Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 29/08/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29.8.96


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [3] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΟΥΚΑΚΗ
  • [4] ΕΛΛΑΔΑ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • [5] ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [6] ΑΛΒΑΝΙΑ - ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ
  • [7] ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Aθήνα, Ελλάδα, 29/08/1996 (ΑΠΕ)

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων με επίκεντρο μέχρι στιγμής την οικονομία, δεσπόζει στην ειδησεογραφία του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πανικός στο ΠΑΣΟΚ. Κατηγορούν τον Σημίτη για λάθος προεκλογική εκστρατεία".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Γκάλοπ - καθρέφτης. Πρώτη επίσημη δημοσκόπηση. Οι Ελληνες δεν πιστεύουν τον Σημίτη".

    Η ΑΥΓΗ: "Η μάχη της δημοκρατικής αριστεράς. Να επιστρέψει ο ΣΥΝ στη Βουλή".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οργώνει τη χώρα ο Σημίτης. Αρχίζει τη Δευτέρα η μεγάλη πορεία".

    ΕΘΝΟΣ: "Κεραυνός στα 'θα' του Εβερτ. Σημίτης: Ο αρχηγός της ΝΔ μοιράζει ακάλυπτες επιταγές όπως ο Μητσοτάκης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Απ' τα αλώνια η μάχη για τα σαλόνια. Στα επτά σημεία της ΝΔ για αγρότες και μικρομεσαίους απαντά το ΠΑΣΟΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κάλπες προδοσίας. Με εντολή των Αμερικάνων στον Πρωθυπουργό της εθνικής ντροπής οι πρόωρες εκλογές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νευρική κρίση Σημίτη. Πανικός στο ΠΑΣΟΚ από το 'φιλί της νίκης' Εβερτ - Μητσοτάκη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εξορκίζει αυτά που ψήφιζε. Αδιάβαστο πιάνουν τον Εβερτ τα πρακτικά της Βουλής".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αντιδράσεις ευθύνης κατά των παροχών. Μάνος, Παπαδόπουλος αλλά και μικρά κόμματα ανησυχούν για το φαινόμενο".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σημίτης: Τι Εβερτ τι Μητσοτάκης. Δημοσιονομικό Βατερλό τα εφτά 'θα' για αγρότες - μικρομεσαίους".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τους μικρομεσαίους. Σκληρή επίθεση Σημίτη στον λαϊκισμό του Εβερτ".

    ΝΙΚΗ: "Τα επτά ψεύδη της ΝΔ. Σκληρή απάντηση από Σημίτη. 'Μαύρη τρύπα' εξακοσίων δις δρχ. υπόσχεται ο αρχηγός της".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τίποτα στο λαό όλα στους βιομηχάνους. Ναι στις αξιώσεις των βιομηχάνων από Σημίτη και Εβερτ".

    [2] ΕΚΛΟΓΕΣ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "η πορεία της νίκης του Κώστα Σημίτη αρχίζει τη Δευτέρα με μια γιγαντιαία περιοδεία, που θα καλύψει σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα. Το εξπρές της νίκης δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες περιοδείες των πολιτικών αρχηγών και θα σηματοδοτεί τη νέα σχέση επικοινωνίας ανάμεσα στους πολίτες και την εξουσία. Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης είναι αποφασισμένος να μιλήσει στο λαό με τη γλώσσα της αλήθειας για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και να προσδιορίσει με ακρίβεια τις λύσεις που θα προωθήσει η νέα κυβέρνηση".

