Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες απειλές απο την Αλ Κάϊντα.
  • [02] Σε διαπραγματεύσεις ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος.
  • [03] Νέα επεισόδια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [04] Στη Μόσχα ο Κάρολος Παπούλιας
  • [05] Τη Μονή Ντονσκόι της Μόσχας επισκέφθηκε ο Κ. Παπούλιας
  • [06] Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

  • [01] Νέες απειλές απο την Αλ Κάϊντα.

    Εκδίκηση υπόσχεται το δίκτυο της οργάνωσης Αλ Κάιντα για το Ιράκ, μετά την απαλλαγή του αγνώστων στοιχείων ως σήμερα αμερικανού πεζοναύτη, που όμως εικονίζεται την 13η Νοεμβρίου του 2004, σε τηλεοπτικό βίντεο, να πυροβολεί μερικές φορές, από μικρή απόσταση, μουσουλμάνο άοπλο μέσα σε τζαμί και να τον σκοτώνει.

    "Το δικαστήριο των σταυροφόρων αθώωσε τον σταυροφόρο στρατιώτη, που σκότωσε άοπλο ιρακινό τραυματία σε τζαμί στη Φαλούτζα. Σταυροφόροι κι Εβραίοι έχουν κηρήξει στο Ισλάμ και στους μουσουλμάνους τον πόλεμο" αναφέρεται σε ισλαμιστική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο--για την αυθεντικότητα του περιεχομένου του ανακοινωθέντος γίνεται έρευνα--για λογαριασμό της οργάνωσης της Αλ Κάιντα για το Ιράκ, με ηγέτη τον Αμπού Μουσαμπ αλ Ζαρκάουϊ.

    Η θανάτωση του άοπλου μουσουλμάνου μέσα στο τζαμί πρωτοπροβλήθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Προκλήθηκε κατακραυγή, ιδίως επειδή λίγο πριν είχαν αποκαλυφθεί απεχθείς και εξευτελιστικές πράξεις δεσμοφυλάκων στο εσωτερικό των φυλακών Αμπου Γράιμπ...

    Για πολύ καιρό η στιγμή των πυροβολισμών με στόχο τον γονατιστό τραυματία άοπλο μουσουλμάνο ήταν "κομμένη", όταν προβαλλόταν το σχετικό βίντεο στα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ.

    Σημειώνεται οτι η οργάνωση του ιορδανού Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, αρχηγού της αλ Κάιντα στο Ιράκ, ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της Βαγδάτης.

    Δύο αμερικανοί φρουροί ασφαλείας και είκοσι ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών και την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

    [02] Σε διαπραγματεύσεις ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

    Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται σύμφωνα αρχιερείς του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων ο Πατριάρχης Ειρηναίος Αβ, αντικείμενο των οποίων είναι αποκλειστικά και μόνο το πώς διαμορφώνεται για τον ίδιο το σκηνικό της επόμενης ημέρας, καθώς ο αριθμός των συνοδικών αρχιερέων που υπέγραψαν το κείμενο της αποκήρυξης του Πατριάρχη ανέρχεται στους 13 και με βάση το Καταστατικό του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, κηρύσσεται αυτομάτως έκπτωτος, με τελική έγκριση της κυβερνήσεως της Ιορδανίας.

    Το μεσημέρι του Σαββάτου τον επισκέφθηκε στενός του συνεργάτης - των οικονομικών υπηρεσιών - και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εισηγούμενος την παραίτησή του.

    Μετά από συζήτηση η οποία κράτησε τουλάχιστον μια ώρα, ο κ. Ειρηναίος απάντησε πως δεν παραιτείται και αμέσως μετά τον επισκέφθηκαν ο αστυνομικός διοικητής της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ μαζί με έναν ακόμα αξιωματούχο, κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου. Απαντώντας σε αίτημα του πατριάρχη ο αστυνομικός διοικητής της παλιάς πόλης, τόνισε πως εφόσον του ζητηθεί να τον συνοδεύσουν σε μετακινήσεις του και δημόσιες εμφανίσεις του στην παλιά πόλη, τότε θα του το διασφαλίσουν. Του πρότεινε όμως ότι θα ήταν λογικότερη η αποφυγή των δημόσιων εμφανίσεων, υπό τις παρούσες συνθήκες.

