Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 28/08/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28.8.96


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [3] ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [4] ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  • [5] ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Aθήνα, Ελλάδα, 28/08/1996 (ΑΠΕ)

    Η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν, εφόσον κερδίσουν στις εκλογές ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και η χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής των κομμάτων είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "7 μέτρα σωτηρίας. Τι εξήγγειλε χθες ο Μιλτιάδης Εβερτ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "7 μέτρα - δεσμεύσεις της ΝΔ. Ο Εβερτ άνοιξε τα χαρτιά του".

    Η ΑΥΓΗ: "Ψηφοθηρούν με την οικονομία. Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται και πάλι 'καλύτερες μέρες'. Η ΝΔ τάζει στους αγρότες φοροαπαλλαγές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δεν κερδίζονται από τους καναπέδες οι εκλογές. Να βγουν γρήγορα όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στους δρόμους και να αφουγκραστούν τα προβλήματα του λαού".

    ΕΘΝΟΣ: "Οι λίστες για το χρίσμα. ΠΑΣΟΚ: όλα τα ονόματα των υποψηφίων που θα προταθούν στην ΚΕ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κράτα με να σε κρατώ χθες στη ΝΔ. Εναγκαλισμοί και ασπασμοί Εβερτ και Μητσοτάκη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μέτρα ανάσα από τον αυριανό Πρωθυπουργό Μιλτιάδη Εβερτ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "7 μέτρα αστραπή. Εβερτ: θα νικήσουμε, το εγγυώμαι. Ψηλός: στόχος η αυτοδυναμία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "4 αλλαγές στη μάχη της TV. Οροι για πρώτη φορά και στα ιδιωτικά κανάλια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε πλειοδοσία η οικονομία. Μεγάλα και μικρά κόμματα υιοθετούν τη λογική των προεκλογικών παροχών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Κανένας νέος φόρος το '97. Πάνω από τον πληθωρισμό αυξήσεις μισθών - συντάξεων".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Χτύπημα σε μαύρη προπαγάνδα - εφησυχασμό. Σχέδιο κινητοποίησης στο ΠΑΣΟΚ".

    ΝΙΚΗ: "Εμφύλιος ασπασμός Μητσοτάκη - Εβερτ. Για τις κάμερες μόνο".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κοροϊδεύουν το λαό για την οικονομία. Κυνικές αν και καμουφλαρισμένες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας".

    [2] ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "το εγκληματικό και απεχθές πρόσωπο της Τανσού Τσιλέρ αποκαλύπτεται μετά τις καταγγελίες-σοκ της τουρκικής αντιπολίτευσης ότι η υπουργός Εξωτερικών χρηματοδότησε με το ποσό-μαμούθ των 800 εκ. δρχ. τους τρομοκράτες "Γκρίζους Λύκους" που δολοφόνησαν εν ψυχρώ στη Δερύνεια τους δύο Ελληνοκύπριους Τ. Ισαάκ και Σ. Σολωμού. Η αποκάλυψη αυτή, που αποδεικνύει ότι πίσω από τις πρόσφατες θηριωδίες στην Κύπρο βρίσκεται η Αγκυρα, έγινε μετά στην τουρκική Βουλή από τον Βουλευτή Μ. Σεβγκέν, ο οποίος σε σχετική επερώτησή του αναφέρει πως η Τσιλέρ απέσπασε από το Ειδικό Ταμείο για την προβολή της Τουρκίας στο εξωτερικό, το ποσό των 65 δις λιρών (περίπου 800 εκ. δρχ.) και το έδωσε στα μέλη της οργάνωσης 'Εστίες των ιδεολόγων' δηλαδή, στους 'Γκρίζους Λύκους' του Εθνικιστικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) για να οργανώσουν τις αντιδιαδηλώσεις τους στη 'νεκρή' ζώνη της Κύπρου".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "τον 'ηγετικό' ρόλο των ΗΠΑ, στην εξεύρεση λύσης για το Κυπριακό επιβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, ο πρόεδρος Κλίντον. Με επιστολή του στον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνισμού, κ. Θ. Σπυρόπουλο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, απαντάει σε επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της ΕΣΕ για τα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο. Στην επιστολή, υπενθυμίζει τη δέσμευσή του απέναντι στον κ. Κληρίδη, να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης και περιμένει την πλήρη αναφορά του ειδικού απεσταλμένου στην περιοχή, Ρίτσαρντ Μπίτι. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, καταλήγοντας στην επιστολή υπόσχεται ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση ώστε οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να έχουν ηγετικό ρόλο στην εξεύρεση λύσης, σ'ένα θέμα που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως "το σημαντικότερο για τις ΗΠΑ στην Ευρώπη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "συνεχίζοντας την προκλητική στάση του και αποκαλύπτοντας πλήρως τις προθέσεις του ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι τόσα χρόνια γίνονται συνομιλίες με βάση ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και πρόσθεσε ότι τα δύο αυτά κράτη συζητούν για τόσα χρόνια και δεν μπορούν να γίνουν ένα κράτος".

