η ''μαύρη λίστα'' της ανεργίας περιλαμβάνει 14 πτυχία. Η Βρετανία όμως ζητεί Έλληνες γιατρούς και νοσοκόμους για τα νοσοκομεία της''.

    [04] Η πρόσκληση της ΝΔ προς ΠΑΣΟΚ για διάλογο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''εκλογές τώρα'' ήταν ούτως ή άλλως το σύνθημα της Νέας ΔΗμοκρατίας μέχρι χθες αλλά από την Κρήτη ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε σε μετωπική κόντρα τον κ. Σημίτη που αφορά σε ανοικτό διάλογο για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι ''επιπλέον ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας: ''Ένα είναι περισσότεροι από βέβαιο: οι Έλληνες συνειδητοποιούν σήμερα ότι η παράταση της σημερινής κατάστασης ζημιώνει τον τόπο''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''σε δημόσιο διάλογο όλων των πολιτικών αρχηγών για τα θέματα που αφορούν τους πολίτες, προσκάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας σε κεντρική εκδήλωση του κόμματός του στα Χανιά''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''την ιδία στιγμή που ο κ. Καραμανλής διατυπώνει την πρόσκληση - πρόκληση να διεξαχθή διάλογος εφ΄όλης της ύλης με τον πρωθυπουργό από πλευράς κυβερνώντος κόμματος εξαπολύθηκε οξυτάτη προσωπική επίθεσης κατά του προέδρου της ΝΔ . Την επίθεση έκανε μεν ο κ. Πάγκαλος το πλαίσιο όμως έχει θέσει ο ίδιος ο κ. Σημίτης''.

    [05] Η επίθεση Πάγκαλου προς τον πρόεδρο της ΝΔ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''άστραψε και βρόντηξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος από την Φλώρινα, ο οποίος με την ιδιότητα πλέον του επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ''ανεπάγγελτο'' και ''πολιτικά ανύπαρκτο στη Βουλή μέχρις ότου έγινε αρχηγός της ΝΔ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''για την πολιτική της ΝΔ μίλησε ο γραμματέας Μιχ. Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι άλλοτε εμφανίζεται ως νεοφιλελεύθερη άλλοτε ως ''λαϊκή Δεξιά'' και τώρα τελευταία ως ''μεσαίος χώρος''. Ο Θ. Πάγκαλος ανέλαβε την επίθεση στον Κ. Καραμανλή τον οποίο αποκάλεσε ''ανεπάγγελτο'' αφού ''δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ''ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ με δήλωσή του τόνισε ότι ''Αντί ο κ. Πάγκαλος να επιτίθεται χυδαία στον πρόεδρο της ΝΔ ας διασφαλίσει πρώτα ότι έχει τη στήριξη του κ. Σημίτη για τις απόψεις που εκφράζει''.

    Η City Press εκτιμά ότι ''η μετατροπή του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ''στρατηγό'' του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ είναι μια επιλογή ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''πρόβλημα επικοινωνιακής στρατηγικής σε σχέση με την προεκλογική αντιμετώπιση της ΝΔ αναδεικνύεται στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος επιχειρεί να πολώσει το πολιτικό κλίμα με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Κ. Καραμανλή και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ασκεί κριτική σε πολιτικό επίπεδο και σε ηπιότερους τόνους εναντίον της ΝΔ''.

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πυροδότησαν χθες οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στη Φλώρινα αμφισβήτησε τη δυνατότητα του προέδρου της ΝΔ να κυβερνήσει σημειώνοντας, ότι ο κ. Καραμανλής από φοιτητής έγινε κατευθείαν βουλευτής χωρίς ποτέ να εργαστεί ούτε καν σε περίπτερο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''τώρα επιτέθηκε με τον ίδιο τρόπο στον Κ. Καραμανλή τον οποίο χαρακτήρισε ''ανεπάγγελτο''. Φαίνεται ότι οι ήττες του ΠΑΣΟΚ συνδέονται ιστορικά με ένα όνομα : Πάγκαλος''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''η απαράδεκτη επίθεση του Θ. Πάγκαλου κατά του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή σηματοδοτεί την εντατικοποίηση των προσπαθειών του κυβερνώντος κόμματος για όξυνση του πολιτικού κλίματος''.

    [06] ΟΟΣΑ-Οικονομία

    Το Metrorama αναφέρει ότι ''μετά την Κομισιόν και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) διαπιστώνει αποκλίσεις από τις εκτιμήσεις εξέλιξης του δημοσιονομικού ελλείμματος που διατυπώνει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έκθεση για την ελληνική οικονομία, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου''.

    [07] Δάνεια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''στις 19 Νοεμβρίου ξεκινάει και επίσημα στη χώρα μας ο θεσμός της ελεύθερης διακίνησης δανείων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικού θεσμικού πλαισίου, που ήδη υφίσταται, εισάγεται και στην Ελλάδα η δυνατότητα χορήγησης δανείων με σημεία πώλησης τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες καταστημάτων κι άλλους μαζικούς χώρους πωλήσεων.

    [08] Στρατιωτική θητεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ''στο παιχνίδι των προεκλογικών παροχών μπήκε δυναμικά και η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Από τις αρχές του 2004 η θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, από 14 και 15 μήνες που είναι αντίστοιχα έως τώρα, μειώνεται για τους εφέδρους στους δώδεκα μήνες, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξη που έδωσε στο κυριακάτικο ''Εθνος''. Όσο για τη θητεία στο Στρατό παραμένει ως έχει, δηλαδή στους δώδεκα μήνες''.

    Η Espresso προσθέτει ότι ''τέρμα το ''βύσμα'' για να καταταγούν οι νέοι σε Αεροπορία και Ναυτικό. Από το νέο έτος, η θητεία και στα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι δωδεκάμηνη''.

    [09] Τουρκία-Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι ''η Κύπρος είναι ζήτημα ασφάλειας για την Τουρκία. Την άποψη αυτή επαναλαμβάνει ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ, ο οποίος απορρίπτοντας το χαρακτηρισμό ''κατοχική δύναμη'', υποστηρίζει ότι η Τουρκία μπορεί με την πολιτική και οικονομική της δύναμη να αντισταθεί στον οικονομικό αποκλεισμό της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 10 November 2003 - 18:06:05 UTC