    Κατά τα λοιπά η τριμελής αντιπροσωπεία η οποία τον επισκέφθηκε από το Φανάρι συναντήθηκε μαζί του για περίπου πέντε λεπτά και στο διάστημα αυτό τη συζήτηση μονοπώλησε ο ίδιος ο Πατριάρχης, ενώ σύμφωνα με έγκυρη πηγή τα μέλη της αντιπροσωπείας απέφυγαν να αναφερθούν σε ζητήματα ουσίας.

    Μεγαλύτερη σε διάρκεια ήταν η συνάντηση της ίδιας αντιπροσωπείας με την τριμελή ομάδα διαχείρισης των ζητημάτων του Πατριαρχείου. Εξετάστηκε η κατάσταση όπως αυτή έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής, ενώ οι επαφές θα επαναληφθούν πιθανότατα στη διάρκεια και της αυριανής ημέρας.

    Τέλος σήμερα αναμένεται να συναντηθούν με στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής, οι τρεις επικεφαλής της Συνόδου (Κορνήλιος, Τιμόθεος, Ησύχιος) και να ενημερώσουν για τα νέα δεδομένα, ενώ για αύριο Δευτέρα πιθανολογούνται οι αντιδράσεις της Ιορδανίας - δηλαδή η επικύρωση της Συνοδικής πράξης αποκήρυξης του Πατριάρχου Ειρηναίου.

    [03] Νέα επεισόδια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Επεισόδια εκ νέου στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων μεταξύ ιερέων, αρχιερέων και ατόμων της ομάδας του Πατριάρχη καθως επίσης και των Ελλήνων αστυνομικών του.Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά απο πληροφορία ότι ο Πατριάρχης έχει στείλει άτομα στην οικονομική υπηρεσία για να εξαφανίσουν έγγραφα και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

    Ο τοποτηρητής Πέτρας Κορνήλιος συνοδευόμενος από μεγάλη ομάδα αρχιερέων έσπευσε στο σημείο και ακριβώς έξω από την πόρτα των οικονομικών υπηρεσιών συνέλαβαν τον αρχιμανδρίτη Φώτιο καθώς επίσης και έναν Ελληνα αστυνομικό από τη φρουρά του Πατριάρχη οι οποίοι μετέφεραν σακούλες με χρήματα καθώς επίσης και δεκάδες γνήσια πληρεξούσια.

    Στο μεταξύ ο πατριάρχης Ειρηναίος έχει δηλώσει οτι δεν πρόκειται να παραιτηθεί παρά την απόφαση 13 συνοδικών Ιεραρχών να υπογράψουν κείμενο αποκήρυξή του και να κηρυχθεί αυτομάτως έκπτωτος.Η τριμελής αντιπροσωπεία η οποία τον επισκέφθηκε από το Φανάρι συναντήθηκε μαζί του, ενώ σύμφωνα με έγκυρη πηγή τα μέλη της αντιπροσωπείας απέφυγαν να αναφερθούν σε ζητήματα ουσίας.

    Μεγαλύτερη σε διάρκεια ήταν η συνάντηση της ίδιας αντιπροσωπείας με την τριμελή ομάδα διαχείρισης των ζητημάτων του Πατριαρχείου. Εξετάστηκε η κατάσταση όπως αυτή έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής, ενώ οι επαφές θα επαναληφθούν πιθανότατα σήμερα.

    Τέλος σήμερα αναμένεται να συναντηθούν με στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής, οι τρεις επικεφαλής της Συνόδου (Κορνήλιος, Τιμόθεος, Ησύχιος) και να ενημερώσουν για τα νέα δεδομένα, ενώ για αύριο πιθανολογούνται οι αντιδράσεις της Ιορδανίας - δηλαδή η επικύρωση της Συνοδικής πράξης αποκήρυξης του Πατριάρχου Ειρηναίου.