    [3] ΕΚΛΟΓΕΣ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "από τη Λέσβο ξεκινά το 'εξπρές της νίκης' του κ. Σημίτη. Οπως αναμένεται να αποφασιστεί στη σημερινή συνεδρίαση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη (1μ.μ.) ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα περιοδεύσει στο ακριτικό νησί την προσεχή Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Εν τω μεταξύ, εκπλήξεις θα υπάρξουν σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Κ. Σημίτης έχει διαμηνύσει σε συνομιλητές τους πως σκοπεύει να τοποθετήσει και σε εκλόγιμες θέσεις καθηγητές και άλλους ανθρώπους του πνεύματος, τα ονόματα των οποίων θα συζητηθούν. Ηδη, σε μια εκλόγιμη θέση αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στέλεχος άλλοτε του ΚΚΕ και του ΣΥΝ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "με εντατικούς ρυθμούς δουλεύει ο Σημίτης. Με ιδιαίτερη προσοχή μελετά τα προεκλογικά βήματά του και ετοιμάζεται για την αναμέτρησι".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "με έναν θεατρικό ασπασμό μπροστά στις κάμερες για την ικανοποίηση της εκλογικής βάσης, οι κ.κ. Εβερτ και Μητσοτάκης, επισημοποίησαν χθες τον... αρραβώνα τους, για τον οποίο κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα διαλυθεί την επομένη την εκλογών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα που εκλογική βάση της Ν.Δ. έβλεπε στην τηλεόραση τις σκηνές 'αγάπης' μεταξύ του πρώην και του νυν αρχηγού της, στο παρασκήνιο η μάχη της λίστας, αγρίευε καθώς η μητσοτακική πτέρυγα κατηγορεί το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. ότι επιχειρεί να κόψει από τις λίστες στελέχη που δεν πρόσκεινται στην ηγεσία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σημαντικές αλλαγές με την παρουσία αρκετών νέων προσώπων με μακρά θητεία στην παράταξη και επιτυχημένη δραστηριότητα στον επαγγελματικό στίβο, θα υπάρχουν στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Μ. Εβερτ θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης και τον Εβρο, θέλοντας έτσι να τονίσει τη σημασία της ακριτικής Ελλάδας και συνάμα το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τις ακριτικές περιοχές. Στη Β' Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "χαίρει - όπως γράφει χαρακτηριστικά - για τη χθεσινή εικόνα" που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία κατά τη κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. και Κ.Ε. και τονίζει ότι "αυτή η ριζική αλλαγή της Ν.Δ. και των στελεχών της ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό και πηγαίνει πολύ πιο μακριά από το να εκτοπίζει και ν α αφήνει πίσω τον πολιτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ και των φθαρμένων στελεχών του. Η ριζική αλλαγή της Ν.