Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός
  • [02] Σύσκεψη για ενεργειακά θέματα - προετοιμασία νομοσχεδίων
  • [03] Αναχαιτίσεις τουρκικών αεροπλάνων
  • [04] Δημοσκόπηση για επτακομματική Βουλή
  • [05] Στην κυκλοφορία και το Λεύκτρο - Παραδείσια
  • [06] Σπείρα απήγαγε Κινέζους σε Μεσσηνία και Ηλεία

    [01] Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

    Τεταρτη, 08 12 2010 19:58

    Με τις θετικές ψήφους των προσκείμενων στην κυβέρνηση βουλευτών, υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Προϋπολογισμός του 2011. Όπως τόνισε στο κλείσιμό του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου: «ο Προϋπολογισμός του 2011 είναι ειδικών συνθηκών, καθώς ακολουθεί μια χρονιά που ίσως να μην ξαναδούμε και ελπίζουμε να μην ξαναδούμε στη χώρα μας - μια χρονιά που λίγο να βρεθούμε σε απόλυτη στάση πληρωμών και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων».Συνεχίζοντας ο κ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι η προοπτική της στάσης πληρωμών έχει αποφευχθεί καθώς και πως: Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών: «Στο τέλος του 2011 θα έχουμε φτάσει σε μια πολύ πιο ισορροπημένη κατάσταση, έχοντας μειώσει το έλλειμμα κατά 5 δισ. ευρώ, αλλά έχοντας πολύ δρόμο μπροστά μας. Παρότι ο Προϋπολογισμός είναι «σφιχτός», είναι ταυτόχρονα και αναπτυξιακός. Η ανάπτυξη δεν παραγγέλνεται, δεν διατάσσεται. Αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση είναι να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε η ιδιωτική πρωτοβουλία να τροφοδοτεί την αναπτυξιακή μηχανή της οικονομίας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι να υπάρχουν χρήματα στην οικονομία, αλλά και να υπάρξουν όλες οι τομές και αλλαγές που δρομολογήσαμε. Χωρίς τις αλλαγές αυτές, οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει η κυβέρνηση, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Και βεβαίως, η ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα θα βγει από την στενωπό που βρίσκεται σήμερα, εξαρτάται και από τις αποφάσεις που θα παρθούν σε επίπεδο ευρωζώνης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια σειρά από δυσλειτουργίες της».

    «θα αδικούσαμε τη χώρα και τις θυσίες των πολιτών, εάν ακυρώναμε στην πράξη τις προσπάθειές τους. Γι' αυτό ο Προϋπολογισμός, συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε: Ξεκινά από μια δύσκολη αφετηρία, καλύτερη όμως από εκείνη του 2009, για να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά. Καινοτομεί γιατί επιλέγει να αντιμετωπίσει τις πραγματικές παθογένειες που είναι οι μαύρες τρύπες του κράτους (δημόσιοι οργανισμοί, νοσοκομεία κ.ά.) και διαφυλάσσει τις πραγματικά χρήσιμες δαπάνες για την υγεία, πρόνοια, παιδεία, επιδόματα, μισθούς και συντάξεις , για τις οποίες έχουμε πολεμήσει και κατακτήσει ως κοινωνία. Ο Προϋπολογισμός επιχειρεί να συνεχίσει την προσπάθεια ανόρθωσης των εσόδων, ώστε να φτάσουμε να χρηματοδοτούμε με αυτά τις δαπάνες μας. Και δεν το κάνει με υψηλότερους φόρους, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

    Τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, σημείωσε: «Ακούστηκαν πολλές φωνές για άλλο μείγμα. Δυστυχώς τα επιχειρήματα δεν συνοδεύτηκαν από ρεαλιστικές προτάσεις. Εκείνες ήταν, είτε η απόρριψη του συλλογικού μοντέλου στο οποίο λειτουργεί η χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, (κάτι που προτείνεται από δυνάμεις της Αριστεράς), είτε μια εύκολη, κενού περιεχομένου προσέγγιση, που μιλά για μιαν άλλη πολιτική, αλλά αρνείται να μας πει ποια είναι. Όσο όμως οι πολίτες, απέναντι στην πολιτική μας, ακούνε κενολογίες που απλώς τους χαϊδεύουν τα αυτιά, εξακολουθούν να πείθονται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ' αυτόν που ακολουθούμε».

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 51352

    [02] Σύσκεψη για ενεργειακά θέματα - προετοιμασία νομοσχεδίων

    Τεταρτη, 08 12 2010 22:40

    Θέματα ενέργειας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον νομπελίστα οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί, στο Μέγαρο Μαξίμου. Συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και η γενική γραμματέας για την υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού Ρ. Βάρτζελη. Όπως έγινε γνωστό, η της κ. Μπιρμπίλη ενημέρωσε για το τρίτο ενεργειακό πακέτο.

    Την Πέμπτη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθούν σημαντικά νομοσχέδια, όπως αυτό του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή». Επίσης το νομοσχέδιο με τίτλο «επείγοντα μέτρα εφαρμογής προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας», με εισηγητές τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιέχονται και οι ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ, καθώς επίσης και οι φορολογικές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτων και τον ΦΠΑ.