    Στο σχόλιό της η ΝΙΚΗ επισημαίνει πως "όλο το 'οπλοστάσιο' της Ν.Δ. επί σκηνής: 'μαύρη διαφήμιση', υποσχέσεις και παροχές δισεκατομμυρίων - που 'ρέουν' προς τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, ακόμα και η θεατρική παράσταση του ασπασμού του Μ. Εβερτ, προς τον κ. Μητσοτάκη 'παίχθηκε' προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει την εντύπωση μιας 'νικηφόρας' προοπτικής. Το ήπιο κλίμα και ο διάλογος δεν σημαίνουν ούτε ισοπέδωσε, ούτε αμνηστία. Η Ν.Δ. παραμένει αυθεντικός εκφραστής της πιο συντηρητικής και αντιλαϊκής πολιτικής και ο Μ. Εβερτ, ένας γνήσιος μαθητής του Κ. Μητσοτάκη παρά τις μεταμφιέσεις" του. Και αυτό πρέπει να γίνει κεντρικό στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "η παροχολογία και η εκτροπή του προεκλογικού αγώνα από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και της οικονομίας, αρχίζει πλέον να προκαλεί γενικότερες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό των κομμάτων. Σημαίνονται στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, που παίζουν ή έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα οικονομικά πράγματα της χώρας, όπως ο υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος και ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Στ. Μάνος, εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι για τον χαρακτήρα τον οποίο τείνει να προσλάβει ο προεκλογικός αγώνας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "κι όμως η Ν.Δ. υπερψήφισε και πάντως δεν καταψήφισε στη Βουλή τα περισσότερα από τα νομοθετήματα εκείνα με τα οποία αυξάνονται κατά 682 δισεκατομμύρια δραχμές οι κρατικές δαπάνες. Αδιάψευστος μάρτυρας τα πρακτικά της Βουλής".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "εμπαίζει τον ελληνικό λαό ο Μιλτιάδης Εβερτ με τα 7 'θα' των παροχών, ψαρεύοντας στα θολά νερά των μικρομεσαίων (αντικειμενικά κριτήρια) και των αγροτών (συντάξεις). Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι η υλοποίηση των 7 'θα' του Εβερτ θα απαιτήσουν 600 δις δρχ. επιπλέον των 1,3 τρις δρχ. (κατά Στέφανο Μάνο) που απαιτούνται για να κλείσει ο νέος προϋπολογισμός του '97. Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης κάλεσε χθες τον Μιλτ. Εβερτ να απολογηθεί για τα 7 ψεύδη του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την παροχολογία του ως άκριτο λαϊκισμό. Η Ν.Δ. ετοιμάζει γενναία έφοδο στα εισοδήματα των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών, ενώ αυτή τη στιγμή, εναγωνίως, προσπαθεί να ενδυθεί με το ένδυμα των λαϊκών συμφερόντων".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "οι υποσχέσεις του κ. Μ. Εβερτ που θύμισαν άλλες εποχές εκλογών από το παρελθόν, προκάλεσαν:

    1. Την άμεση αντίδραση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

    2. Αναστάτωσαν τον επιχειρηματικό κόσμο που θεωρεί ότι "έτσι τραυματίζεται η οικονομία", αλλά και έφεραν

    3. Αμηχανία σε κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. που αιφνιδιάστηκαν από το 'έλλειμμα αξιοπιστίας' που διακρίνει τον πολιτικό λόγο του αρχηγού τους.

    Κι αυτό γιατί στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου μόλις την περασμένη Παρασκευή η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι "σπατάλησε 682 δις με ανάληψη εγγυήσεων δημοσίων επιχειρήσεων και κρυφές παροχές" ενώ προχθές ο αρχηγός τους μοίρασε υποσχέσεις για παροχές προς τους αγρότες και τους μικρομεσαίους που το κόστος τους - κατά τους υπολογισμούς του υπουργού Οικονομικών κ. Αλέξανδροου Παπαδοπούλου - φτάνει τα 615 δισεκατομμύρια δραχμές".

    Στο σχόλιό τους ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διάλεξε τον εύκολο δρόμο της δημαγωγία. Στην πρώτη του ουσιαστικά αναφορά στην οικονομία στην προεκλογική περίοδο. Αναφέρθηκε σε παροχολογίες με διαφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Ο κ. Εβερτ είχε κάτι για τον καθέναν - απέφυγε όμως να εξηγήσει που θα βρει τα χρήματα για όσα υπόσχεται. Το μόνο που είπε είναι ότι θα επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4%. Αλλά φυσικά αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο της οικονομικής πολιτικής. Και με τις παροχές δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη, αλλά - όπως έδειξε και η εμπειρία πριν από το 1993. Η χώρα θα οδηγηθεί σε αύξηση του πληθωρισμού και διόγκωση των ελλειμμάτων. Σ'αυτό το παρελθόν θέλει να μας επαναφέρει ο κ. Εβερτ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ δημοσιεύει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας ΜΑΡΤΕΛ στο λεκανοπέδιο της Αττικής μεταξύ 24 και 27 Αυγούστου και σύμφωνα με τα οποία "η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης (το 57,1%, έναντι 37,2%) δεν έχει πεισθεί πως οι λόγοι που ενεφάνισε ο Πρωθυπουργός είναι οι πραγματικοί λόγοι για τη διεξαγωγή τους. Με συντριπτικά ποσοστά η κοινή γνώμη (όπως δείχνουν τα στοιχεία που ακολουθούν) πιστεύει πως οι εκλογές γίνονται διότι η οικονομία έχει χειροτερεύσει το τελευταίο διάστημα".