    [04] Στη Μόσχα ο Κάρολος Παπούλιας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε σήμερα τη Μονή Ντονσκόι της Μόσχας, στο κοιμητήριο της οποίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους εκεί ενταφιασμένους επιφανείς Ηπειρώτες ευεργέτες, ιδρύματα των οποίων λειτουργούν στην Ελλάδα.

    Ο κ.Παπούλιας εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρέθηκε στη Μονή και αναφερόμενος στους νεκρούς Ηπειρώτες ευεργέτες τόνισε πως «με τη δουλειά τους διέπρεψαν και ευεργέτησαν την πατρίδα που τους φιλοξένησε και τη φτωχή Ελλάδα».

    Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 16ο αιώνα μετά τη νίκη των Ρώσων επί των Τατάρων, νίκη που από το αντιβασιλιά Μπορίς Γκοντούνωφ χαρακτηρίστηκε ως θαύμα και προς τούτο διέταξε να χτιστεί το Μοναστήριο προς τιμήν της Παρθένου του Ντόν.

    Στο κοιμητήριο της Μονής είναι θαμμένοι επιφανείς κάτοικοι της Μόσχας κατά το 18ο και 19ο αιώνα και τα μνήματά τους κοσμούνται από αγάλματα ή ολόκληρα γλυπτά συμπλέγματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μνήματα του 19ου αιώνα που ανήκουν σε εύπορους εμπόρους από την Ήπειρο , μεταξύ των οποίων των οικογενειών Μπούμπα, Ζωσιμά, Χατζηκώστα, Ριζάρη κ.α.

    Κατά τα διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου τα μνήματα συλήθηκαν, σε ορισμένα αφαιρέθηκαν οι επίχρυσοι σταυροί τους και καταστράφηκαν οι περιφράξεις τους. Το 1995 με ειδική επιχορήγηση του Υπουργείου των Εξωτερικών επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έγινε μιά πρώτη συντήρηση των μνημάτων. Ο υφυπουργός των Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης - που συνοδεύει στη Μόσχα τον Πρόεδρο - υποσχέθηκε πως θα δοθούν και άλλα χρήματα από την Ελλάδα για την περαιτέρω συντήρηση των μνημάτων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε αργότερα την ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας (πρώην Ζαγκόρσκ) και ξεναγήθηκε στο εντός της Μονής Ναό του Αγίου Σεργίου και σε παρεκκλήσι όπου φυλάσσονται λείψανα του Μάξιμου Γραικού, καθώς και το Μουσείο της Θεολογικής Ακαδημίας του Πατριαρχείου της Μόσχας .

    Ο πρύτανης της Ακαδημίας και ηγούμενος της Μονής παρέθεσε γεύμα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αδελφική φιλοξενία και αναφερόμενος στην προηγηθείσα ξενάγησή του είπε πως «μας δείξατε τους ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδος και της Ρωσίας», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «συγκρατούμε αυτό το φως και αυτή την αδελφική αγάπη».

    Το Μοναστήρι ιδρύθηκε μεταξύ του 1330 και 1340 και έγινε αργότερα πολος έλξεως σημαντικών ρώσων καλλιτεχνών όπως ο Αντρέϊ Ρουμπλιώφ του οποίου η αγιογραφία «Η Αγία Τριάδα της Παλαιάς Διαθήκης» κοσμεί τη Μονή.

    Σημειώνεται πως φέτος γιορτάζονται τα 320 χρόνια από την ίδρυση της Θεολογικής Ακαδημίας η οποία ιδρύθηκε από τους Κεφαλλονίτες λογίους αδελφούς Λειχούδη, μνημείο των οποίων θα στηθεί εντός των επομένων μηνών σε κεντρικό σημείο της Μόσχας.

    Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει το μικρό τελικό του final four στο μπάσκετ όπου αγωνίζεται η ομάδα του Παναθηναϊκού και το βράδυ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αρμενίας Ρ.Κοτσαριάν στο ξενοδοχείο Αραράτ.

