Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-09-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/9/2007
  • [02] Δηλώσεις πρωθυπουργού
  • [03] Ελλάδα-Εργασία-Έκθεση
  • [04] Ευρωβουλή-Ελλάδα-Πυρκαγιές
  • [05] Δασολόγιο
  • [06] ΚΚΕ-Νεολαία
  • [07] Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης-Μέτρα
  • [08] Συνέντευξη Αβραμόπουλου
  • [09] Συνέντευξη Μπακογιάννη
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] ΟΤΕ- Morgan Stanley
  • [12] ΠΑΣΟΚ - Λαλιώτης
  • [13] Εκλογές - Διάλογος
  • [14] Συνέντευξη Παπανδρέου
  • [15] Ντιμπέιτ
  • [16] Ομόλογο ΤΣΠΕΑΘ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/9/2007

    Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις πυρκαγιές στη χώρα μας και οι επιπτώσεις από την έλλειψη δασολογίου, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την ανταπόκριση και αλληλεγγύη των πολιτών στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου,η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και οι θέσεις των κομμάτων για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον ο πατριωτισμός του λαού μας". Ο πρωθυπουργός στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού όπου συγκεντρώνεται η βοήθεια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ¶ξιος τιμονιέρης ο Κ. Καραμανλής. Αποκλειστική συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην "Α".

    Η ΑΥΓΗ: Η Ευρωβουλή καταδίκασε τη δασοκτόνο αναθεώρηση. Ομόφωνο ψήφισμα για τις καταστροφές των δασών σε Ευρώπη και Ελλάδα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επανίδρυση του κράτους και διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην "Α" μιλάει για το διακύβευμα των εκλογών και τις στρατηγικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Λαλιώτης "παίρνει τ' άρματα". Κάθε βράδυ στις 7 θα πυροβολεί τη ΝΔ. Οξύνεται ο προεκλογικός αγώνας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εποχή Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ. Παρ-ελθων και πάλι.

    ΕΘΝΟΣ: Στο φως οι μίζες των ομολόγων. Σε προσωπικό λογαριασμό κατέληξαν οι χρυσές προμήθειες του ΤΣΠΕΑΘ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γιώργος Παπανδρέου με την τακτική που ακολουθεί εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ... Κάνει ό,τι μπορεί για να' ρθει δεύτερος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τον στέλνουν στη... μαμά του! Ακονίζουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ .Την Κυριακή το βράδυ θέτουν ευθέως θέμα ηγεσίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μυρίζει μπαρούτι εν όψει ντιμπέιτ. Παπανδρέου κατά Καραμανλή για πυρκαγιές, ομόλογα, διακυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συνεταιράκια ΟΤΕ και Morgan Stanley. Αποκάλυψη: Την 3η θέση στο μετοχολόγιο του Οργανισμού κατέχει η εταιρεία.

    ΕΣΤΙΑ: Πολιτικός διάλογος ευτελούς επιπέδου. Η τηλεόρασις έχει ισοπεδώσει τα πάντα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έγκλημα κατά της χώρας η καθυστέρηση του δασολογίου. Ασαφές το καθεστώς στη χρήση γης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Περιμένοντας το debate και τη ΔΕΘ. Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρελάνς Γιώργου για αυτοδυναμία. "Αποδείχθηκε λίγος ο κ. Καραμανλής".

    Η ΝΙΚΗ: Είναι λίγος ο Καραμανλής. Σκληρή επίθεση Παπανδρέου εφ' όλης της ύλης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να εκφραστεί εκλογικά η αμφισβήτηση των νέων σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ομιλία της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σε φοιτητές και σπουδαστές στο Πάντειο.

    ΧΩΡΑ: Συναγερμός για τον φόβο επεισοδίων στην 72η ΔΕΘ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη.

    City Press: Δύσκολη ζωή για τους μισθωτούς. ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ: Τα 2/3 των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν καθαρές αμοιβές 501 έως 1.000 ευρώ το μήνα.

    Metro: Βοήθεια αλλά και μπλόκο. Διπλό μήνυμα από την Ευρωβουλή, που πήρε θέση για τις πρόσφατες πυρκαγιές.