Δ ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό γιατί ξαναδίνει στον πολίτη την εμπιστοσύνη προς την πολιτική και τους πολιτικούς. Ξαναδίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος έδωσε "το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί από τη νέα κυβέρνηση Σημίτη - διαβεβαίωσε ότι: - Κανένας νέος φόρος δεν πρόκειται να επιβληθεί. - Οι ονομαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις θα είναι πάνω του πληθωρισμού. - Η επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης θα σημάνει την απαρχή μείωσης της ανεργίας. - Η εξοικονόμηση πόρων 830 δις δρχ. που απαιτούνται για την εκτέλεση του νέου προϋπολογισμού, θα προέλθει από την αύξηση του ΑΕΠ, την πτώση των επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου, τις περικοπές δαπανών και την κατάργηση φοροαπαλλαγών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε αντίθετους δρόμους από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, φαίνεται να κινούνται τα κόμματα, μικρά και μεγάλα, υιοθετώντας λογική πλειοδοσίας και παροχών. Με την έναρξη της συζήτησης για τα οικονομικά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, επιχειρώντας να περιγράψει τη μετεκλογική πολιτική του κόμματός του, προσπάθησε να αμβλύνει τις επικρατούσες εντυπώσεις, αποφεύγοντας ν'αναφερθεί σε μέτρα και κρίσιμες αποφάσεις προφανώς για να δικαιολογήσει το σύνθημα "ούτε λιτότητα, ούτε παροχές". Αργότερα χθες, το απόγευμα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ, υποσχέθηκε φορολογικές απαλλαγές και άλλα μέτρα συνολικού κόστους 500-600 δις δρχ. σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να εξηγήσει πως θα εξασφαλισθούν οι πρόσθετοι πόροι. Ανήγγειλε μάλιστα αναθεώρηση του προγράμματος σύγκλισης, όταν γνωρίζει ότι τούτο δεν μπορεί να γίνει και όταν είναι γνωστή η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι από το 1997 αποκλίσεις από το πρόγραμμα σύγκλισης θα οδηγούν σε περικοπές των κονδυλίων του Ταμείου Συνοχής.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "σε πλειοδοσία υποσχέσεων για παροχές επιδίδονται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε μια προσπάθεια να 'μακιγιάρουν' το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και εκθεμελίωσης των κοινωνικών κατακτήσεων που θα ακολουθήσουν την επομένη των εκλογών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με επτά ριζοσπαστικά μέτρα που θα πάρει στις τριάντα πρώτες ημέρες της θητείας της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αρχίσει την προσπάθειά της για την ανακούφιση του Ελληνα πολίτη. Οι κοινωνικές ομάδες στις οποίες θα στρέψει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είναι οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι μισθοσυντήρητοι, οι συνταξιούχοι και οι στρατιωτικοί. 1. Κατάργηση των άδικων και αναποτελεσματικών αντικειμενικών κριτηρίων. Αντικατάστασή τους με τεκμήρια διαβίωσης και κατάργηση του φόρου 35% των ομορρύθμων εταιριών. 2. Μείωση στο ήμισυ όλων των φορολογικών συντελεστών στις παραμεθόριες περιοχές. 3. Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για την κληρονομιά και μεταβίβαση αγροτικής γης στους αγρότες από 20 εκ. δρχ. στα 60 εκ. δρχ. Επίσης κατάργηση κάθε φόρου ή τέλους για την έκδοση οικοδομικών αδειών για αγροτικά κτίσματα. 4. Μείωση σε 8% του ΦΠΑ για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων. 5. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων για αγροτική χρήση, που θα επιφέρει μείωση στην τιμή των καυσίμων κατά 45% περίπου και επαναφορά της χορήγησης αφορολόγητων καυσίμων για τα αλιευτικά σκάφη. 6. Δυνατότητα αυτόματης απόσβεσης για τις νέες επενδύσεις. 7. Φορολογικά κίνητρα για το Χρηματιστήριο."