    [05] Τη Μονή Ντονσκόι της Μόσχας επισκέφθηκε ο Κ. Παπούλιας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε σήμερα τη Μονή Ντονσκόι της Μόσχας, στο κοιμητήριο της οποίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους εκεί ενταφιασμένους επιφανείς Ηπειρώτες ευεργέτες, ιδρύματα των οποίων λειτουργούν στην Ελλάδα.

    Ο κ.Παπούλιας εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρέθηκε στη Μονή και αναφερόμενος στους νεκρούς Ηπειρώτες ευεργέτες τόνισε πως «με τη δουλειά τους διέπρεψαν και ευεργέτησαν την πατρίδα που τους φιλοξένησε και τη φτωχή Ελλάδα».

    Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 16ο αιώνα μετά τη νίκη των Ρώσων επί των Τατάρων, νίκη που από το αντιβασιλιά Μπορίς Γκοντούνωφ χαρακτηρίστηκε ως θαύμα και προς τούτο διέταξε να χτιστεί το Μοναστήριο προς τιμήν της Παρθένου του Ντόν.

    Στο κοιμητήριο της Μονής είναι θαμμένοι επιφανείς κάτοικοι της Μόσχας κατά το 18ο και 19ο αιώνα και τα μνήματά τους κοσμούνται από αγάλματα ή ολόκληρα γλυπτά συμπλέγματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μνήματα του 19ου αιώνα που ανήκουν σε εύπορους εμπόρους από την Ήπειρο , μεταξύ των οποίων των οικογενειών Μπούμπα, Ζωσιμά, Χατζηκώστα, Ριζάρη κ.α.

    Κατά τα διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου τα μνήματα συλήθηκαν, σε ορισμένα αφαιρέθηκαν οι επίχρυσοι σταυροί τους και καταστράφηκαν οι περιφράξεις τους. Το 1995 με ειδική επιχορήγηση του Υπουργείου των Εξωτερικών επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έγινε μιά πρώτη συντήρηση των μνημάτων. Ο υφυπουργός των Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης - που συνοδεύει στη Μόσχα τον Πρόεδρο - υποσχέθηκε πως θα δοθούν και άλλα χρήματα από την Ελλάδα για την περαιτέρω συντήρηση των μνημάτων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε αργότερα την ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας (πρώην Ζαγκόρσκ) και ξεναγήθηκε στο εντός της Μονής Ναό του Αγίου Σεργίου και σε παρεκκλήσι όπου φυλάσσονται λείψανα του Μάξιμου Γραικού, καθώς και το Μουσείο της Θεολογικής Ακαδημίας του Πατριαρχείου της Μόσχας .

    Ο πρύτανης της Ακαδημίας και ηγούμενος της Μονής παρέθεσε γεύμα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αδελφική φιλοξενία και αναφερόμενος στην προηγηθείσα ξενάγησή του είπε πως «μας δείξατε τους ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδος και της Ρωσίας», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «συγκρατούμε αυτό το φως και αυτή την αδελφική αγάπη».

    Το Μοναστήρι ιδρύθηκε μεταξύ του 1330 και 1340 και έγινε αργότερα πολος έλξεως σημαντικών ρώσων καλλιτεχνών όπως ο Αντρέϊ Ρουμπλιώφ του οποίου η αγιογραφία «Η Αγία Τριάδα της Παλαιάς Διαθήκης» κοσμεί τη Μονή.

    Σημειώνεται πως φέτος γιορτάζονται τα 320 χρόνια από την ίδρυση της Θεολογικής Ακαδημίας η οποία ιδρύθηκε από τους Κεφαλλονίτες λογίους αδελφούς Λειχούδη, μνημείο των οποίων θα στηθεί εντός των επομένων μηνών σε κεντρικό σημείο της Μόσχας.

    [06] Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

    Με διαφορά 2,4% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, 14 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής". Η ΝΔ συγκεντρώνει 37,5%, το ΠΑΣΟΚ 35,1%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΝ 3,1% και το ΛΑΟΣ 3,5%.

    Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 15 και 25 Απριλίου, ενώ τον περασμένο Μάρτιο σε έρευνα της ίδιας εταιρείας η διαφορά ήταν 4,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,2% και το ΠΑΣΟΚ 34,7%. Αύξηση παρουσιάζουν τα ποσοστά του λευκού-άκυρου, καθώς και των αναποφάσιστων, με αποτέλεσμα η αδιευκρίνιστη ψήφος να φτάνει στο 14,3 έναντι 8,9%.

    Ο κ. Καραμανλής προηγείται του κ. Παπανδρέου 7,1% στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός και συγκεντρώνει 43%, έναντι 35,9% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τον περασμένο Μάρτιο η διαφορά ήταν 7 μονάδες και οι δύο αρχηγοί συγκέντρωναν 43,3% και 36,3%, αντίστοιχα.

    Μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη λεγόμενη παράσταση νίκης, με το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος στο 51,1% και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 28,6%.

    Η ΝΔ στους τομείς διακυβέρνησης προηγείται στα θέματα οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων (ΝΔ 36%, ΠΑΣΟΚ 33,5%), στο θέμα της ανεργίας (ΝΔ 29,1%, ΠΑΣΟΚ 26%), στην υγεία (ΝΔ 37,7%, ΠΑΣΟΚ 28%), ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται στην εξωτερική πολιτική (ΠΑΣΟΚ 42,4%, ΝΔ 32,1%) και στην προστασία του βιοτικού επιπέδου (ΠΑΣΟΚ 29,4%, ΝΔ 28,4%).

    Στο ερώτημα εάν οι πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις κατά τη διάρκεια της 4ετίας, "ναι" και "μάλλον ναι" απαντά το 35% και "όχι" και "μάλλον όχι" το 65%. Το 13,7% δηλώνει ότι η γνώμη του για την κυβέρνηση γίνεται ολοένα και θετικότερη κατά τη διάρκεια των 12 μηνών που πέρασαν, το 31,9% αναφέρει πως είναι νωρίς ακόμη για να κρίνει και το 52% ότι η γνώμη του γίνεται πιο αρνητική. Επίσης, το 30,9% δηλώνει "πολύ" και "μάλλον πολύ ικανοποιημένο" από την κυβέρνηση, ενώ "καθόλου" και "μάλλον καθόλου" δηλώνει το 67,6%. Το 45,8% εκτιμά ότι η οικονομική πολιτική δεν θα αποδώσει ποτέ, το 15,7% πως θα αποδώσει σε 2-3 χρόνια και το 30,1% ότι θα αποδώσει αλλά πολύ αργότερα.

    Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση τόνιζαν ότι οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τις τάσεις της κοινής γνώμης σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή και πρόσθεταν ότι στην παρούσα συγκυρία η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει μέτρα που συνεπάγονται βραχυπρόθεσμα πολιτικό κόστος για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα του χθες και ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες τομών και μεταρρυθμίσεων που θίγουν καθεστηκυίες αντιλήψεις και οργανωμένα συμφέροντα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν πως για τα προβλήματα αυτά δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση. Επίσης, όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, οι πολίτες «εκτιμούν και επιβραβεύουν την επιλογή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να μιλήσουν με τη γλώσσα της αλήθειας. Εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εκείνων που οι ίδιοι αξιολογούν ως μειζόνων. Για αυτό ακριβώς και στην παρούσα δημοσκόπηση η κυβέρνηση της ΝΔ προηγείται σταθερά. Με την κοινωνία στο πλευρό της, με τους πολίτες μόνον συμμάχους της, η κυβέρνηση θέτει ισχυρές βάσεις για ένα καλύτερο αύριο». Ακόμη, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για μία Ελλάδα με κύρος στην Ευρώπη και στον κόσμο, για μία οικονομία πραγματικά ισχυρή και ανταγωνιστική, για ανάπτυξη παντού και για ευημερία για όλους, για νέες θέσεις δουλειάς, για ένα κράτος τίμιο, διαφανές και αποτελεσματικό και για μία κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 May 2005 - 22:49:37 UTC