    Metropolis: ΕΕ: Ψήφισμα - καταδίκη για καταπατήσεις και αυθαίρετα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Βασιλεύει" η διπλοβάρδια στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αγιασμός με 6.000 κενά. Με προβλήματα το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ρεκόρ προσφορών, ανθρωπιάς στον τηλεμαραθώνιο αναμένεται σήμερα στις 21:00.

    [02] Δηλώσεις πρωθυπουργού

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον αποτελεί ο πατριωτισμός των Ελλήνων". Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού, όπου συγκεντρώνεται η βοήθεια για τους πυρόπληκτους, τονίζοντας ταυτοχρόνως πως οι Έλληνες στις ημέρες της κρίσης απέδειξαν το φιλότιμο και την ανθρωπιά τους, γεγονός που ενισχύει το αίσθημα της αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα".

    [03] Ελλάδα-Εργασία-Έκθεση

    Η City Press γράφει ότι "σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: το δημόσιο χρέος ανέρχεται σε 245 δισ. ευρώ. Δύο στους τρεις μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχουν καθαρές μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 501 και 1.000 ευρώ. Το 50% των μισθωτών του ευρύτερου τομέα έχει καθαρό μηνιαίο εισόδημα από 1.001 έως 1.500 ευρώ".

    [04] Ευρωβουλή-Ελλάδα-Πυρκαγιές

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "με πρωτοφανή σφοδρότητα αντέδρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος στο σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα της Ευρωβουλής, που καταδικάζει τη δασοκτόνο αναθεώρηση του άρθρου 24 και ζητεί να σταματήσει η διαδικασία αλλαγής του. Ακόμη και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν το ψήφισμα, μαζί με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ -πλην του ΚΚΕ. Ο κυβερνητικός αιφνιδιασμός είναι δικαιολογημένος διότι το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αμφισβητεί όλον τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της ΝΔ".

    Η Metropolis προσθέτει ότι "το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για τις "φυσικές καταστροφές" και καταδίκασε τις πρακτικές νομιμοποίησης παράνομων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές. Επίσης ζήτησε να σταματήσει άμεσα η προσπάθεια τροποποίησης του άρθρου 24 για τα δάση".

    Η Metro επισημαίνει ότι "στο εν λόγω ψήφισμα γίνεται απολογισμός του καταστροφικού έργου των πυρκαγιών στην Ελλάδα, ενώ περιέχεται ειδική αναφορά στην Αρχαία Ολυμπία. Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Επιτροπή να κινητοποιήσει το τρέχον Ταμείο Αλληλεγγύης και επιμένουν ζητώντας από το Συμβούλιο να καταλήξει, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, σε απόφαση σχετικά με τον νέο κανονισμό για το Ταμείο".

    [05] Δασολόγιο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "ως ένα διαρκές, ατιμώρητο έγκλημα κατά του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας περιγράφουν οι ειδικοί την απουσία δασικών χαρτών, δασολογίου, αλλά και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κτηματογράφηση της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν προ ετών αναρτήθηκε στη Μαλακάσα ο πρώτος δασικός χάρτης αυτομάτως κατατέθηκαν 3.000 ενστάσεις από πολίτες που διεκδικούσαν δασικές εκτάσεις. Η απουσία ξεκάθαρου καθεστώτος όσον αφορά στις χρήσεις γης και τον καθορισμό των δασών και δασικών εκτάσεων, αφήνει ανοικτό πεδίο σε καταπατητές, υποθάλπει τους εμπρησμούς, ταλαιπωρεί πολίτες, δημιουργεί σύγχυση στις υπηρεσίες".

    [06] ΚΚΕ-Νεολαία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "φοιτητές και σπουδαστές είναι στην ίδια μοίρα με όλους τους υπόλοιπους νεολαίους, δεν είναι αποσπασμένοι από την κοινωνία των εκμεταλλευτών. Κάποιοι μιλάνε για τη γενιά του άρθρου 16 που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο κίνημα και στις εκλογές, αλλά το κίνημα των φοιτητών δεν ταυτίζεται γενικά με ολόκληρη τη νέα γενιά. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τα δικαιώματα και αυτών των παιδιών που στα 15 και 16 χρόνια σταματούν το σχολείο".