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "μέτρα ανάσας που θα ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό εξήγγειλε χθες μέσα σε ένα ενωτικό και πανηγυρικό κλίμα που σφραγίστηκε από τον εγκάρδιο ασπασμό του επίτιμου Προέδρου Κ. Μητσοτάκη και του Εβερτ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυριανός πρωθυπουργός κ. Μιλτιάδης Εβερτ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι σε 18 ανήλθαν τα "θα" που εξήγγειλε ο Μ. Εβερτ όταν αναλάβει την εξουσία. Τα 7 από αυτά, υποσχέθηκε ότι θα τα πραγματοποιήσει μέσα σε 30 ημέρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις. Τα υπόλοιπα αργότερα... Πάντως, σίγουρα δεν ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις του προέδρου της Ν.Δ. αυτές που.... συγκίνησαν τόσο τον κ. Μητσοτάκη και τον οδήγησαν στο να κάνει μια ενωτική δήλωση"

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση κινείται και το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. όπως ανακοίνωσε χθες ο Μ. Εβερτ".

    Η ΝΙΚΗ στο σχόλιό της τονίζει ότι "με κυρίαρχο τον εφησυχασμό και κινούμενο από τη δύναμη της αδράνειας του σκηνικού που διαμορφώθηκε μετά το Συνέδριό του, μπήκε το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική μάχη. Με τη βεβαιότητα της νίκης, που κατέγραφαν κάποια γκάλοπ - άλλη πρόσφατη πολιτική 'ασθένεια' κι αυτή, - εμφανίζοντας αυξημένη την δημοτικότητα του Κ. Σημίτη. Ξέχασαν όμως στο ΠΑΣΟΚ ότι πέρα από τις θετικές αυτές προϋποθέσεις, ισχύει μια βασική αρχή: Οτι σε κάθε προεκλογική περίοδο, πολλά παίζονται εξ αρχής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "ο εφησυχασμός ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι τα πάντα στις εκλογές, θα κριθούν απ'τους τηλεοπτικούς διαλόγους και απ' τα προγράμματα των κομμάτων, δεν είναι μόνο αφελής αλλά και επικίνδυνος. Οπως επικίνδυνη είναι και η άποψη ότι η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. είναι μη αναστρέψιμη. Μια άποψη, την οποία έχουν κάνει σημαία ορισμένα μικρά κόμματα που ψαρεύουν ψηφοφόρους απ'τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί ολέθριο στρατηγικό λάθος ο εφησυχασμός, γιατί ο στόχος του Κώστα Σημίτη, δεν είναι μια οριακή πλειοψηφία αλλά μια ισχυρότατη λαϊκή συσπείρωση, που να του δίνει δυνατότητα σχηματισμού μιας ισχυρής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή".

    [4] ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "δίκτυο επικοινωνίας με όλους τους ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές σε ομοσπονδιακό και πολιτικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο δημιουργεί η κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό φθάνουν στη χώρα μας από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 30 βουλευτές και γερουσιαστές από 12 χώρες (εκτός ΗΠΑ λόγω της συμμετοχής τους στις επικείμενες προεδρικές εκλογές) προκειμένου να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία της χώρας. "Η δημιουργία του δικτύου αυτού στοχεύει στην προώθηση των εθνικών θεμάτων και όλων των ζητημάτων (γλώσσα, πολιτισμός, τουρισμός κλπ), που αφορούν τη χώρα μας", τόνισε μιλώντας χθες στο ΕΘΝΟΣ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Ρωμαίος, που είναι και ο οικοδεσπότης των ομογενών βουλευτών και γερουσιαστών. "Η δημιουργία το δικτύου είναι τόσο σημαντική για τη χώρα μας, που θα γίνει παρά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών", κατέληξε ο κ. Ρωμαίος".

    [5] ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "στο Αργυρόκαστρο μεταβαίνουν το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να παραστούν στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, ενώ αργότερα ο κ. Πάγκαλος θα πάει στον Αυλώνα, όπου θα συναντηθεί με τον Αλβανό πρόεδρο Σαλί Μπερίσα. Ο κ. Πάγκαλος, στο Αργυρόκαστρο θα έχει συνομιλίες επί όλων των διμερών θεμάτων, με τον Αλβανό ομόλογό του, Τριτάν Σιέχου, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος, με τον ομόλογό του των Τιράνων Σαλί Κελιμέντι".
    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Wednesday, 28 August 1996 - 10:09:30