    Στο σχόλιό του ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "το κλίμα αντιστρέφεται. Η νίκη είναι κοντά. Πλέον, η διαπίστωση δεν είναι μόνο δική μας και δική σας. Οι χθεσινές πανικόβλητες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, πιστοποιούν ότι και το ΠΑΣΟΚ άρχισε να παίρνει τα καταιγιστικά μηνύματα. Και... ζαλίζεται, αναζητώντας και μη βρίσκοντας πειστικούς τρόπους απάντησης".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "έχει πιάσει το ΠΑΣΟΚ πανικός και ρίχνουν στον πρωθυπουργό τις ευθύνες για την περιορισμένη απήχηση στους πολίτες της προεκλογικής του καμπάνιας, ενώ αποσύρουν τις 'γλάστρες' από την προεκλογική προετοιμασία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "οι δεσμεύσεις των εταίρων του δικομματισμού αποκαλύπτουν τους πραγματικούς και βαθιά αντιλαϊκούς μετεκλογικούς τους σχεδιασμούς και στόχους. 'Ναι σε όλα', είπαν χτες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, στις αξιώσεις των βιομηχάνων μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρος της Ν.Δ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "εκλογές εθνικής προδοσίας. Οι αμερικανοί, όπως αποκαλύπτεται από δημοσιεύματα των εγκυρότατων εφημερίδων "Ουάσιγκτον Ποστ" και "Νιου Γιορκ Τάιμς" επέβαλαν στη μαριονέτα τους τις εκλογές, ούτως ώστε ο Κώστας Σημίτης να προσθέσει στη συλλογή των εθνικών συμφορών, στις οποίες οδήγησε τη χώρα, τη διχοτόμηση του Αιγαίου και τη διαίρεση της Κύπρου. Ο Πρωθυπουργός προσέφυγε στις κάλπες, προκειμένου να λάβει τη λαϊκή εντολή για διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους για το Κυπριακό και άλλα βασικά ζητήματα, τονίζουν "οι Νιου Γιορκ Τάιμς", ενώ η "Ουάσιγκτον Ποστ" υπογραμμίζει ότι καλύτερη λύση για τις ελληνοτουρκικές διαφορές είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "σε μια μεταβατική περίοδο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στην Ευρώπη και τη χώρα μας, η σύγχρονη δημοκρατική Αριστερά αντιστέκεται στην περιθωριοποίηση των αδύναμων πολιτών, διαμορφώνει δεσμούς αλληλεγγύης, επιχειρεί τον αριστερό προοδευτικό εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της κοινωνίας, τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής και τη σύγκρουση με τα εθνικιστικά και ξενοφοβικά στερεότυπα, την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, τη δημοκρατική μεταρρύθμιση του κράτους και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Η μάχη του ΣΥΝ δεν περιορίζεται στην αναγκαία, όπως φάνηκε και από τον τρίχρονο αποκλεισμό του, επάνοδο στη Βουλή. Είναι μια μάχη για τις αξίες και το πρόγραμμα της Αριστεράς".

    [3] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΟΥΚΑΚΗ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "φτάνει την Κυριακή το μεσημέρι στην Αθήνα ο ελληνοαμερικανός κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το προεδρικό αξίωμα στις ΗΠΑ προ 8ετίας, καθηγητής Μάικλ Δουκάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κίτι. Ο Δουκάκης, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην ελληνοαμερικανική Ενωση και την Τετάρτη θα μιλήσει σε δείπνο που οργανώνουν οι ελληνοαμερικανική ένωση και η ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων, από τις οποίες και είναι προσκεκλημένος. Ο κ. Δουκάκης, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Εξωτερικών".