    [07] Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης-Μέτρα

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "συναγερμός για τον φόβο διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός. Επτά χιλιάδες αστυνομικοί αναμένεται να ενισχύσουν τη φύλαξη της συμπρωτεύουσας".

    [08] Συνέντευξη Αβραμόπουλου

    "Με κεντρικό πολιτικό στόχο την επανίδρυση του κράτους, με την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της κρατικής μηχανικής και την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας, "για να χτίσει τη Νέα Ελλάδα", επισημαίνει ο υπουργός Υγείας και κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε συνέντευξή του στην ΑΥΡΙΑΝΗ, ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει πως το παλιό κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών".

    [09] Συνέντευξη Μπακογιάννη

    Την ανάγκη παροχής ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Νέα Δημοκρατία από το εκλογικό σώμα τη 16η Σεπτεμβρίου, ώστε να υλοποιήσει τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας και την παιδεία, επισημαίνει η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της σήμερα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. "Πιστεύω -επισημαίνει χαρακτηριστικά- ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει και θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον Κώστα Καραμανλή και στη Νέα Δημοκρατία. Μαζί θα πάμε την Ελλάδα μπροστά". Αξίζει να σημειωθεί ότι και με άλλη ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό "καλό τιμονιέρη", καθώς επίσης και "ικανό, αποτελεσματικό και λαοπρόβλητο ηγέτη". Η υπουργός Εξωτερικών ασκεί σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικώς στον κ. Γ. Παπανδρέου, επιρρίπτοντάς του λαϊκισμό και ειδικότερα παλαιοκομματικά τερτίπια στην υπόθεση Γεννηματά και μικροκομματική αντιμετώπιση του θέματος των πυρκαγιών. Παραδέχεται, εν τούτοις, ότι στο θέμα της εθνικής αυτής καταστροφής υπήρξαν ευθύνες που μάλιστα θα καταλογισθούν, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει, τέλος, ικανοποίηση για το έργο της στο υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας να φανεί ότι θα επιθυμούσε να το συνεχίσει και μετά τις εκλογές".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ψυχολογία ήττας στο ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη στήνουν "γιάφκες" και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα του Κινήματος. Σοβαρός κίνδυνος διάσπασης για το ΠΑΣΟΚ, εάν και εφόσον ο Γ. Παπανδρέου προχωρήσει σε διαγραφές για να ελέγξει την αμφισβήτηση. Ηγέτη από την κοινωνία και όχι από τα ΜΜΕ αναζητούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από τον Παπανδρέου. Η "τρόικα της Β΄Αθηνών (Α. Λοβέρδος, Μ. Αποστολάκη και Π. Ευθυμίου) νέα ηγετική ομάδα στο ΠΑΣΟΚ, αντίβαρο στον Ευάγγελο Βενιζέλο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "δυσμενείς οι επιπτώσεις στο εκλογικό Σώμα από την γκάφα με την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά. Μεγάλο το κενό στην Β΄Αθηνών από την απουσία του Κίμωνα Κουλούρη. Υποσχέθηκε παροχές στους αγρότες στον Πύργο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πράγμα που το απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση".

    [11] ΟΤΕ- Morgan Stanley

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " η σύσταση της Morgan Stanley για ψήφο υπέρ της ΝΔ και η ανάλυσή της ότι η μετοχή του ΟΤΕ μπορεί να καλπάσει αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση, δεν ήταν τυχαία. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΤΕ μετά τη Marfin και το Δημόσιο. Ελέγχει το 1,70% του ΟΤΕ, κατέχοντας περίπου 8,5 εκατ. μετοχές και μετέχει στις διεργασίες για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού".

    [12] ΠΑΣΟΚ - Λαλιώτης

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "με μια προσωπική επίθεση στον κ. Καραμανλή, για τον οποίο είπε ότι "προβάλλει την κλειστή παλάμη του για να διαβάσουν οι Έλληνες τη μοίρα τους", εγκαινίασε χθες ο κ.Κ. Λαλιώτης τις δημόσιες προεκλογικές του εμφανίσεις σηματοδοτώντας κλιμάκωση και όξυνση του προεκλογικού αγώνα".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος , το ΠΑΣΟΚ των ύβρεων, της λάσπης , της όξυνσης, της πόλωσης είναι εδώ. Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή που κλήθηκε ακόμη και από τους οπαδούς της να τα "αλλάξει όλα", να απαλλαγεί από τις μεθόδους και τις μικροκομματικές λογικές του παρελθόντος, επιστρέφει πίσω ολοταχώς".