    Ακόμα θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια «Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις», του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα και «Σύσταση φορέα για την Έρευνα και την Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων», της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 51357

    [03] Αναχαιτίσεις τουρκικών αεροπλάνων

    Τεταρτη, 08 12 2010 21:18

    Xωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, 18 τουρκικά αεροσκάφη, ενώ καταγράφηκαν 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 13 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μεταξύ Λέσβου και Χίου. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

    Τέσσερα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο και διεξάγει αεροναυτική άσκηση. Από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος επισκέπτεται την Τουρκία προσκεκλημένος του διοικητή των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγού Ερντάλ Σεϊλάνογλου.

    Παράλληλα από την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, έως τις 10 του μηνός επισκέπτεται τη γειτονική χώρα αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον διευθυντή του κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής, με σκοπό την υπογραφή του Προγράμματος Δραστηριοτήτων έτους 2011 στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χώρων.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 51353

    [04] Δημοσκόπηση για επτακομματική Βουλή

    Τεταρτη, 08 12 2010 21:31

    Πολιτική ρευστότητα και επτακομματική Βουλή, παρουσιάζουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της ΜRΒ, η πρώτη που έγινε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Αθροιστικά τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται κάτω από 50%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 26,7%, η ΝΔ 22,7%, το ΚΚΕ με 8,4% , ο ΛΑΟΣ 4,3%, ο ΣΥΝ 3,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,8% και η Δημοκρατική Αριστερά 2,1%. Το ΠΑΣΟΚ έχει μείωση 1,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και η ΝΔ αύξηση κατά 2,5%.

    Η συσπείρωση ψηφοφόρων είναι 68,5% για το ΠΑΣΟΚ (μείωση της τάξης του 10%) και η ΝΔ 72,1%, με διαρροή 7,2% προς το κόμμα της κ. Μπακογιάννη.

    Τέλος σε ερωτήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές εξελίξεις, το 78% εκφράζει την εκτίμηση για χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες, το 3,2% ότι θα βελτιωθεί και το 17% ότι θα μείνει στάσιμη. Μεγάλο ποσοστό της τάξης του 46,6% θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της χώρας, άποψη που δε συμμερίζεται το 41,5%.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 51355

    [05] Στην κυκλοφορία και το Λεύκτρο - Παραδείσια

    Τεταρτη, 08 12 2010 22:56

    Παραδόθηκαν σήμερα 6 ακόμη χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας - Τρίπολης. Πρόκειται για το τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια, το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία το μεσημέρι.

    Στο τμήμα αυτό, στη Βελιγοστή, θα λειτουργήσει και νέος σταθμός διοδίων, όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα. Έτσι η Πελοπόννησο αποκτά ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κόρινθο μέχρι τα Παραδείσια, συνολικού μήκους 114 χιλιομέτρων. Όπως έχει ανακοινωθεί, σταδιακά, με παρακάμψεις, θα δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα μετά το Πάσχα, ενώ ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος, μέχρι την Καλαμάτα, αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51359

    [06] Σπείρα απήγαγε Κινέζους σε Μεσσηνία και Ηλεία

    Τεταρτη, 08 12 2010 22:51

    Συμμορία Κινέζων η οποία προέβαινε σε απαγωγές και αποσπούσε λύτρα, δρούσε στην Ηλεία και τη Μεσσηνία. Η αποκάλυψη της συμμορίας έγινε στα τέλη του προηγούμενου μήνα και η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 39χρονου Κινέζου στην Καρδαμύλη, ως υπόπτου, μαζί με δύο ακόμα, η ταυτότητα των οποίων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, για την απαγωγή συνομήλικου ομοεθνή του, το Σεπτέμβριο στην Γαστούνη.

    Όπως ανέφερε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ταξίαρχος Νικ. Μπάστας, κατά την προανάκριση του 39χρονου Κινέζου οι Αστυνομικές Αρχές του νομού μας ανακάλυψαν ότι η σπείρα των Κινέζων, έχει πλούσια δράση. Συγκεκριμένα είπε ότι στις 18 Οκτωβρίου απήγαγε μια 47χρονη Κινέζα στην Κυπαρισσία και ζητούσε λύτρα 300.000 β¬, αλλά τελικά την απελευθέρωσε στις 30 Οκτωβρίου, αφού κατατέθηκαν τμηματικά σε λογαριασμό κινέζικης τράπεζας 170.000 β¬. Η απαχθείσα Κινέζα κρατείτο από τους ομοεθνείς της σε σπίτι του Πύργου Λεύκτρου, στη Μάνη, δεμένη χειροπόδαρα, με ταινία στα μάτια και νηστική. Η αστυνομία εκτιμά ότι στην υπόθεση της 47χρονης ο συλληφθείς είχε 6 ή 8 συνεργούς. Ο δράστης, ο οποίος θα προφυλακιστεί στο Ναύπλιο για την πρώτη απαγωγή, μετά την χθεσινή απολογία του στον ανακριτή Κυπαρισσίας. Από τις Αστυνομικές Αρχές διερευνάται το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο εγκέφαλος της σπείρας, ενώ γίνονται έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των συνεργών του.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51358


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 December 2010 - 21:54:01 UTC