    [4] ΕΛΛΑΔΑ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "πακέτο μέτρων που θα ενθαρρύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στις χώρες των Βαλκανίων και να αναπτύξουν κυρίως παραγωγική δραστηριότητα αναμένεται να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Τα μέτρα αυτά, που έχει επεξεργαστεί και υλοποιεί η γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, συνίσταται στην έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου, τη λειτουργία του Διαβαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου, την αναβάθμιση και την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή οδικών αξόνων στην Αλβανία και την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Σήμερα στις χώρες των Βαλκανίων δραστηριοποιούνται 2.500 ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά μόνο 100 αφορούν βιομηχανικές και παραγωγικές επενδύσεις. Συνολικά στις χώρες της Βαλκανικής είναι επενδεδυμένα ελληνικά κεφάλαια ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων".

    [5] ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι " η Αθήνα φέρεται διατεθειμένη να παραπέμψει το θέμα των 'Γκρίζων Λύκων' στα διεθνή δικαστήρια, αν αποδειχθεί ότι οι εθνικιστικοί αυτοί Τούρκοι τραμπούκοι χρηματοδοτήθηκαν από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών για να 'δράσουν' στην Κύπρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "σε νέα πρόκληση προέβη χθες ο Αττίλας στην περιοχή Παραλιμνίου, με την τοποθέτηση στη θάλασσα συρμάτινου φράγματος μεταξύ της ελεύθερης και της κατεχόμενης περιοχής Αμμοχώστου για παρεμπόδιση Ελληνοκυπρίων ψαράδων αλλά και ξένων τουριστών από του να διακινούνται στην περιοχή. Με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας"

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "η Θράκη βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο των Νεότουρκων. Μετά το Αιγαίο, τις βραχονησίδες και την Κύπρο, οι ισλαμιστές του Ερμπακάν, με πιόνι την αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως Τσιλέρ, μεθοδεύουν την 'αμφισβήτησι της Θράκης' θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο αυτονομήσεως της Θράκης. Το γνωστό ανθελληνικό σχέδιο με τις ευλογίες πάντα των... Μεγάλων Δυνάμεων. Η Τσιλέρ βρήκε την ευκαιρία μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και συναντήθηκε με εκπροσώπους του "Συνδέσμου Αλληλεγγύης 'Τούρκων' Δυτικής Θράκης" και τους υπεσχέθη ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματά τους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει ότι "Η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ αναδεικνύεται σε εξόχως αποσταθεροποιητικό παράγοντα της περιοχής. Σε αντίθεση με τον Ν. Ερμπακάν ο οποίος μέχρι στιγμής απέφυγε κάθε δημαγωγική επίθεση εναντίον της Ελλάδας και προσπαθεί να αυξήσει τα ερείσματα της Τουρκίας στις γειτονικές χώρες η κ. Τανσού Τσιλέρ επιχειρεί με κάθε τρόπο να οξύνει τις σχέσεις της Αγκυρας με την Αθήνα, προβάλλοντας την ισχύ του τουρκικού κατεστημένου και των παρακρατικών οργανώσεων, οι οποίες επέβαλαν την πολιτική τους στο Κουρδικό και έχουν οδηγήσει την Τουρκία σε πλήρες αδιέξοδο, απειλητικό ακόμη και για την ενότητα της χώρας αυτής".

    [6] ΑΛΒΑΝΙΑ - ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "στη Μοσχόπολη της Κορυτσάς, στις 11 τρέχοντος μηνός σπουδαστές θρησκευτικής σχολής υπό τη διεύθυνση Αράβων μουσουλμάνων καθηγητών κατέστρεψαν τοιχογραφίες του ιερού ναού του Αρχάγγελου Μιχαήλ (17ου-18ου αιώνα). Η θύρα του ναού έχει υποστεί διάρρηξη, 23 πρόσωπα αγίων καταστράφηκαν ανεπανόρθωτα με ξύσιμο και πάνω σε τοιχογραφίες του Ιερού βήματος χαράχθηκαν στα αλβανικά η πρόταση "ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος" και άλλες μουσουλμανικές φράσεις".

    [7] ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "νέα στρατιωτική συμφωνία υπέγραψε χθες η Τουρκία με το Ισραήλ, αγνοώντας τις εντονότατες αντιδράσεις των αραβικών χωρών. Θα συνεργάζονται στο εξής και στους τομείς της πολεμικής βιομηχανίας και της στρατιωτικής τεχνολογίας. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν υπογράψει συμφωνία κοινής εκπαίδευσης των πιλότων τους, με ασκήσεις στον εναέριο χώρο και των δύο χωρών".
    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Thursday, 29 August 1996 - 10:33:06