    [13] Εκλογές - Διάλογος

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "αυτό που συμβαίνει κατά τις εφετινές εκλογές δεν έχει προηγούμενο. Ουδέποτε άλλοτε ήταν ο πολιτικός διάλογος τόσο ευτελούς επιπέδου. Οι τηλεοπτικές κοκορομαχίες δίνουν και παίρνουν. Ελάχιστοι ασχολούνται με την ουσία της πολιτικής. Οι περισσότεροι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με κραυγές. Τα δε θέματα του πολιτικού διαλόγου - που κατά κανόνα προσδιορίζονται από τους τηλεπαρουσιαστές- είναι και αυτά προσαρμοζόμενα στις ανάγκες της τηλεθεάσεως".

    [14] Συνέντευξη Παπανδρέου

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "ρελάνς έκανε χθες βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνοντας στην πρώτη του προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη ότι δεν αρκείται σε μια "αυτάρεσκη αυτοδυναμία" , αλλά ότι ζητάει από τον ελληνικό λαό ισχυρή πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μιλώντας για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι θα επιχειρήσει άνοιγμα προς τα κόμματα της Αριστεράς αποκλείοντας την πιθανότητα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "περαιτέρω σκλήρυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης και μετωπική σύγκρουση με τον πρωθυπουργό επιλέγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, 11 ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες. χθες το βράδυ, αμφισβήτησε ευθέως τη διαχειριστική ικανότητα του Κ. Καραμανλή και , καλώντας τον λαό να συγκρίνει , τόνισε : "Δεν θα είμαστε απλώς καλύτεροι, αλλά και ριζικά διαφορετικοί".

    [15] Ντιμπέιτ

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "οι σημαντικότεροι "σταθμοί" της προεκλογικής εκστρατείας τις επόμενες ημέρες είναι αφ΄ενός μεν το debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο, εκτός απροόπτου, θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη, αφ΄ετέρου δε η τριήμερη ταυτόχρονη παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ , από την Παρασκευή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ο κ. Κώστας Καραμανλής θα παρουσιαστεί ως πρωθυπουργός με σχέδιο και συγκεκριμένο πρόγραμμα για την "επόμενη ημέρα", γνώστης των προβλημάτων και των αδυναμιών και με στοιχεία αυτοκριτικής. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τη στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη, θα προσπαθήσει να κερδίσει "κατά κράτος" τον πρωθυπουργό κάνοντας μια "επίδειξη γνώσης των προβλημάτων της χώρας. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα θα ακολουθήσει την πολιτική που έχει χαράξει εδώ και καιρό. Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος είναι ίσως ο "ρυθμιστής του ντιμπέιτ", όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα εμφανισθεί με χαμηλούς τόνους, ασκώντας φυσικά κριτική".

    [16] Ομόλογο ΤΣΠΕΑΘ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "δημοσιεύει σήμερα στοιχεία που ρίχνουν το πρώτο φως στις σκοτεινές διαδρομές που ακολούθησαν οι μίζες των δομημένων ομολόγων - και συγκεκριμένα το ομόλογο που αγόρασε έναντι 130 εκατ. ευρώ το ΤΣΠΕΑΘ. Πρόκειται για το ποσό των 3.987.000 ευρώ που κατατέθηκε σε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ πέντε καταθέσεις (συνολικού ύψους 827.000 ευρώ) έγιναν σε τρεις προσωπικούς λογαριασμούς που διαθέτει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΣΠΕΑΘ σε ισάριθμες τράπεζες στον Πειραιά, το Λονδίνο και τη Γενεύη. Υπάρχουν ακόμα 60.000 ευρώ για τα οποία δεν έχει βρεθεί η Τράπεζα και ο λογαριασμός κατάθεσης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 5 September 2007 - 19:47:38 UTC